Un Jardin à Cythère - Hermès viert de Griekse zomer

Hermès onthult met 'Un Jardin à Cythère' een nieuw parfum, geïnspireerd op de zomer in Griekenland en het zevende opus in de Parfums-Jardins collectie. De geur is een eerbetoon aan het eiland Kythira, de mythische geboorteplaats van Aphrodite en bekend om haar zandige kustlijn, pittoreske dorpen en adembenemende stranden.

In tegenstelling tot eerdere edities is 'Un Jardin à Cythère' niet groen of bloemig, maar opvallend blond. Het parfum is gecreëerd door Christine Nagel, de in-house parfumeur van Hermès, die probeerde de schoonheid van haar reis naar het eiland in de Peloponnesos in de geur te vangen.

Het parfum is een houtachtige en hesperide-achtige geur die de omhullende aard van grassen combineert met de kracht van olijfhout en de zachtheid van verse pistache. Het verleidelijke, warme karakter van het parfum weerspiegelt de aantrekkingskracht en de zonovergoten charme van het eiland.

Het flesje, ontworpen door Fred Rawyler, is geïnspireerd op de vorm van antieke autolantaarns. Het glas is gevuld met een levendig geel verloop, een echo van de zonnige geur. Op de verpakking schetst kunstenaar Elias Kafouros een kleurrijk landschap van zijn geboorteland: het gouden gras, het groen van de olijfbomen, het roze van de verse pistachenoten en op de achtergrond de blauwe zee.

De Parfums-Jardins-collectie is een ontmoeting tussen de ziel van een plaats, de inspiratie van de parfumeur en het thema dat Hermès elk jaar kiest om haar creatie te verlichten. Een olfactorische wandeling om te delen op elk moment, voor wanneer men verlangt naar frisheid, dagdromen en ontsnapping.

Christine Nagel, de parfumeur van Hermès, zegt over haar creatie: 'Vertrouw op je geheugen, vertrouw op je herinneringen, vertrouw op je neus.' Zo benadrukt ze de emotionele en sensuele connectie die 'Un Jardin à Cythère' oproept.

De geur bevat onder andere ingrediënten als benzylsalicylaat, limoneen, alpha-isomethyl ionone, ethylhexylsalicylaat, butylmethoxydibenzoylmethaan, methylanthranilaat, linalool, coumarine, citral, pentaerythrityltetra-di-t-butylhydroxyhydrokaneel, citronellol, hydroxycitronellal, geraniol, benzylalcohol en tris (tetramethylhydroxypiperi).

Met de lancering van 'Un Jardin à Cythère' biedt Hermès opnieuw een unieke geurervaring, een ode aan de Griekse zomer en de natuurlijke schoonheid van het eiland Kythira.

Het is interessant om op te merken dat 'Un Jardin à Cythère' voortbouwt op de traditie van Hermès om parfums te creëren die geïnspireerd zijn op specifieke locaties. De Parfums-Jardins collectie biedt een geurende reis door een reeks verschillende landschappen, en elke editie is ontworpen om de essentie van een bepaalde plaats vast te leggen. Deze aanpak stelt Hermès in staat om unieke geuren te creëren die de grenzen van traditionele parfumerie uitdagen en een sterk gevoel van plaats en avontuur oproepen.

De verpakking van 'Un Jardin à Cythère' is ontworpen met een duidelijke aandacht voor detail en esthetiek. De levendige gele kleur van het parfumflesje en de kleurrijke tekeningen op de verpakking weerspiegelen niet alleen de geur van het parfum, maar dragen ook bij aan de totale beleving van het product.

De nadruk op natuurlijke ingrediënten, zoals grassen, olijfhout en verse pistache, een bewijs van de toewijding van Hermès aan het gebruik van hoogwaardige, natuurlijke materialen in hun parfums. Deze benadering sluit aan bij de bredere trend in de parfumerie-industrie om meer natuurlijke en ethisch verantwoorde ingrediënten te gebruiken, wat een positieve stap is naar duurzamer parfumgebruik.

Un Jardin à Cythère

  • Inspiratiebron: Geïnspireerd door het Griekse eiland Kythira, de mythische geboorteplaats van Aphrodite, en dient als eerbetoon aan de zomerse ontsnappingen naar Griekenland.

  • Ontwerpster: De beroemde in-house parfumeur van Hermès, Christine Nagel, heeft deze geur gecreëerd, gebaseerd op haar olfactorische herinterpretatie van haar reis naar het eiland in de Peloponnesos.

  • Onderscheidend kenmerk: In tegenstelling tot de voorgaande edities van de Parfums-Jardins collectie, die voornamelijk groene of bloemige tonen hadden, wordt 'Un Jardin à Cythère' beschreven als opvallend 'blond'.

  • Geurnoten: Deze houtachtige en hesperide geur combineert het omhullende karakter van grassen met de kracht van olijfhout en de zachtheid van verse pistache.

  • Flesontwerp: Ontworpen door Fred Rawyler, is de fles geïnspireerd op de vorm van ouderwetse autolantaarns. De glazen fles is getint met een stralend geel verloop dat de zonovergoten geur weerspiegelt.

  • Verpakking: De verpakking, ontworpen door kunstenaar Elias Kafouros, toont een kleurrijk landschap van zijn geboorteland - het gouden gras, het groen van de olijfbomen, het roze van de verse pistachenoten en op de achtergrond de blauwe zee.

  • De Collectie: 'Un Jardin à Cythère' is het zevende parfum in de Parfums-Jardins collectie van Hermès, een serie geïnspireerd op tuinlandschappen. De collectie is een viering van de ontmoeting tussen de ziel van een plek, de inspiratie van de parfumeur, en het thema dat Hermès elk jaar kiest om haar creaties te verlichten.

  • Emotionele Olfactorische Noten: Deze geur biedt een warme en sensuele olfactorische ervaring, met voornaamste ingrediënten van grassen, olijfhout, en verse pistache.

  • Volume: Het parfum is beschikbaar in een 30 ml fles.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.