Het meest kostbare appartement van dit jaar in Parijs

In het hart van de Franse hoofdstad, berucht om zijn buitengewone vastgoedprijzen, is een appartement verkocht voor een verbazingwekkende prijs die alle records voor dit jaar heeft gebroken. Dit appartement, gelegen in de wijk Saint-Germain-des-Prés, is het duurste appartement dat in 2021 in Parijs is verkocht.

Het appartement, dat eerder tot de Franse kunstenaar Bernard Buffet behoorde, beslaat een oppervlakte van 995 vierkante meter en werd verkocht voor maar liefst €42 miljoen. Het pand grenst aan het beroemde Café de Flore en het historische literaire café Les Deux Magots, en biedt een prachtig uitzicht op de schilderachtige straten van de Saint-Germain-des-Prés buurt.

Dit is niet het eerste appartement in Parijs dat dergelijke astronomische prijzen haalt. In 2019 werd er een residentie op de Place des Vosges, in het historische hart van Parijs, verkocht voor €48 miljoen. De stad staat bekend om de verkoop van extreem dure woningen dankzij de combinatie van zeldzaamheid, geschiedenis en luxe die de meeste eigendommen in Parijs kenmerkt.

De exclusiviteit van het appartement is te danken aan meer dan alleen zijn ligging. De residentie heeft veel originele kenmerken weten te behouden, zoals houten balken, marmeren open haarden en versierde plafonds. Bovendien heeft het appartement een rijk en veelbewogen verleden. Zo was de Franse kunstenaar Bernard Buffet ooit een van de beroemde bewoners.

Het interieur van het appartement straalt grandeur en luxe uit met een overvloed aan ruimte. Het omvat onder andere zeven slaapkamers, een bibliotheek, een studeerkamer en een galerij. Daarnaast beschikt het appartement over een ruim terras met een spectaculair uitzicht op het omliggende stadslandschap.

Deze verkoop markeert een herleving van de luxevastgoedmarkt in Parijs na de impact van de pandemie. Ondanks de beperkingen voor internationale reizen, die de mogelijkheden voor potentiële buitenlandse kopers hebben belemmerd, blijft de vraag naar luxe onroerend goed in deze iconische stad hoog.

Waarom is het appartement zo duur? Voor veel mensen is het antwoord eenvoudig: locatie, geschiedenis en luxe. Het appartement bevindt zich in een gebied dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en culturele betekenis. Daarnaast biedt het ongekende luxe in termen van ruimte en comfort met elegante kenmerken, zoals marmeren open haarden en prachtig versierde plafonds.

Hoewel dit appartement het duurste is dat dit jaar in Parijs is verkocht, is het zeker niet het enige eigendom in de Franse hoofdstad dat dergelijke prijzen haalt. De vraag naar luxe onroerend goed in Parijs blijft onverminderd hoog.

Nu het einde van de pandemie in zicht is, wordt verwacht dat ook de luxevastgoedmarkt zich verder zal herstellen. Aangezien Parijs een gewilde bestemming blijft voor vermogende kopers over de hele wereld, blijft de stad nieuwe records vestigen op het gebied van vastgoedprijzen.

 

- Waar is het duurste appartement in Parijs gelegen? Het appartement bevindt zich in de wijk Saint-Germain-des-Prés.
- Hoeveel heeft het duurste appartement in Parijs gekost? Het appartement is verkocht voor €42 miljoen.
- Wat zijn enkele kenmerken van het duurste appartement in Parijs? Het appartement heeft houten balken, marmeren open haarden en versierde plafonds. Het biedt ook veel ruimte, met zeven slaapkamers, een bibliotheek, een studeerkamer en een galerij.
- Wie was een van de beroemde bewoners van het appartement? De Franse kunstenaar Bernard Buffet heeft ooit in het appartement gewoond.
- Welke trends worden er gezien in de luxevastgoedmarkt in Parijs? Ondanks de impact van de pandemie toont de luxevastgoedmarkt in Parijs tekenen van herleving. De vraag naar luxe onroerend goed blijft hoog, ondanks reisbeperkingen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...