Topluxe villa s in Puglia - ultieme ontspanning en comfort

Puglia, een regio gelegen in de hak van de Italiaanse laars, staat bekend om zijn adembenemende kustlijnen, rijke geschiedenis en voortreffelijke keuken. Het is een plek waar reizigers een overvloed aan zonlicht en serene schoonheid vinden. Voor diegenen die op zoek zijn naar exclusiviteit en luxe, biedt Puglia een scala aan villa's die niet alleen comfort en privacy bieden, maar ook een onderdompeling in de lokale cultuur en natuur. Hieronder verkennen we enkele van de beste luxe villa's die de regio te bieden heeft.

Masseria Pettolecchia La Residenza

Masseria Pettolecchia La Residenza is een verbluffend voorbeeld van luxe en traditioneel ontwerp. Deze masseria, omgebouwd tot een luxe verblijfplaats, ligt dichtbij het kristalheldere water van de Adriatische Zee en wordt omgeven door weelderige olijfgaarden. De villa biedt vijf prachtig ingerichte suites die modern comfort combineren met authentieke Apulische elementen. Met een eigen zwembad, een fitnessruimte, een persoonlijke chef-kok en butlerservice, geeft Masseria Pettolecchia La Residenza gasten het gevoel van een ware oase van rust.

Villa Santoro

Villa Santoro is een majestueuze accommodatie die een perfecte mix van hedendaagse kunst en rustiek design heeft. Omringd door de schilderachtige Murgia-heuvels biedt de villa adembenemende uitzichten. Gasten kunnen genieten van luxe voorzieningen zoals een infinity pool, een persoonlijke chef-kok en yogalessen op locatie. Het interieur van Villa Santoro straalt elegantie uit, met aandacht voor detail dat bijdraagt aan de sfeervolle ambiance.

Palazzo Margherita

In het hart van het kleine stadje Bernalda bevindt zich Palazzo Margherita, bedacht door de beroemde regisseur Francis Ford Coppola. Dit 19e-eeuwse palazzo is omgevormd tot een exclusief boetiekhotel dat nog steeds de charme van een privévilla heeft. Elke kamer is uniek en zorgvuldig samengesteld door Coppola en de Franse designer Jacques Grange. Gasten kunnen genieten van een privécinema, een buitenzwembad en kooklessen die de culinaire tradities van Puglia belichten.

Villa Cisternino

Villa Cisternino, gelegen tussen de glooiende heuvels en eeuwenoude olijfbomen, biedt een opmerkelijk uitzicht op de Itria-vallei. Deze villa combineert modern design met traditionele steenarchitectuur en wordt gekenmerkt door strakke lijnen en natuurlijke materialen. Met haar luxe voorzieningen, waaronder een zwembad, buitenkeuken en pizzaoven, biedt Villa Cisternino een rustige schuilplaats die welzijn en ontspanning benadrukt.

Masseria Torre Maizza

Overnachten in Masseria Torre Maizza biedt een onvergetelijke ervaring. Gelegen bij het stadje Savelletri, beschikt deze gerenoveerde 16e-eeuwse boerderij over een golfbaan, een privéstrandclub en een uitmuntende spa. De kamers zijn ingericht met lokale handwerken en designelementen die een landelijk-chique sfeer creëren. Omgeven door uitgestrekte olijfgaarden en boomgaarden, brengt Torre Maizza luxe en natuur samen voor een idyllische Apulische ervaring.

Masseria Trapanà

Deze zestiende-eeuwse masseria, zorgvuldig gerenoveerd door zijn Australische eigenaren, ligt net buiten Lecce en is een ware getuigenis van liefde voor de typische Pugliese architectuur. Met negen suites, die elk verschillen in grootte en decor, biedt Masseria Trapanà een intieme en exclusieve sfeer. Gasten kunnen zich ontspannen in de diverse tuinen, een verwarmd zwembad en een outdoor lounge, allemaal ontworpen met respect voor de originele structuur.

Il Melograno

Il Melograno is een charmante masseria die gasten verwelkomt met zijn roze muren en weelderige tuinen vol met granaatappelbomen. Als het eerste masseria-hotel in Puglia geeft Il Melograno voorrang aan traditionele gastvrijheid met moderne luxe. De accommodatie biedt een uitnodigend zwembad, een wellnesscentrum en toegang tot Tamerici Beach Club. De lokale architectuur wordt geëerd, terwijl gasten van alle moderne gemakken worden voorzien.

Borgo Egnazia

Borgo Egnazia is een hele ervaring op zich. Deze indrukwekkende accommodatie, ontworpen om te lijken op een traditioneel Pugliese dorp, biedt een scala aan villa's, elk met een eigen tuin en zwembad. De uitgestrekte faciliteiten omvatten een golfbaan, tennisbanen, meerdere zwembaden en een bekroonde spa. Borgo Egnazia staat ook bekend om zijn uitgebreide activiteitenprogramma, van kookworkshops tot fietsuitstapjes, en biedt daarmee iets voor iedereen.

Canne Bianche Lifestyle Hotel

Gelegen aan de kust van Torre Canne, is het Canne Bianche Lifestyle Hotel een toonbeeld van elegantie en comfort. Het hotel is ontworpen met aandacht voor detail, waarbij de kleuren van de zee en het landschap terugkomen in het interieur. Gasten kunnen ontspannen in het strandzwembad, genieten van de spa of gebruik maken van de privéboot voor excursies. Met zijn prachtige uitzichten en vlekkeloze service is dit hotel een oase van welzijn.

Don Totu Dimora Storica

Don Totu Dimora Storica is een historisch herenhuis met een minimalistisch design dat de nadruk legt op de originele architectuur. Gelegen in het rustige dorp San Cassiano, biedt deze villa een zwembad, een hamam en stijlvolle loungeplekken. De kamers zetten de historische esthetiek voort, met hoge plafonds en elegante inrichting. Bij Don Totu kunnen gasten het langzamere tempo en de rustieke charme van Puglia ervaren.

Cultuur en Activiteiten in Puglia

Naast uitzonderlijke accommodaties biedt Puglia ook een rijke culturele ervaring. Van de Trulli-huizen in Alberobello, UNESCO-werelderfgoed, tot de barokke pracht van Lecce, bekend als het 'Florence van het Zuiden', elke hoek van Puglia ademt geschiedenis. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in het traditionele ambacht van olijfolieproductie, genieten van wijnproeverijen bij lokale wijngaarden, of de grotwoningen in Matera verkennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...