Spelling Manor - $200 miljoen luxueus LA landhuis nu te koop

Het Spelling Manor, wellicht het meest besproken vastgoed in Los Angeles van de laatste jaren, staat opnieuw te koop voor een duizelingwekkende $200 miljoen. Dit luxueuze landhuis, gelegen in Holmby Hills, is eigendom van de Britse erfgename Petra Ecclestone, die het verwierf van de overleden tv-producent Aaron Spelling.

Dit extravagante voorbeeld van rijkdom beslaat een woonoppervlak van 56.000 vierkante meter en bevat 14 slaapkamers, 27 badkamers, 17.000 vierkante meter zolderruimte en adembenemende uitzichten. Een opvallend kenmerk is de iconische dubbele trap, geïnspireerd op een trap uit de film Gone with the Wind. Het Spelling Manor, ontworpen door architecten James Langenheim & Associates in 1988, is de grootste privéwoning in heel Los Angeles.

Petra Ecclestone heeft het landhuis grondig laten renoveren, wat heeft geleid tot een betoverend en elegant herenhuis dat perfect aansluit bij de behoeften van een 21e-eeuwse miljardair. Enkele renovaties zijn een grote formele woonkamer, projectieruimte, bar, bibliotheek, biljartkamer, speelkamer, een bowlingbaan met twee rijstroken, wijnkelder met proeflokaal, cateringkeuken, fitnessruimte en een volledig uitgeruste schoonheidssalon met masseuse en zonnebanken.

Buiten het indrukwekkende interieur biedt het Spelling Manor landgoed ook tal van voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Het terrein van het landgoed is prachtig aangelegd en beschikt over uitgestrekte tuinen, diverse terrassen, een zwembad met waterval, een tennisbaan en zelfs een eigen boomgaard. Daarnaast is er een gastenverblijf met meerdere slaapkamers, perfect voor het ontvangen van bezoek of het onderbrengen van personeel.

De locatie van het Spelling Manor is eveneens begerenswaardig. Holmby Hills, gelegen tussen Beverly Hills en Bel Air, staat bekend als een van de meest prestigieuze en exclusieve wijken van Los Angeles. De buurt biedt niet alleen een hoog niveau van privacy en veiligheid, maar ook gemakkelijke toegang tot de beste winkels, eetgelegenheden en culturele attracties die de stad te bieden heeft.

Het Spelling Manor is zonder twijfel een van de meest opvallende en luxueuze woningen op de markt, en de nieuwe eigenaar zal een uniek stukje vastgoedgeschiedenis verwerven. Met zijn uitgebreide lijst van voorzieningen, prachtige ontwerp en ongeëvenaarde locatie, is dit landhuis een echt icoon en een ongeëvenaard toevluchtsoord voor de allerrijksten.

Over Petra Ecclestone

Petra Ecclestone, geboren op 19 december 1988, is een Britse erfgename, socialite en voormalig model. Ze is de jongste dochter van de voormalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone en Slavica Ecclestone, een Kroatisch voormalig model. Petra heeft één zus, Tamara Ecclestone, die ook bekend is als socialite en televisiepersoonlijkheid.

Petra kreeg in 2011 veel media-aandacht toen ze het Spelling Manor kocht voor $85 miljoen (ongeveer €71 miljoen volgens de wisselkoers van die tijd). Dit aanzienlijke bedrag onderstreepte haar status als een van 's werelds rijkste jonge erfgenamen.

Naast haar bekendheid als erfgename en eigenaar van het Spelling Manor, heeft Petra ook een carrière in de mode gehad. Ze studeerde aan de prestigieuze Central Saint Martins kunstacademie in Londen en lanceerde vervolgens haar eigen herenkledinglijn, genaamd "Form" in 2008. Helaas werd het merk in 2009 stopgezet vanwege financiële problemen.

Petra is tevens bekend om haar liefdadigheidswerk, in het bijzonder met betrekking tot kinderen met speciale behoeften. In 2016 richtte ze de Petra Stunt Foundation op, een liefdadigheidsinstelling die zich richt op het verbeteren van het leven van kinderen en jonge volwassenen met een verstandelijke beperking en autisme.

Op persoonlijk vlak trouwde Petra in 2011 met zakenman James Stunt. Het echtpaar kreeg drie kinderen, maar hun huwelijk eindigde in een scheiding in 2017.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...