Ultraluxe Palm Flower Woonproject in Dubai ontworpen door Toparchitecten Foster-Partners

De gerenommeerde Britse architecten van Foster & Partners zijn aangesteld om een ultraluxe woonproject in Dubai te ontwerpen, genaamd Palm Flower. Dit project, gelegen aan het West Beach, Palm Jumeirah, wordt ontwikkeld door Alpago Properties, onderdeel van het in Dubai gevestigde Alpago Group conglomeraat, gespecialiseerd in het ultrahoge segment van onroerend goed in het Midden-Oosten en Europa.

Het Palm Flower project bestaat uit 10 exclusieve wooneenheden, één per verdieping, variërend in grootte van 9.000 tot 18.300 vierkante meter. Elke unit beschikt over een dubbelhoge woonruimte, een privé overloopzwembad en een omliggend tuinterras. Bovendien bieden kamerhoge ramen een panoramisch uitzicht op The Palm en de Arabische Golf. De prijzen voor deze units variëren van AED 60 miljoen tot AED 200 miljoen.

Murat Ayyildiz, voorzitter van Alpago Group, ziet Palm Flower als een nieuwe wereldwijde standaard voor verfijning, privacy en exclusiviteit in luxe wonen. Gerard Evenden, hoofd van de studio bij Foster & Partners, is verheugd over de samenwerking met Alpago Group en ziet het project als een kans om een wereldwijd herkenningspunt voor luxe wonen te creëren.

Foster & Partners is bekend vanwege iconische bouwwerken zoals The Gherkin in Londen, Apple Tower Theatre in Los Angeles, de internationale luchthaven van Hong Kong en Alif - The Mobility Pavilion op Expo 2020 Dubai.

Het Palm Flower woonproject, ontworpen door Foster & Partners, belooft een toonbeeld van luxe en comfort te worden. Naast de indrukwekkende architectuur en het panoramische uitzicht, zullen de wooneenheden voorzien zijn van hoogwaardige materialen en afwerkingen. Bovendien zullen de bewoners profiteren van ultramoderne faciliteiten en voorzieningen, zoals:

 • 24-uurs beveiliging en conciërgeservice
 • Hoogwaardige fitnessruimte en wellnessfaciliteiten
 • Privétoegang tot het strand en exclusieve strandclubs
 • Ondergrondse parkeergelegenheid met directe toegang tot de wooneenheden
 • State-of-the-art domoticasystemen voor naadloze integratie van technologie en comfort
 • Milieuvriendelijke en duurzame bouwmaterialen en technieken
 • Gemeenschappelijke ruimtes ontworpen voor sociale interactie en ontspanning


De samenwerking tussen Alpago Group en Foster & Partners heeft als doel om een woonervaring te creëren die de definitie van luxe wonen opnieuw vormgeeft. Door de gecombineerde expertise op het gebied van vastgoedontwikkeling en architectuur, zet Palm Flower een nieuwe standaard in het ultra-high-end vastgoedsegment, niet alleen in Dubai maar ook wereldwijd.

Het Palm Flower project zal naar verwachting de aandacht trekken van vermogende kopers die op zoek zijn naar een exclusieve en prestigieuze woonervaring in een van de meest gewilde locaties van Dubai. Met de voltooiing van het project zullen de bewoners kunnen genieten van een ongeëvenaarde levensstijl, omringd door luxe en comfort, terwijl ze profiteren van de vele voorzieningen en faciliteiten die Palm Jumeirah te bieden heeft.

Over de Alpago Group

Alpago Group is een in Dubai gevestigd conglomeraat dat zich richt op het ultra-high-end vastgoedsegment in het Midden-Oosten en Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van luxe woonprojecten, met een focus op verfijning, privacy en exclusiviteit. Alpago Group werkt samen met toonaangevende architectenbureaus en ontwerpers om unieke en prestigieuze residentiële projecten te creëren die voldoen aan de verwachtingen van hun veeleisende klanten.

De groep omvat Alpago Properties, een vastgoedontwikkelaar die verantwoordelijk is voor het conceptualiseren en uitvoeren van hun ultraluxe woonprojecten. Een van hun recente projecten is het Palm Flower-project aan het West Beach, Palm Jumeirah in Dubai, ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Foster + Partners. Het Palm Flower-project bestaat uit tien exclusieve wooneenheden, elk met een uniek ontwerp en voorzieningen zoals overloopzwembaden, tuinterrassen en panoramische uitzichten op de Arabische Golf.

Alpago Group streeft ernaar om nieuwe maatstaven te stellen in luxe wonen door samen te werken met visionaire partners en het benutten van innovatieve ontwerpen en technologieën. Door een combinatie van strategische partnerschappen, marktkennis en een sterke focus op kwaliteit, heeft het bedrijf zich gevestigd als een belangrijke speler in de wereld van ultraluxe vastgoedontwikkeling.

Over Foster & Partners

Foster & Partners is een toonaangevend internationaal architectenbureau, opgericht door Sir Norman Foster in 1967. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met aanvullende kantoren en projecten over de hele wereld. Foster & Partners staat bekend om zijn innovatieve, duurzame en opvallende architectuur, met een breed scala aan projecten, waaronder wolkenkrabbers, luchthavens, culturele instellingen, bruggen en residentiële ontwikkelingen.

De filosofie van het bureau is gericht op het creëren van gebouwen en stedelijke omgevingen die inspelen op de behoeften van de gebruikers, de context van de locatie en de bredere maatschappelijke en milieukwesties. Foster & Partners heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de prestigieuze Pritzker Architectuurprijs en de RIBA Stirling Prize.

Enkele van de meest bekende en iconische projecten van Foster & Partners zijn onder meer:

 • 30 St Mary Axe (The Gherkin) - Londen, VK: Een opvallende wolkenkrabber die zich onderscheidt in de skyline van Londen, bekend om zijn cilindrische vorm en energie-efficiënte ontwerp.
 • Apple Park - Cupertino, VS: Het futuristische hoofdkantoor van Apple, dat een cirkelvormig ontwerp heeft en omringd is door uitgestrekte groene ruimtes, met een focus op duurzaamheid en samenwerking.
 • Reichstag - Berlijn, Duitsland: De renovatie en transformatie van het historische Duitse parlementsgebouw, met een opvallende glazen koepel die een panoramisch uitzicht op de stad biedt.
 • Millau Viaduct - Millau, Frankrijk: Een indrukwekkende kabelbrug die het hoogste punt in Europa bereikt en een belangrijke verbinding vormt tussen Parijs en het zuiden van Frankrijk.
 • Hong Kong International Airport - Hongkong: Een van 's werelds drukste luchthavens, ontworpen om grote passagiersaantallen efficiënt en comfortabel te verwerken.


Deze projecten tonen de veelzijdigheid en het vakmanschap van Foster & Partners, die blijft streven naar uitmuntendheid en innovatie in architectuur en stedenbouw.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...