Raffles The Palm Dubai werkt samen met Hunna Art Gallery

Raffles The Palm Dubai werkt samen met Hunna Art om een ongelooflijke tentoonstelling te organiseren van vier van de beste opkomende lokale kunstenaars. Raffles The Palm Dubai, het paleisachtige luxe strandresort aan Palm Jumeirah'sWest Crescent, werkt samen met Hunna Art, een gerenommeerde galerie voor hedendaagse kunst, om vanaf 27 januari 2022 tot 23 maart een ongelooflijke tentoonstelling te organiseren van vier van de beste opkomende lokale kunstenaars.

Via een fijn samengestelde tentoonstelling bieden de vier kunstenaars in de schijnwerpers - Alia Zaal, Eman Ali, Alymamah Rashed en Talin Hazbar, een uniek inzicht in de hedendaagse kunstscene van de Golf, een zintuiglijke ervaring voor zowel gasten die in het hotel verblijven als kunstliefhebbers die willen bezoeken. Het resort organiseert een reeks lezingen in de majestueuze Blüthner Hall, op maat gemaakt om een publiek van nieuwsgierige kunstkenners aan te trekken.

Onder leiding van galeriehouder Océane Sailly, oprichter en directeur van Hunna Art, zal de inaugurele lezing op 27 januari om 16.30 uur diep ingaan op het onderwerp „Women in arts and the GCC - Past, present and future”. De tentoonstelling toont een nieuw oeuvre van Alia Zaal, een multidisciplinaire kunstenaar die door middel van haar werken de historische grenzen van zowel stedelijke als natuurlijke omgevingen van haar geboorteland, de VAE, onderzoekt. Haar werk onderzoekt het verband tussen visie en perceptie en volgt de wisselwerking tussen digitaal en analoog. Dit nieuwe oeuvre zal bestaan uit olieverfschilderijen op basis van persoonlijke foto'sen elk schilderij is geïnspireerd op een sociale gebeurtenis in het leven van de kunstenaar, waardoor een uniek inzicht wordt gegeven in de lokale gebruiken, terwijl het karakteristieke vage gezichtspunt van Alia Zaal de identiteit van de protagonisten.

De Omaanse beeldend kunstenaar Eman Ali zal haar boeiende installatie tentoonstellen in de East Wing van het pand. Ze concentreert haar onderzoek rond Khaleeji-iconografieën en culturele symbolen die inherent verbonden zijn met haar wortels. Haar onderzoek van dergelijke symbolen ontmantelt meerlagige ideologieën van macht, politiek, vertegenwoordiging en genderprestaties. Met behulp van meerdere disciplinaire benaderingen met tekst, geluid, beeldvorming tot lichtinstallatie, belicht Eman Ali'swerk sensorische media om culturele complexiteit in vraag te stellen door hun manifestaties te verkennen in de geografische context van Khaleeji-samenlevingen en de Arabische wereld als geheel.

De tentoonstelling zal ook een nieuw oeuvre belichten van de Koeweitse beeldend kunstenaar, Alymamah Rashed, die kijkt naar het discours van haar eigen lichaam als moslim Cyborg, fluctuerend tussen oost en west. Als moslim Cyborg botst ze haar culturele referenties van thuis, tussen Koeweit en New York, en met de geschiedenis van het islamitische spiritualisme. Haar werk onderhandelt over haar vrouwelijke subjectiviteit, regionale folklore, en de alledaagse banale objecten die Alymamah Rashed tegenkomt, evenals de snelle sociale verschuivingen die ze heeft meegemaakt, zoals de snelle industrialisatie van de Golfregio.

De kunstwerken van Alymamah worden tentoongesteld in de West Wing van het resort. Talin Hazbar exposeert ook de in Dubai gevestigde Syrische kunstenaar en zal sculpturen herenigen die aansluiten op de omringende landschappen van de kunstenaar en de ingewikkelde materialiteit van de natuurlijke formaties. Door haar op onderzoek gebaseerde studie van architectuur probeert Talin Hazbar de context van landschappen, materiaaleigenschappen en organische processen te ontmaskeren. Haar sculpturen worden tentoongesteld in de club en tuin van het hotel en spelen met het steeds veranderende natuurlijke licht en architectonische elementen van de Club terwijl ze het majestueuze landschap van de VAE binnen het hotel vervoeren.

Raffles The Palm Dubai

Raffles The Palm Dubai is een luxe hotel in Dubai, gelegen op Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland voor de kust van Dubai. Het hotel beschikt over 389 kamers, suites en villa's, elk met een eigen balkon en uitzicht op de Arabische Golf of de skyline van Dubai.

Het hotel biedt een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen, waaronder een eigen strand, een overloopzwembad, een fitnesscentrum, een spa, tennisbanen en diverse eetgelegenheden, waaronder een Japanse teppanyaki-grill, een Italiaans restaurant en een loungebar.

De kamers en suites van Raffles The Palm Dubai zijn ingericht met een combinatie van moderne en traditionele elementen en bieden gasten comfortabele voorzieningen zoals een flatscreen-tv, een minibar en een espressomachine. De villa's zijn voorzien van een eigen zwembad en een persoonlijke butlerservice.

Het hotel biedt ook diverse activiteiten en ervaringen aan, waaronder een woestijnsafari, een bezoek aan de Burj Khalifa, 'swerelds hoogste wolkenkrabber, en een diner in de woestijn onder de sterren.

Raffles The Palm Dubai biedt gasten een unieke combinatie van luxe, comfort en een prachtige locatie aan de kust van Dubai, en is een populaire bestemming voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Hunna Art

Hunna Art is een online kunstgalerie die zich richt op hedendaagse kunst van opkomende en gevestigde kunstenaars uit verschillende delen van de wereld. De galerie is gevestigd in Amsterdam, Nederland en richt zich voornamelijk op schilderkunst, fotografie, sculpturen en digitale kunst.

Hunna Art organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen om kunstwerken aan het publiek te tonen en de kunstenaars een platform te bieden om hun werk te presenteren. Ze bieden ook online tentoonstellingen en verkoop van kunstwerken via hun website.

De kunstwerken die te vinden zijn bij Hunna Art variëren van abstracte schilderijen tot figuratieve sculpturen en van landschapsfotografie tot experimentele digitale kunst. De galerie werkt samen met kunstenaars uit verschillende culturele achtergronden en stijlen, waardoor er een diverse collectie ontstaat.

Hunna Art heeft als doel kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek en kunstenaars te ondersteunen door hun werk te promoten en te verkopen. Ze bieden ook advies en begeleiding bij het kiezen van kunstwerken en het verzamelen van kunst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...