Luxueuze Townhouse verkocht voor recordbedrag in Greenwich Village

In het hart van Greenwich Village, een historische en cultureel rijke buurt in New York City, is onlangs een indrukwekkende townhouse verkocht voor een bedrag dat nieuwe records heeft gevestigd voor de downtown vastgoedmarkt. Het herenhuis, gelegen aan West 11th Street, werd verkocht voor een torenhoog bedrag van $31,5 miljoen. Deze verkoop heeft de vorige hoogste verkoopprijs voor een residentieel pand in dit gebied overschreden en zo een nieuw record tot stand gebracht.

Dit luxueuze herenhuis strekt zich uit over meer dan zeven verdiepingen en biedt een aanzienlijke woonruimte van ongeveer 10.000 vierkante voet. De woning is doordrenkt van een rijke geschiedenis en heeft door de jaren heen diverse renovaties ondergaan, waarbij klassieke architectonische elementen behouden zijn gebleven terwijl moderne gemakken naadloos zijn geïntegreerd.

Een prominente trekpleister van het huis is de opmerkelijke bibliotheek, die uitnodigt tot urenlang vertoeven tussen de boeken. De bibliotheek biedt een bijzonder statige sfeer, perfect voor een ieder met een passie voor literatuur en geschiedenis. Naast deze prachtige ruimte biedt het herenhuis ook een scala aan andere exclusieve faciliteiten zoals verschillende woonkamers, slaapkamers en badkamers die allen luxe en comfort uitstralen.

Bij het betreden van het herenhuis wordt de bezoeker verwelkomd door een elegante entreehal, welke leidt naar de verschillende verdiepingen via een majestueuze trap. Deze centrale ruimte straalt grandeur uit en is representatief voor het niveau van verfijning die in de rest van het huis terug te vinden is.

De keuken, vaak het hart van een thuis, is van topniveau met state-of-the-art apparatuur en ontworpen voor zowel functionaliteit als esthetiek. De meesterlijke mix van design en bruikbaarheid maakt het de ideale plek voor het bereiden van maaltijden, terwijl het tevens een gezellig middelpunt vormt voor sociale samenkomsten.

Buitenruimte is in Manhattan een schaarse luxe, maar dit herenhuis beschikt over een uitgestrekte private tuin die een oase van rust biedt midden in de stadsdrukte. De tuin is een serene plek die de bewoners in staat stelt om te ontsnappen aan het stadsleven en te genieten van de buitenlucht.

Een ware verrassing is de eigen daktuin, die een panoramisch uitzicht biedt over het charmante Greenwich Village. Deze toevoeging aan het herenhuis biedt niet alleen een extra buitenruimte, maar versterkt ook de verbinding van de bewoners met de levendige stad beneden.

De master suite van het herenhuis is de belichaming van luxe, compleet met een riante slaapkamer, een kleedruimte van topklasse en een elegante en-suite badkamer. Er is geen detail over het hoofd gezien bij het ontwerpen van deze prive-vertrekken, om de bewoners maximale privacy en comfort te bieden.

Het herenhuis werd vertegenwoordigd door een prominent makelaarskantoor, dat gespecialiseerd is in luxe onroerend goed. Hun expertise in de markt en hun vermogen om exclusieve eigendommen van een dergelijke standaard te presenteren, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het bereiken van de recordverkoop.

Deze sensationele verkoop van een townhouse in Greenwich Village weerspiegelt de aanhoudende kracht van de vastgoedmarkt in New York City, zelfs te midden van fluctuerende economische omstandigheden. Het illustreert ook de blijvende waarde van unieke en historisch beduidende eigendommen in dit legendarische deel van de stad.

Het nieuwe record dat gezet is met de verkoop van dit herenhuis, is een bevestiging van Greenwich Village als een van de meest gegeerde residentiële enclaves van de stad. De combinatie van geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde architectuur blijft kopers aantrekken die verlangen naar een exclusieve levensstijl.

De impact van deze transactie strekt zich verder uit dan enkel de financiële aspecten, daar het ook de allure en prestige van Greenwich Village als een toplocatie binnen de New Yorkse vastgoedwereld bevestigt. Met transacties zoals deze, wordt Greenwich Village steeds meer erkend als een symbool van luxe en exclusiviteit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...