Silence Superyacht - luxe jachtconcept van Kurt Strand Design

De maritieme wereld heeft recentelijk een nieuwe mijlpaal bereikt met de introductie van een superjachtconcept dat niet alleen luxe en comfort belichaamt maar ook een toonbeeld is van duurzaamheid. Dit baanbrekende concept staat bekend als de "Silence" en is het geesteskind van de fameuze jachtontwerper Kurt Strand van Strand Craft.

De Silence is een schepenmeesterwerk van 705 voet (215 meter) lang, die de conventionele luxejachten naar nieuwe hoogten tilt. Haar uiterlijk is aantrekkelijk gestroomlijnd, met elegante lijnen die de moderne esthetiek weerspiegelen die kenmerkend is voor de ontwerpen van Strand. Dit jachtconcept belooft zijn eigenaren niet alleen een vorstelijk onderkomen maar streeft er ook naar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de Silence is haar vermogen om volledig door windenergie aangedreven te worden, dankzij een innovatief zeilsysteem dat bestaat uit vier roterende masten en een dynamische zeilopzet. Dit systeem maakt het mogelijk om te navigeren zonder een druppel brandstof te verbruiken, wat een bijzondere prestatie is voor een vaartuig van deze grootte.

Daarnaast beschikt de Silence over een reeks zonnepanelen en waterstofbrandstofcellen, die samen de nodige energie leveren voor verschillende elektrische systemen aan boord, variërend van verlichting tot voortstuwing. Hiermee gaat het jacht een stap verder in de richting van een nul-emissie toekomst – een doel dat met name relevant is in een tijd waarin duurzaamheid een essentieel onderdeel vormt van het mondiale gesprek.

Met de belofte van duurzame luxe biedt de Silence ook een scala aan faciliteiten aan die passen bij een superjacht van dit kaliber. Eigenaren kunnen genieten van een imposante beachclub, een riante spa, meerdere zwembaden, waaronder een eindeloos zwembad op het achterdek, en een privébioscoop. Voor degenen die graag wat meer actie hebben, zijn er ook mogelijkheden voor watersporten zoals jetskiën en duiken.

Het jacht heeft ook enkele unieke elementen die het onderscheiden van andere luxe vaartuigen. Zo is er een indrukwekkende showroom voor supercars, zodat eigenaren hun geliefde voertuigen mee aan boord kunnen nemen en tentoonstellen. Dit detail benadrukt de exclusiviteit van de Silence en versterkt de verbinding tussen luxe op het land en op zee.

Een ander vernieuwend kenmerk is de integratie van een tuin aan boord, compleet met echte bomen en vegetatie. Deze groene oase biedt een verfrissend contrast met de blauwe oceanen en creëert een harmonieuze sfeer binnen de serene omgeving van het jacht. Het biedt een plek waar gasten zich kunnen terugtrekken en de natuurlijke schoonheid kunnen ervaren terwijl ze over de golven glijden.

Op het gebied van entertainment is de Silence allesbehalve stil. Het beschikt over een gigantisch LED-scherm aan de waterlijn voor films en andere visuele vertoningen, waarbij het zeescherm omgetoverd wordt in een drijvende bioscoop. Gasten kunnen zich verzamelen op het ruime dek en genieten van een filmavond onder de sterren, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring aan boord.

De accommodatie aan boord is niets minder dan weelderig, met een luxueuze eigenaarssuite die een panoramisch uitzicht biedt en meerdere VIP-suites voor gasten. Elk aspect van het interieur is zorgvuldig ontworpen om comfort en elegantie te waarborgen, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen en eigentijdse designs.

Veiligheid en navigatie zijn eveneens van topkwaliteit op de Silence. Het jacht is uitgerust met geavanceerde radarsystemen en andere navigatiehulpmiddelen om een veilige doortocht te garanderen, zelfs in de meest afgelegen en onontdekte wateren van de wereld.

Het begrip 'Silence' weerspiegelt niet alleen de rust die dit jacht biedt bij het varen zonder motorruis, maar symboliseert ook de vredige relatie die het beoogt te onderhouden met de omgeving. Het ontwerp van Kurt Strand heeft een duidelijke visie op een toekomst waarin luxe en milieuhandafdruk hand in hand gaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.