Granado opent eerste winkel in New York voor luxe cosmetica

Het eerbiedwaardige Braziliaanse cosmetica-merk Granado heeft zijn eerste internationale boetiek geopend in New York City. De nieuwe vestiging is gelegen in het hart van Nolita en belichaamt de rijke geschiedenis van het merk, dat bekend staat om zijn natuurlijke verzorgingsproducten en heerlijke geuren. Granado, opgericht in 1870 door de Portugese immigrant José Antônio Coxito Granado, is het oudste apothekersmerk van Brazilië en heeft een sterke reputatie opgebouwd voor zijn kwalitatieve producten.

De nieuwe winkel aan Elizabeth Street straalt een mix uit van vintage charme en modern design, wat perfect aansluit bij de unieke identiteit van Granado. Het interieur is versierd met antiek meubilair uit Brazilië, waarmee de boetiek een warme, uitnodigende sfeer creëert die klanten meeneemt op een reis door de tijd. Met een prominent aanwezige groen-witte tegelvloer, geïnspireerd door de originele vloeren in de oudste apotheken van het merk, wordt de rijke geschiedenis van Granado geëerd.

Sinds de oprichting heeft Granado zich voortdurend ontwikkeld, met een nadruk op duurzaamheid en innovatie. Het merk gebruikt ingrediënten afkomstig uit de Braziliaanse biodiversiteit, zoals amandelolie, açaí en acerola, en combineert erfenis met moderne technologie om hoogwaardige producten te maken. Dit resulteert in een assortiment dat zowel traditionele zeepjes als meer hedendaagse producten zoals parfums en huidverzorgingsartikelen omvat.

Bijzonder aan de nieuwe aanwezigheid van Granado in de Big Apple is dat het merk ook zijn luxe lijn 'Phebo' presenteert, genoemd naar de Griekse god van de zon. Phebo staat bekend om zijn opvallende geuren en wordt gepositioneerd als een progressief merk met een sterke emotionele aantrekkingskracht. De geurcollecties van Phebo zijn geïnspireerd door de diversiteit en culturele rijkdom van Brazilië, waardoor ze een unieke en authentieke ervaring bieden aan consumenten.

Vanaf het moment van binnenkomst worden bezoekers van de Granado-boetiek in New York ondergedompeld in de wereld van het merk. Vriendelijke medewerkers staan klaar om de diversiteit van het productaanbod te delen en de verhalen achter elk artikel toe te lichten. Of klanten nu op zoek zijn naar een specifiek cosmetica-product of gewoon willen kennismaken met de rijke Brazilian beauty cultuur, Granado biedt een breed scala aan keuzes.

De oversteek maken naar de Verenigde Staten is een belangrijke stap voor Granado, aangezien het merk ernaar streeft haar internationale aanwezigheid te vergroten. Na de overname door Grupo Puig in 2016, een Spaans bedrijf gespecialiseerd in mode en parfum, heeft Granado extra middelen gekregen om haar strategische uitbreiding voort te zetten. De opening van een fysieke boetiek in New York, een stad die bekend staat om zijn kosmopolitische flair en cultuur van luxe retail, is een significante mijlpaal in deze expansie.

Granado's stap naar de Amerikaanse markt symboliseert niet alleen een nieuwe fase voor het bedrijf, maar brengt ook een stukje Braziliaanse traditie en schoonheid naar een nieuw publiek. De winkel zelf, met zijn persoonlijke charme en rijke palet aan verzorgingsproducten, belooft een populaire bestemming te worden voor zowel de lokale shoppers als toeristen die de levendige wijk Nolita bezoeken.

Granado's assortiment, met zijn natuurlijke ingrediënten en exclusieve samengestelde geuren, spreekt mensen aan die op zoek zijn naar kwaliteit en authenticiteit in hun persoonlijke verzorgingsrituelen. Dit sluit aan bij een wereldwijde trend richting meer bewuste consumptie, waarbij herkomst en productieprocessen een belangrijk aspect zijn in de besluitvorming van consumenten.

Als toevoeging aan de beschreven informatie, kunnen we verkennen hoe Granado niet alleen een trendsetter is op het gebied van luxe cosmetica in Brazilië, maar ook hoe het merk inspeelt op de groeiende vraag naar duurzame en ethisch verantwoorde schoonheidsproducten. De verbinding tussen de producten van Granado en de Braziliaanse flora is significant en biedt een intrigerend voorbeeld van hoe de biodiversiteit van een land kan worden vertaald in hoogwaardige cosmetica.

De reis van Granado vanuit bescheiden begin in Rio de Janeiro tot aan de glamoureuze winkelstraten van New York is een verhaal van doorzettingsvermogen, innovatie en respect voor erfgoed. Dit verhaal is een inspirerend voorbeeld voor andere traditionele merken die ernaar streven hun grenzen te verleggen en een internationaal publiek te bereiken zonder hun oorspronkelijke waarden en identiteit te verliezen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.