Ontdek Leslie Wexner s Luxe Limitless Superjacht

Leslie Wexner, oprichter van L Brands, dat merken zoals Victoria'sSecret en Bath & Body Works bezit, bezat ooit een van de meest spectaculaire superjachten ter wereld - de 'Limitless'. Dit vaartuig staat bekend om zijn grootte, luxe en geavanceerde technologie. Hoewel Wexner bekend is om zijn zakelijke inzichten en bijdragen aan de modewereld, stond zijn superjacht symbool voor zijn succes en levensstijl.

De 'Limitless', voltooid in 1997 door het Duitse scheepsbouwbedrijf Lürssen Yachts, was destijds het grootste privé-gemotoriseerde jacht dat gebouwd werd in de Verenigde Staten. Met een aanzienlijke lengte van 315 voet (96 meter) had het jacht niet alleen een indrukwekkende omvang, maar bevatte het ook allerlei luxueuze voorzieningen die men op een jacht van dit kaliber kan verwachten.

Het interieur van 'Limitless' was een toonbeeld van weelde en comfort, met aangepaste ontwerpen die zowel elegantie als functionaliteit benadrukten. De woonruimtes waren ruim en luxueus, voorzien van hoogwaardige materialen en afwerkingen. Houtwerk van fijne soorten en rijke stoffen droegen bij aan de algehele sfeer van luxe aan boord. De 'Limitless' bood onderdak aan maximaal 10 gasten verspreid over verschillende prachtig ingerichte suites, waarbij elke kamer uitgerust was met de nieuwste technologieën en comfortabele voorzieningen.

Naast de accommodatie voor gasten, was er ook genoeg ruimte voor een bemanning van maximaal 25 personen. Deze goed getrainde bemanning zorgde ervoor dat alle operaties op het jacht vloeiend verliepen en dat de gasten van alle luxe konden genieten zonder zich zorgen te hoeven maken over de dagelijkse gang van zaken.

Wat het superjacht 'Limitless' echt onderscheidde, was zijn aandrijving. Het vaartuig werd aangedreven door twee dieselmotoren die samenwerkten met drie gasturbines, een configuratie die zowel krachtig als efficiënt was. Dit hydrojet-systeem zorgde ervoor dat het jacht in staat was om hoge snelheden te bereiken, terwijl het tegelijkertijd soepel en stil door het water gleed.

De 'Limitless' beschikte ook over een scala aan vrijetijdsvoorzieningen, waaronder een zwembad, jacuzzi, een fitnesscentrum en entertainmentruimtes om gasten te vermaken tijdens hun verblijf op zee. Voor degenen die avontuurlijke ervaringen op het water wensten, waren er tal van watersportopties, met apparatuur variërend van jetski'stot duikuitrusting.

Veiligheid en navigatie aan boord werden behandeld met de grootste nauwkeurigheid. 'Limitless' had de modernste navigatiesystemen en veiligheidsvoorzieningen, wat ervoor zorgde dat het schip in alle weersomstandigheden en tijdens lange reizen optimaal kon presteren en de veiligheid van alle opvarenden kon garanderen.

Aan dek was er voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht, met verschillende terrassen en zitgedeelten waar gasten konden loungen, dineren en zich konden onderdompelen in het panorama van de oceaan. Het zonnedek was een favoriete plek met een ongeëvenaard uitzicht, ideaal voor zonnebaden of voor het genieten van een cocktail tegen de achtergrond van een zonsondergang.

Ondanks haar leeftijd bleef 'Limitless' een van de meest indrukwekkende jachten op de wereldzeeën. Haar state-of-the-art functies en tijdloze design spraken van de visie van haar eigenaar en de vakmanschap van haar bouwers.

Leslie Wexner verkocht uiteindelijk de 'Limitless' na er vele jaren eigenaar van te zijn geweest, maar het jacht blijft een symbool van luxe en technologische superioriteit binnen de jachtgemeenschap. Voor veel jachtliefhebbers blijft de 'Limitless' een inspirerend voorbeeld van wat mogelijk is op het gebied van luxe op zee en het verkennen van de wereld in stijl.

Het bouwen van een superjacht zoals de 'Limitless' is niet alleen een prestatie van engineering en ontwerp, maar vertegenwoordigt ook de aspiraties en prestaties van de eigenaar. Leslie Wexner, met een nettovermogen dat op dat moment werd geschat op meer dan $4 miljard, zag het jacht als een reflectie van zijn persoonlijke smaak en zakelijk succes. Het was niet alleen een middel voor ontspanning en reizen, maar diende ook als een zwevend thuis waar hij persoonlijke bijeenkomsten en zakelijke ontmoetingen kon organiseren.

De bouw en inrichting van het jacht waren afgestemd op Wexner'spersoonlijke eisen. Elk detail, van de keuze van stoffering tot de kunstwerken aan boord, werd zorgvuldig geselecteerd om een unieke omgeving te creëren die zowel privacy als grandeur uitstraalde. De cabine van Wexner zelf was een meesterwerk op zich, met een kantoor, een slaapkamer en een badkamer die qua afmetingen en luxe wedijverden met de beste hotelsuites op land.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.