American Queen Steamboat is terug op de Mississippi

De American Queen, het grootste stoomschip ooit gebouwd, vaart opnieuw over de blauwe wateren van de rivieren Mississippi, Tennessee en Ohio. Dit indrukwekkende schip biedt toeristen een unieke kijk op het Amerikaanse rivierlandschap en allerlei innovaties aan boord.

Eenvoudig te herkennen aan haar felrode schoepenrad, valt de American Queen op door haar ingewikkelde fretwerk en imposante gecanneleerde schoorstenen. Het lijkt alsof dit majestueuze schip enkele honderden jaren in de toekomst is gesprongen, met prachtige interieurs vol glanzend houtwerk, verse bloemen en antiek uit het Victoriaanse tijdperk. Het schip was voorheen buiten dienst gesteld in oktober 2001, omdat het moederbedrijf van de Delta Queen Steamboat Co., American Classical Voyages, failliet ging.

Gelukkig werd de American Queen gekocht door The Great American Steamboat Co. en kreeg het zijn oude glorie terug dankzij een enorme renovatie van ongeveer €6 miljoen. Het enorme schip beschikt over zes witte latwerkdekken, unieke bestemmingen en openbare ruimtes, passend voor een schip met dergelijke allure. Het moederbedrijf biedt meer dan 25 cruises met verschillende thema s, zoals politiek (Washington Week: Election 2012), muziek (polka, muziek uit de jaren '50, muziek uit de jaren '60, bigbandmuziek en meer) en Amerikaanse geschiedenis (Civil War, Lincoln Legacy, enz.).

De American Queen biedt plaats aan maximaal 436 passagiers en is ook een perfecte plek om van cultuur te genieten. Dit is zacht uitgedrukt, want het schip bevat enorme collecties boeken in de Mark Twain Gallery en de privébibliotheek van het schip. Als je even genoeg hebt van het lezen, kun je ontspannen in de Main Deck Lounge of de Grand Saloon bezoeken, een ruimte die zo hoog is als twee dekken en de meest verfijnde plek aan boord.

Er zijn ook twee gescheiden ruimtes, waar mannen kunnen pokeren in de Gentleman'sCard Room, terwijl vrouwen kunnen genieten van een kopje thee met nieuw gemaakte vriendinnen tijdens een spelletje bridge. Het middelpunt van deze prachtige cruiser is de luxueus ingerichte J.M. White Dining Saloon, waar gasten ontbijt, lunch en diner kunnen nuttigen, ondersteund door een van de beroemdste Amerikaanse chef-koks, Regina Charboneau.

De cruises worden ook geleverd met gratis drankjes tijdens de reizen, met bier en wijn tijdens het diner. Daarnaast heeft de American Queen ook een zwembad en een Athletic Club voor degenen die waarde hechten aan lichamelijke beweging.

Op het gebied van logistiek biedt het bedrijf een overnachting inclusief ontbijt in een luxe hotel, plus excursies en transfers voor en na de reizen. Je kunt genieten van luxe cruises variërend van 3 tot 10 dagen, met prijzen vanaf €1.995 per persoon voor een enkele reis tot €5.795 per persoon voor een 10-daagse reis in een veranda-suite. Er is ook een reiskrediet van €200 voor het geval je besluit je reis te boeken, wat ergens in 2013 zal gebeuren, tot eind 2012.

De American Queen is een unieke en luxueuze ervaring die je meeneemt op een reis door de geschiedenis en cultuur van Amerika. Met een breed scala aan themacruises, eersteklas voorzieningen en uitzonderlijke eetgelegenheden, is dit stoomschip een uitstekende keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een bijzondere en onvergetelijke vakantie. Dus als je het rivierlandschap van Amerika wilt ontdekken en jezelf wilt onderdompelen in de charme van het Victoriaanse tijdperk, dan is een cruise aan boord van de American Queen precies wat je zoekt.

• J.M. White Dining Saloon: Dit luxueus ingerichte restaurant is het culinaire middelpunt van de American Queen, waar gasten kunnen genieten van ontbijt, lunch en diner, bereid door de beroemde Amerikaanse chef-kok Regina Charboneau.

• Mark Twain Gallery: Een indrukwekkende privébibliotheek aan boord van het schip, met een uitgebreide verzameling boeken voor gasten die willen genieten van wat leesplezier tijdens hun reis.

• Main Deck Lounge: Een ontspannende en comfortabele lounge waar gasten kunnen uitrusten, een drankje kunnen nuttigen en kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de rivier.

• Grand Saloon: Een verfijnde en elegante ruimte die zich uitstrekt over twee dekken, waar gasten kunnen genieten van live-entertainment, lezingen en andere sociale activiteiten.

• Gentleman'sCard Room: Een exclusieve ruimte waar heren kunnen samenkomen voor een potje poker, een sigaar kunnen roken en zich kunnen onderdompelen in de sfeer van het Victoriaanse tijdperk.

• Ladies' Parlor: Een gezellige en verfijnde plek voor dames om een kopje thee te drinken, nieuwe vrienden te maken en te genieten van een spelletje bridge of andere sociale activiteiten.

• Zwembad: Een verfrissend zwembad waar gasten een duik kunnen nemen en kunnen ontspannen in de zon.

• Athletic Club: Een fitnessruimte met moderne apparatuur, zodat gasten tijdens hun cruise in vorm kunnen blijven.

• Accommodaties: De American Queen biedt verschillende soorten accommodaties, variërend van gezellige binnenhutten tot luxe veranda-suites, allemaal ingericht in de elegante stijl van het Victoriaanse tijdperk.

• Thema-cruises: Het moederbedrijf biedt meer dan 25 verschillende themacruises, zoals politiek (Washington Week: Election 2012), muziek (polka, muziek uit de jaren 50, muziek uit de jaren 60, bigbandmuziek en meer) en Amerikaanse geschiedenis (Civil War, Lincoln Legacy, enz.).

• Excursies en transfers: Het bedrijf biedt ook een verblijf van één nacht, inclusief ontbijt, in een luxe hotel, plus excursies en transfers voor en na de reizen.

Over The Great American Steamboat Co.

The Great American Steamboat Company is een Amerikaanse rederij die zich toelegt op het aanbieden van luxe riviercruises aan boord van de American Queen, de grootste stoomboot ooit gebouwd. De onderneming richt zich op het creëren van een unieke en authentieke reiservaring die de rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van de Verenigde Staten weerspiegelt.

De American Queen vaart op de iconische rivieren van Amerika, zoals de Mississippi, Ohio en Tennessee. Gasten kunnen genieten van prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en charmante steden en dorpen langs de oevers van deze rivieren.

Naast de indrukwekkende American Queen heeft de Great American Steamboat Company ook geïnvesteerd in het renoveren van het schip, waarbij ongeveer €6 miljoen werd uitgegeven om haar oude glorie te herstellen. Het bedrijf zet zich in voor het behoud van de traditionele stijl en sfeer van de stoomboot, terwijl het tegelijkertijd moderne voorzieningen en comfort biedt aan de passagiers.

Het bedrijf biedt meer dan 25 thematische cruises, waaronder politiek, muziek en Amerikaanse geschiedenis, om gasten een gevarieerde en boeiende ervaring te bieden. Bovendien zorgt de Great American Steamboat Company voor een uitgebreid aanbod aan voorzieningen en faciliteiten aan boord, zoals luxueuze accommodaties, gastronomische eetgelegenheden, live-entertainment, boeiende lezingen en andere sociale activiteiten.

Enkele voorbeelden van cruises zijn:

• Politieke Cruise - Washington Week: Deze cruise neemt gasten mee op een boeiende reis door de Amerikaanse politieke geschiedenis, met lezingen, paneldiscussies en bezoeken aan historische locaties die verband houden met verkiezingen en politieke gebeurtenissen.

Muzikale Cruises: De American Queen biedt een reeks muzikale cruises met verschillende genres, zoals polka, muziek uit de jaren '50 en '60, en bigbandmuziek. Gasten kunnen genieten van live-optredens, dansen en muziekworkshops tijdens deze muzikale reizen.

• Amerikaanse Geschiedenis Cruises: Deze cruises verkennen belangrijke historische gebeurtenissen en tijdperken, zoals de Burgeroorlog en de erfenis van Abraham Lincoln. Gasten zullen deskundige gidsen en historici ontmoeten, deelnemen aan lezingen en discussies, en historische locaties bezoeken die verband houden met het gekozen thema.

• Plantage & Antebellum Cruises: Ontdek het leven en de cultuur van het vooroorlogse Zuiden van de Verenigde Staten door historische plantages, herenhuizen en andere sites te bezoeken. Leer meer over de geschiedenis van de slavernij en de impact ervan op de Amerikaanse samenleving.

• Natuurfotografie Cruises: Deze cruises richten zich op de prachtige landschappen en natuurlijke wonderen van de Amerikaanse rivieren. Gasten kunnen deelnemen aan fotografieworkshops, geleide natuurwandelingen en vogelspotexcursies, en genieten van de adembenemende uitzichten op de rivieroevers.

• Culinaire Cruises: Onder leiding van gerenommeerde Amerikaanse chef-koks, zoals Regina Charboneau, bieden deze cruises gasten de kans om te genieten van heerlijke regionale gerechten en deel te nemen aan kookdemonstraties en proeverijen.

• Feestdagen en seizoensgebonden Cruises: Geniet van speciale vieringen aan boord van de American Queen, zoals kerst- en nieuwjaarscruises, Thanksgiving-cruises en herfstbladcruises die de prachtige veranderende kleuren van de Amerikaanse landschappen in de herfst vieren.

De Great American Steamboat Company is erop gericht om gasten een onvergetelijke cruise-ervaring te bieden, waarbij het beste van de Amerikaanse geschiedenis, cultuur en rivierlandschappen wordt gecombineerd met het comfort en de luxe van de American Queen.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.