Historische Cottage in de Santa Ynez Vallei in Santa Barbara te koop

In de schaduw van de majestueuze bergen van Santa Barbara ligt een idyllisch dal dat de essentie van Californische wijnlandschappen vangt zoals nergens anders. Het is de Santa Ynez-vallei, een plek waar uitgestrekte wijngaarden en rustieke charme al eeuwenlang samenkomen. Het heeft kunstenaars geïnspireerd en dient als een oase voor diegenen die rust en natuurlijke schoonheid zoeken. Tegen deze schilderachtige achtergrond staat nu een historische cottage te koop, een erfstuk dat elegantie met geschiedenis verweeft.

Deze betoverende woning dateert uit 1905 en heeft de tand des tijds bijzonder goed doorstaan. De eeuwenoude charme straalt nog steeds van de houten structuur af, met redwood bekleding die door de jaren heen een prachtige patina heeft gekregen. Het huis is omgeven door een tuin die bezaaid is met rozenstruiken, hetgeen een romantische atmosfeer creëert en de zintuigen prikkelt voordat je zelfs maar een stap binnen hebt gezet.

Betreed het huis, en je wordt verwelkomd in een wereld van comfort en verfijning. De ruime woonkamer is het hart van het huis en nodigt uit tot gezellig samenzijn. Centraal staat de open haard die op koele avonden warmte en sfeer verspreidt. Het huis ademt leven en gelach, aangezien de woonkamer overgaat in de eetkamer en de keuken - beide perfect uitgerust met moderne apparatuur, maar altijd met behoud van het authentieke karakter van de woning.

Het huis heeft drie slaapkamers, ieder met hun eigen unieke uitstraling en charme. De master bedroom is een privé suite, inclusief een eigen badkamer en een zithoek waar men kan ontspannen terwijl men geniet van de onovertroffen uitzichten. Een andere kamer, ideaal als gastenkamer, biedt extra privacy met een separate ingang.

Maar het is buiten waar dit huis echt uitblinkt. Bijna een hectare landgoed biedt ruimte aan verzorgde tuinen, een privéwijngaard met rond 500 wijnranken, en een bonsaiboomgaard - een liefdevol project van de vorige eigenaar. Verspreid over het terrein liggen verschillende plekjes om tot rust te komen en het landschap in zich op te nemen. Elke hoek van het terrein heeft zijn eigen verhaal.

Het landgoed ligt slechts een steenworp afstand van het centrum van Santa Barbara, de diverse wijngaarden van de Santa Ynez-vallei en de prachtige stranden van de Stille Oceaan, waarmee het een ongeëvenaarde levensstijl biedt. De locatie alleen maakt het tot een perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers en wijnenthousiastelingen.

De vraagprijs voor dit stukje paradijs bedraagt $2,95 miljoen, wat de uniekheid en de plaats ervan reflecteert. Maar gezien alles wat het landgoed te bieden heeft, zal het ongetwijfeld snel nieuwe bewoners aantrekken. Deze historische cottage biedt meer dan een thuis; het is een deel van een rijke geschiedenis, ingebed in een gemeenschap die gepassioneerd is door het goede leven.

Dit is een eigendom dat niet enkel wordt gekocht, het is een ervaring die wordt omarmd. Met haar tijdloze architectuur en de adembenemende natuur die haar omringt, is leven in deze historische cottage een dagelijkse viering van rustige luxe en serene schoonheid. Voor wie verlangt naar een leven in harmonie met natuur en cultuur, is er geen mooiere kans dan deze.

Een thuis in de Santa Ynez-vallei is niet alleen een investering in onroerend goed; het is een investering in een levensstijl die de pracht van Californië'swijnland belichaamt. Het is een kans om geschiedenis te continueren en eigen te maken, en een mogelijkheid om elke dag in schoonheid en rust te leven, iets wat steeds zeldzamer wordt in onze hectische wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...