Safilo ziet kernwinst dalen naar 18,1 miljoen euro in kwartaal - een jaarlijkse daling van 20%

Het Italiaanse eyewear merk Safilo heeft een gecorrigeerde nettowinst van 18,1 miljoen euro gerapporteerd in het meest recente kwartaal. Dit vertegenwoordigt een jaarlijkse daling van 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze dip weerspiegelt de uitdagingen waarmee het bedrijf de afgelopen maanden geconfronteerd werd, terwijl de industrie worstelde met de effecten van de COVID-19 pandemie.

Wat de resultaten van het bedrijf nog verder onder druk zette, was de combinatie van hogere grondstofprijzen en stijgende logistieke kosten. Hoewel de stijging van deze kosten deels het gevolg was van fluctuaties op de wereldmarkt, werden ze ook verergerd door de voortdurende leveringsproblemen die de hele sector hebben getroffen. Deze omstandigheden hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de prestatiedip van Safilo.

Aan de andere kant boekte het bedrijf significante vooruitgang op het gebied van e-commerce, waar het een groei van 24% noteerde vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De stijging is een duidelijk teken van de adaptatie van Safilo aan de veranderende marktbehoeften tijdens de pandemie. Bovendien heeft dit hen geholpen om de inkomsten op peil te houden en de invloed van de daling in de detailhandel te compenseren.

Terwijl Safilo blijft navigeren door deze onzekere tijden, blijft het zich richten op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten. De lancering van de nieuwe collectie brillen, ontworpen in samenwerking met ontwerper David Beckham, is daar een voorbeeld van. De collectie heeft goed gepresteerd en wordt positief ontvangen door zowel consumenten als retailers. Dit bewijst dat ondanks de huidige uitdagingen, het bedrijf zijn positie op de markt handhaaft en blijft groeien.

De CEO van Safilo, Angelo Trocchia, benadrukte dat het bedrijf vastbesloten is om zijn strategische doelen te bereiken ondanks de ongunstige economische situatie. Hij sprak ook over de noodzaak om voortdurend investeringen te doen op strategische gebieden zoals e-commerce, digitale transformatie en productontwikkeling om de concurrentiepositie te behouden en te verbeteren.

Safilo werd opgericht in Italië in 1934 en heeft sindsdien naam gemaakt als een wereldleider in de brillenindustrie. Het bedrijf produceert en distribueert zonne- en correctiebrillen, evenals sportbrillen. De merkenportefeuille van Safilo omvat bekende namen zoals Carrera, Polaroid, Smith, SAFILO en Oxydo, evenals licentiemodellen van modehuizen zoals Dior, Fendi, Hugo Boss en Marc Jacobs.

Daarnaast heeft Safilo de afgelopen jaren strategische overeenkomsten gesloten met verschillende invloedrijke figuren en merken om collecties te ontwikkelen en te promoten. Deze samenwerkingen omvatten namen als Jimmy Choo, Tommy Hilfiger, Kate Spade en recentelijk David Beckham.

Ondanks de economische uitdagingen die zijn ontstaan door de pandemie, blijft Safilo zich richten op het verder verbeteren van haar producten en diensten. Door te blijven innoveren en samenwerken met gerenommeerde merken, streeft Safilo ernaar om een consistente groei te behouden en haar wereldwijde marktaandeel te vergroten.

- Wat was de gecorrigeerde nettowinst van Safilo in het meest recente kwartaal?

Safilo rapporteerde een gecorrigeerde nettowinst van 18,1 miljoen euro in het meest recente kwartaal.

- Wat was de jaarlijkse verandering van de winst vergeleken met dezelfde periode vorig jaar?

Er was een jaarlijkse daling van 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

- Welke bedrijfssegment zag een groei van 24% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar?

Het e-commerce segment van Safilo zag een groei van 24% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

- Wie is de CEO van Safilo?

De CEO van Safilo is Angelo Trocchia.

- Welke bekende designer werkte recentelijk samen met Safilo voor een nieuwe brillencollectie?

Designer David Beckham werkte recentelijk samen met Safilo voor een nieuwe brillencollectie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.