Tom Petty s voormalige liefdesnestje in Los Angeles te koop

Tom Petty, de legendarische rockmuzikant bekend om hits als 'Free Fallin'' en 'American Girl', deelde ooit een liefdevol huis met zijn vrouw Dana York in het Encino-gebied van Los Angeles. Dit romantische onderkomen wordt nu op de markt aangeboden en biedt fans en potentiële kopers een unieke kans om een stukje van de muziekgeschiedenis te bemachtigen.

Het pand was oorspronkelijk een geschenk van Petty aan York in de jaren negentig. De muzikant, toen op het hoogtepunt van zijn roem, wilde een speciale plek creëren waar hij en Dana hun leven samen konden beginnen. Het huis is sindsdien herhaaldelijk vernieuwd en bijgewerkt, maar behoudt nog steeds zijn charmante karakter en warme sfeer die het paar ooit deelde.

De villa uit de jaren dertig, met een oppervlakte van meer dan 500 vierkante meter, ligt op een privéterrein van bijna 4000 vierkante meter. Het is een echt toevluchtsoord, afgeschermd door weelderige bomen en struiken die zorgen voor privacy en isolatie van de buitenwereld. Het interieur van het huis is elegant en gezellig tegelijk, met ruime kamers, houten vloeren, klassieke boogramen en karakteristieke plafondbalken die bijdragen aan de historische charme van de woning.

Bij binnenkomst in de villa word je begroet door een grote ontvangstruimte die leidt naar verschillende gebieden in het huis. Er is een formele woonkamer, een eetkamer en een familiekamer die allemaal opgaan in een naadloze flow door de open plattegrond. De keuken is zowel functioneel als stijlvol, uitgerust met moderne apparatuur en afgewerkt met marmeren werkbladen die de ruimte een luxe uitstraling geven.

Er zijn in totaal zes slaapkamers en zes badkamers, genoeg ruimte om gasten te ontvangen of een groot gezin te accommoderen. De hoofdslaapkamer is een rustige oase, met een eigen balkon dat uitkijkt over de prachtig aangelegde tuinen. De bijbehorende ensuite badkamer is een toonbeeld van verwennerij, compleet met een vrijstaand bad en een ruime inloopdouche.

Naast de hoofdwoning bevat het terrein ook een gastenverblijf met een eigen keuken en badkamer, ideaal voor het ontvangen van vrienden of als atelierruimte. Buiten is de tuin met zorg aangelegd en biedt een scala aan recreatiemogelijkheden. Er is een zwembad, een spa en diverse terrassen en patio'svoor entertainment of ontspanning. Hier kunnen bewoners en gasten genieten van het zonnige Californische klimaat en het buitenleven.

Het huis van Petty en York is niet alleen een fysiek monument voor hun liefde, maar ook een plaats die de creatieve geest van de muzikant belichaamt. Het weerspiegelt de romantische periode in hun leven en biedt een unieke kans voor liefhebbers van muziek en geschiedenis om dit te ervaren.

De vraagprijs voor het voormalige liefdesnestje van Petty en York is vastgesteld op $4.995.000. Het vertegenwoordigt niet alleen een investering in onroerend goed, maar ook in de nalatenschap van een muzikaal icoon die veel mensen heeft geraakt met zijn werk. Voor de koper zal het bezitten van dit huis meer zijn dan het hebben van een luxueuze residentie; het zal zijn als het bewaren van een stukje artistieke ziel.

Ter aanvulling op de geschiedenis en de details van dit prachtige pand, is het interessant om op te merken dat Tom Petty een integraal deel uitmaakte van de rockscene in de jaren '70 en '80. Zijn invloed reikt verder dan zijn tijd, en zijn muziek blijft relevant voor nieuwe generaties. Daarnaast is het Encino-gebied, waar het huis gelegen is, een populaire wijk in Los Angeles die veel beroemdheden en succesvolle professionals aantrekt vanwege de privésfeer, mooie huizen en goede ligging ten opzichte van Hollywood en andere belangrijke delen van de stad.

Het feit dat het huis nu te koop staat, geeft belangstellenden de zeldzame kans om in een huis te wonen dat doordrenkt is van muzikale geschiedenis. Het huis heeft niet alleen gediend als een thuis voor een rocklegende, maar ook als inspiratie voor misschien enkele van de mooiste nummers die ooit zijn geschreven.

Wie ook de volgende eigenaar zal zijn van dit bijzondere huis, één ding is zeker: ze zullen wonen in een plaats die getuige is geweest van liefde, muziek, en de geest van Tom Petty, een ware Amerikaanse muzikale schat.

 

- Wat was de relatie tussen Tom Petty en Dana York? Tom Petty en Dana York waren man en vrouw.
- Wat is de vraagprijs voor het huis van Tom Petty en Dana York? De vraagprijs voor het huis van Tom Petty en Dana York is $4.995.000.
- Hoeveel slaapkamers en badkamers heeft het huis? Het huis heeft zes slaapkamers en zes badkamers.
- Welke extra faciliteit wordt aangeboden naast de hoofdwoning op het terrein? Naast de hoofdwoning bevat het terrein ook een gastenverblijf met een eigen keuken en badkamer.
- Waarom is het Encino-gebied in Los Angeles populair? Het Encino-gebied in Los Angeles is populair vanwege de privésfeer, mooie huizen en gunstige ligging ten opzichte van Hollywood en andere delen van de stad.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...