Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Dit is de gloednieuwe superjacht Koru van Jeff Bezos

Het nieuwe schip van de miljardair Amazon-oprichter wordt het grootste zeiljacht ter wereld, met een lengte van meer dan 70 meter. Het is niet alleen lang, maar het is maar liefst 127 meter lang, wat langer is dan een voetbalveld. Het jacht, dat momenteel in Nederland aangemeerd ligt, is zelfs zo groot dat het al in het middelpunt van enige controverse heeft gestaan. Het schip van 500 miljoen is zo groot dat het niet onder de Koningshavenbrug in Nederland door kan. Bezos zou de Nederlandse stad Rotterdam hebben gevraagd om het 95 jaar oude monument te ontmantelen om zijn jacht eronder door te laten varen. Volgens rapporten zei Bezos dat hij zou betalen om de brug te laten ontmantelen en weer opnieuw op te bouwen, maar zijn verzoek werd afgewezen.

Als gevolg hiervan stelde Bezos zijn verwachtingen en de zeilen bij op zijn jacht, zodat het onder de brug kon passen. De naam van het superjacht van is deze week onthuld als 'Koru', wat een Maori-woord is dat 'nieuw begin' betekent. De naam werd deze week onthuld toen het jacht onder 'Koru' begon uit te zenden op zijn automatische identificatiesysteem (AIS). Voorheen bekend als Y721 of Project 721, is het de meest recente gebouwd door scheepswerf Oceanco. Het megajacht zal naar verluidt binnen enkele maanden aan Bezos worden geleverd. Koru zal zich aansluiten bij een vloot van superjachten, helikopters en vliegtuigen die al eigendom zijn van Bezos en zijn miljonair-vriendin Lauren Sanchez.

Hun collectie omvat de Flying Fox. Dit privéjacht is zelf een van de langste, meest indrukwekkende jachten ter wereld, met een lengte van 135 meter. Met een waarde van meer dan 400 miljoen, kost het naar schatting 40 miljoen alleen al om elk jaar te opereren. Het schip heeft twee helikopterplatforms en een eigen helikopter aan boord. De helikopter zelf wordt geschat op een waarde van 100 miljoen.