Ontdek de top luxe villa s op het Griekse Eiland Zakynthos

Het Griekse eiland Zakynthos, gelegen in de Ionische zee, is een adembenemende bestemming beroemd om zijn azuurblauwe wateren, verborgen stranden en weelderige landschappen. Maar wat dit eiland nog aantrekkelijker maakt voor velen, is zijn indrukwekkende selectie aan luxe villa’s die een uitzonderlijke vakantie-ervaring bieden. In dit artikel nemen we een kijkje bij enkele van de beste luxe villa's die Zakynthos te bieden heeft, elk met hun eigen unieke kenmerken en voorzieningen.

Porto Zante Villas & Spa

Porto Zante Villas & Spa is een prijswinnend boetiekhotel en staat bekend als één van Europa'sbeste luxe resorts. De villa's hier zijn smaakvol ingericht met kunstwerken en bieden een panoramisch uitzicht op de azuurblauwe zee en naburige eilanden. Elke villa heeft directe toegang tot het privéstrand, een persoonlijke butlerservice, en complete privacy, wat het zeer geschikt maakt voor beroemdheden en koninklijke families. Gasten kunnen genieten van de bekroonde spa en de keuze uit verschillende gastronomische ervaringen.

Blue Caves Villas

Blue Caves Villas geniet van een spectaculaire ligging nabij de beroemde Blauwe Grotten en biedt gasten de kans om te ontspannen in een natuurlijke omgeving. Elke villa is uniek, gebouwd met respect voor de lokale architectuur en beschikt over eco-vriendelijke technologieën. De uitgestrekte terrassen en infinity zwembaden bieden ongeëvenaarde uitzichten over het kristalheldere water van de Ionische Zee. Voor avontuurlijke reizigers zijn er ook mogelijkheden om te duiken en te snorkelen in de nabije blauwe grotten.

The Peligoni Club Villas

The Peligoni Club is een privé-ledenclub waar gasten toegang hebben tot een assortiment van luxe villa’s die zich rondom de club bevinden. Deze accommodaties variëren van pittoreske cottages tot grootse villa's met privézwembaden en tennisbanen. Met lidmaatschap kunnen gasten genieten van zeilactiviteiten, yogasessies en diverse watersporten. De club biedt ook kinderopvang, waardoor het een uitstekende keuze is voor gezinnen.

Artina Luxury Villa

Artina Luxury Villa ligt in Keri, in het zuidwesten van Zakynthos. Deze moderne villa biedt verbluffende uitzichten op de Ionische Zee en Marathonisi-eiland. Het biedt een rustige ontsnapping met hoogwaardige faciliteiten, zoals een verwarmd zwembad, jacuzzi, en een volledig uitgeruste keuken. De centrale locatie maakt het gemakkelijk om de lokale tavernes en stranden te verkennen.

Emerald Deluxe Villas

Gelegen in een weelderige olijfgaard bieden de Emerald Deluxe Villas een mix van traditionele Griekse stijl en modern comfort. Elk van de elegante villa’s heeft een privézwembad en een terras dat een panoramisch uitzicht op de Ionische zee biedt. De villa's zijn zelfvoorzienend met moderne keukens, maar er is ook een optie om een persoonlijke chef-kok in te huren voor een ultieme verwendag.

Nobelos Boutique Hotel

Het Nobelos Boutique Hotel biedt charmante steenvilla's met directe toegang tot een prachtig kiezelstrand. Deze villa's, die harmoniëren met de natuurlijke omgeving, zijn ideaal voor diegenen die rust en authenticiteit zoeken. Gasten kunnen gebruik maken van het uitstekende restaurant van het hotel en genieten van de verse, biologische producten die in de gerechten worden gebruikt.

The Alykanas Beach Grand Villas

Aan de rand van het zachte zand van Alykanas Beach bevinden zich de Grand Villas, perfect voor strandliefhebbers. Deze ruime villa's bieden luxe faciliteiten, waaronder grote woonruimtes en privézwembaden met uitzicht op de Ionische Zee. De nabijheid van het dorp met winkels en restaurants biedt het gemak van een resort met behoud van privacy en rust.

Zakynthos biedt meer dan alleen luxe accommodaties; het is een eiland met een rijke geschiedenis en cultuur, talloze natuurlijke wonderen en een warme Griekse gastvrijheid die bezoekers keer op keer terugbrengt. Het kiezen van een villa op dit prachtige eiland kan de perfecte uitvalsbasis worden om alles wat Zakynthos te bieden heeft te verkennen.

In de schaduw van het groene gebladerte en uitkijkend over het glinsterende blauw van de Ionische Zee, bieden deze luxe villa's op Zakynthos een sublieme combinatie van comfort, privacy en natuurlijke schoonheid. Het is een plek waar luxe naadloos samenvloeit met de informele, serene sfeer van het Griekse eilandleven.

Als verdere aanvulling op de luxe ervaring, omvatten veel villa’s diensten zoals privé chefs, massages, yogalessen, personal trainers en bootverhuur. Voor wie het optimale uit hun verblijf wil halen, kan een conciërgeservice excursies, restaurantreserveringen en andere activiteiten regelen.

De bouwstijl van de villa's op Zakynthos herbergt vaak klassieke Griekse elementen, zoals witgekalkte muren, stenen loopbruggen en bougainville pergola s, maar beschikt ook over moderne gemakken en design. Bijvoorbeeld, sommige villa's kunnen pronken met smart home systemen, bioscopen en state-of-the-art sportscholen.

Dit soort accommodaties trekt veel verschillende soorten reizigers aan, van romantische koppels op zoek naar een afgelegen toevluchtsoord tot grote families en groepen vrienden die samen luxe en plezier zoeken. Sommige van de grotere villa's kunnen zelfs onderdak bieden aan bruiloften of zakelijke retraiettes, met voldoende ruimte voor evenementen en vieringen.

Terwijl de binnenlanden van de villa's pure verwennerij bieden, nodigt het landschap van Zakynthos uit tot ontdekking. Voor natuurliefhebbers zijn er wandel- en mountainbikepaden die door het bergachtige terrein slingeren, en kajakexcursies langs de kust. Het eiland is ook beroemd om zijn schildpaddenpopulatie, met name de bedreigde Caretta-Caretta zeeschildpadden die hun eieren leggen op de zandstranden van de zuidelijke kust.

Naast de natuurlijke wonderen biedt Zakynthos een levendige culturele scène. Het eiland heeft een rijk historisch erfgoed met Byzantijnse musea, oude kerken en Venetiaanse forten. Lokale festivals en evenementen, vaak vergezeld door traditionele muziek en dans, voegen een extra dimensie toe aan de beleving van de eilandcultuur.

Gastronomie speelt ook een grote rol in de ervaring van luxe op Zakynthos. Veel villa’s bieden kookworkshops waar gasten kunnen leren hoe ze traditionele Griekse gerechten bereiden met verse, lokale ingrediënten zoals olijfolie, feta en zeevruchten. Wijnproeverijen zijn ook populair, waarbij bezoekers de kans krijgen om enkele van de beste Griekse wijnen te proeven die vaak geproduceerd worden uit wijngaarden die de heuvels van het eiland bedekken.

Een ander aspect dat Zakynthos onderscheidt, is de commitment aan duurzaamheid die veel villa's tonen. Velen maken gebruik van zonne-energie, regenwaterhergebruik en andere groene technologieën, wat de impact op de prachtige maar gevoelige ecosysteem van het eiland vermindert.

Voor hen die de villa willen verlaten, loont het om een boot te huren en te verkennen wat buiten de kustlijn ligt. De bekende scheepswrakbaai, Navagio, is alleen per boot bereikbaar en biedt een van de meest gefotografeerde uitzichten in Griekenland. De omliggende wateren bieden ook de perfecte setting voor sportvissen, zeilen en waterskiën.

Ten slotte biedt de nachtelijke hemel boven Zakynthos een ongerepte blik op de sterren, ver weg van de lichtvervuiling van grotere steden. Het is niet ongewoon dat gasten kiezen voor nachtelijke zwemmen of dineren onder de sterren, benadrukkend hoe ze de alledaagse sleur kunnen loslaten en zich kunnen onderdompelen in de tijdloze schoonheid van het eilandleven.

Kortom, Zakynthos is een plaats waar de charme van de oude wereld samenvloeit met hedendaagse luxe, wat resulteert in een onvergetelijke vakantiebestemming die alle zintuigen streelt. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen toevluchtsoord of een avontuurlijke uitstap, de luxe villa's op Zakynthos beloven een onvergelijkbare ervaring voor iedereen die op zoek is naar het allerbeste van wat Griekenland te bieden heeft.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...