Landmark Green Gables Estate in Silicon Valley terug op de markt

In de welvarende enclave van Woodside in Silicon Valley heeft het befaamde Green Gables-landgoed, bekend om zijn ongeëvenaarde schoonheid en historische waarde, opnieuw de vastgoedmarkt betreden met een vraagprijs van $110 miljoen. Dit markante bezit, dat zorgvuldig is onderhouden en bewaard door de familie Fleishhacker sinds het meer dan een eeuw geleden werd opgericht, weerspiegelt een buitengewoon erfenis die zelden beschikbaar komt voor aankoop.

Green Gables, ook wel bekend als het Fleishhacker Estate, is een meesterwerk van landschapsontwerp en architectuur, oorspronkelijk gecreëerd door de bankier en filantroop Mortimer Fleishhacker. Het landgoed omvat een kavel van ruwweg 74 acres en is vernoemd naar de groene dakpannen en ramen van de hoofdwoning. Het herenhuis, gebouwd in 1911, is een toonbeeld van Californische elegantie en rustieke charme, ontworpen door de gerenommeerde architect Charles Sumner Greene.

De prominente woonst is gelegen in een gebied dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en privacy, iets wat zeer gewild is bij de technologie-elite van Silicon Valley. Temidden van de majestueuze Californische sequoia'sen weelderige tuinen, kunnen bewoners en gasten zich terugtrekken in een oase van kalmte. Het landgoed bevat meerdere residenties, waaronder de hoofdvilla, gasthuizen en personeelsaccommodaties, allen verspreid over de diepe groene landschappelijke setting.

De architectuur van Green Gables is een eerbetoon aan de Arts & Crafts-beweging, die bekendstaat om zijn integratie van handwerk, natuurlijke materialen en een harmonieuze relatie met de omgeving. Het hoofdhuis geniet van gracieuze proporties en ruimtes die overgaan in de buitenomgeving, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale steen en hout. Een centrale hal, formele eetkamer, bibliotheek en meerdere open haarden dragen bij aan de warmte en het karakter van het interieur.

Naast het prachtige hoofdgebouw herbergt het landgoed een verzameling andere eigenschappen die een collectief verhaal vertellen van verfijnd buitenleven. Er zijn meerdere zwembaden, tennisbanen, een grote moestuin, en zelfs een privé-meer—compleet met zijn eigen strandhuisje—die allemaal samenvloeien tot een rijk toevluchtsoord dat luxe en verwondering uitstraalt.

Een bijzondere trekpleister van Green Gables is zijn historisch belangrijke, omvangrijke terrastuinen, die zijn ontworpen door de befaamde landschapsarchitecten John McLaren en Thomas Church. Deze tuinen, die zich zachtjes afrollen vanaf het hoogste punt van het landgoed, creëren een visueel feest van kleur en textuur, hele jaar door. De liefdevol verzorgde buitenruimtes zijn ideaal voor grootschalige evenementen en familiebijeenkomsten, wat getuigt van de gastvrijheid en het sociale erfgoed van de Fleishhacker-familie.

Het behoud van Green Gables is altijd een prioriteit geweest voor de nabestaanden van Fleishhacker, die het landgoed door de generaties heen als familiebezit hebben gekoesterd. Toch betekent de huidige verkooppoging dat een nieuwe eigenaar de kans krijgt om een hoofdstuk toe te voegen aan de illustere geschiedenis van dit magnifieke domein.

Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de vorige eeuw, belichaamt Green Gables de geest en grandeur van vervlogen tijden. Het biedt een unieke kans voor een koper met een passie voor behoud en een verlangen om deel uit te maken van de voortdurende historie van een van Amerika'smeest onderscheidende eigendommen.

De allure van Green Gables strekt zich verder uit dan de fysieke pracht en historische significantie. Het bezit vertegenwoordigt een buitengewone mengeling van kunstzinnigheid, ambacht en natuurlijke pracht, wat het tot een zeldzaam juweel maakt in de wereld van luxe onroerend goed. Terwijl Silicon Valley bekend staat om zijn snelle innovatie en technologische doorbraken, biedt Green Gables een tijdloos toevluchtsoord voor mensen die hun leven willen verrijken met de gratie en sereniteit van de natuur.

De locatie van het landgoed, in de schaduw van de Santa Cruz Mountains en dicht bij de baai van San Francisco, levert niet alleen privacy en exclusiviteit, maar ook gemakkelijke toegang tot de bruisende culturele en zakelijke centra van het gebied. Met nabijgelegen steden zoals Palo Alto, Menlo Park en Redwood City, bevinden de toekomstige bewoners zich op een steenworp afstand van hoogwaardige restaurants, winkels en culturele voorzieningen, evenals van topuniversiteiten zoals Stanford.

Het culturele en intellectuele klimaat in dit deel van Californië is ook een attractie op zich, met talrijke musea, galerijen, theaters en andere creatieve ruimtes die regelmatige activiteiten en evenementen organiseren. Voor liefhebbers van de buitenlucht biedt het gebied toegankelijke wandel- en fietspaden, spectaculaire uitzichten en een mild klimaat het hele jaar door.

De potentiële koper van Green Gables zal niet alleen eigenaar worden van een weelderig landgoed, maar ook van een stukje cultureel erfgoed dat levend gehouden moet worden. Het beheren van zo'n historisch pand vereist een zekere mate van toewijding en zorgvuldigheid; het gaat immers niet alleen om het onderhoud van de gebouwen en landschappen, maar ook om het doorgeven van een verhaal, een atmosfeer die gevormd is door decennia van feesten, familiemomenten en persoonlijke verhalen.

De duurzaamheid van het landgoed is nog een aspect dat voor moderne kopers van belang kan zijn. De mogelijkheid om de grote moestuin en fruitboomgaarden te gebruiken, biedt een weg naar zelfvoorziening en een ecologischer levenswijze. Daarnaast zou de nieuwe eigenaar kunnen investeren in groene energiebronnen en andere milieuvriendelijke technologieën om het landgoed in harmonie met zijn omgeving te brengen.

Terwijl Green Gables nu op zoek is naar een nieuwe hoeder, blijft het landgoed een tijdloze herinnering aan de grandeur van het verleden, en een plek waar toekomstige generaties hun eigen tradities kunnen opbouwen. Het is een canvas klaar om ingekleurd te worden door de visies en dromen van degenen die volgende hoofdstukken van zijn geschiedenis willen schrijven.

Degenen die zich geroepen voelen om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen, zullen niet alleen investeren in onroerend goed, maar ook in een nalatenschap. Voor de juiste persoon of familie, biedt Green Gables de kans om deel uit te maken van iets dat veel groter is dan zichzelf—een permanent monument van cultuur, natuur en architecturale schoonheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...