OTB Group realiseert omzetstijging van 7,2% naar 1,9 miljard euro

OTB Group, het Italiaanse modeconcern bekend van merken als Diesel, Maison Margiela, Marni, Viktor&Rolf, Amiri en Jil Sander, heeft een opmerkelijke financiële groei doorstaan. Het concern wist zijn jaaromzet met 7,2% te verhogen tot een indrukwekkend bedrag van 1,9 miljard euro. Deze resultaten markeren een significant succes voor de groep, waarbij elke divisie een bijdrage heeft geleverd aan de algehele positieve prestaties.

De luxe modetak, die sommige van de meest prestigieuze labels in de modewereld bevat, liet een bijzondere veerkracht en dynamiek zien door consistent sterke verkopen te registreren. Dit onderdeel van OTB's portfolio getuigt van een robuuste vraag in de markt voor luxe kleding en accessoires ondanks de uitdagingen veroorzaakt door de wereldwijde pandemie en economische spanningen.

Diesel, het vlaggenschipmerk van OTB, kon dankzij een rebranding en vernieuwde focus onder leiding van creatief directeur Glenn Martens een frisse en relevante positie innemen binnen het mode-landschap. De herpositionering van Diesel, gecombineerd met innovatieve marketingcampagnes en productinnovaties, heeft resulterend in een krachtige impuls voor het merk.

Maison Margiela, onder creatieve leiding van John Galliano, bleef ook een aanzienlijke groei boeken. De unieke ontwerpasthetiek en de effectieve vertaling van artistieke visie naar commercieel succesvolle collecties speelden hier een belangrijke rol. De samenwerking tussen Galliano en OTB heeft Maison Margiela geholpen om zijn status als een toonaangevend creatief modehuis verder te verstevigen.

Verder heeft de acquisitie van Jil Sander, een merk dat synoniem staat voor minimalistische elegantie, de strategische positionering van OTB binnen het luxesegment aangescherpt. De integratie van Jil Sander in de portefeuille benadrukt OTB’s ambitie om een gediversifieerde modus operandi in de mode-industrie te hanteren, waarbij elk merk zijn unieke identiteit en marktpositie behoudt terwijl er synergieën en schaalvoordelen worden gerealiseerd.

Ondanks de turbulentie in globale markten, is het OTB management optimistisch over de toekomst. Voorzitter Renzo Rosso geeft aan dat de solide financiële resultaten hen in staat stellen om verder te investeren in brand equity en internationale groei. Het concern stelt zich ten doel om het potentieel van elk merk volledig te benutten door een sterke onafhankelijke positie met een duidelijk profiel te handhaven.

Deze strategische focus lijkt vruchten af te werpen, aangezien alle merken van OTB bijdragen aan de algemene groei van de groep. Het concern blijft gefocust op een continue verbeteringscultuur door te investeren in talent en creativiteit, evenals in de operationele uitmuntendheid van de organisatie. Hiermee bevestigt OTB haar reputatie als een belangrijke speler in de wereld van mode en luxe.

Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat OTB Group in staat is geweest om zich aan te passen aan de voortdurend veranderende mode-industrie door op een effectieve manier in te spelen op de behoeften van consumenten en tegelijkertijd grensverleggend te blijven in design en innovatie.

Deze financiële prestaties zijn een positief signaal voor de toekomstige richting van de modegroep. Terwijl de industrie uitkijkt naar het herstel na de pandemie, lijkt OTB goed gepositioneerd om te profiteren van de nieuwe kansen die zich voordoen. Met een strategische visie en een sterke portefeuille van merken, zet de groep zijn weg van expansie en succes voort.

Na de indrukwekkende jaarresultaten van OTB Group en de vastgestelde groei van 7,2%, is er meer te ontdekken achter dit succesverhaal. OTB, wat staat voor 'Only The Brave', heeft zichzelf gepositioneerd als een leidende entiteit in de modewereld, niet alleen door hun financiële successen, maar ook door hun benadering van duurzaamheid, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een deel van OTB's succes kan worden toegeschreven aan de sterke leiding van Renzo Rosso, de oprichter en visionaire architect achter de groepering van deze high-end modehuizen. Naast het financiële succes, legt Rosso een sterke nadruk op het creëren van waarden die verder gaan dan winst. Hij is een groot voorstander van maatschappelijke betrokkenheid en een drijvende kracht achter verschillende humanitaire projecten.

Rosso's filantropische insteek is terug te zien in de OTB Foundation, een non-profitorganisatie gericht op sociale verandering en innovatie. De stichting steunt uiteenlopende initiatieven, zoals onderwijsprogramma's, armoedebestrijding en rampenhulp. Deze benadering vergroot de reputatie van OTB als een modeconcern dat geeft om de wereld en niet alleen om de bottom line.

Met oog op milieuverantwoordelijkheid, streeft OTB ook naar een meer duurzame mode-industrie. Diesel, bijvoorbeeld, is toegewijd aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk door middel van 'responsible living' initiatieven die minder water en energie verbruiken in de productieprocessen. Zo heeft Diesel stappen gezet om meer duurzame materialen te gebruiken en zijn ze bezig met het opbouwen van een circulaire economie door recyclingprogramma's.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.