Onderscheidende Expositie van Ken Price en Lesley Vance

In de vooraanstaande galerie Xavier Hufkens in Brussel wordt momenteel een opvallende tentoonstelling gepresenteerd die de werken van twee Amerikaanse kunstenaars samenbrengt: de overleden Ken Price en de hedendaagse schilder Lesley Vance. Deze expositie, die zich richt op de dialoog tussen beeldhouwkunst en schilderkunst, biedt een unieke blik op de synergie tussen deze twee artistieke uitdrukkingsvormen.

Ken Price, bekend om zijn kleurrijke en organisch gevormde sculpturen, heeft het landschap van de keramische kunst fundamenteel veranderd. Zijn werken worden gekarakteriseerd door het gebruik van levendige kleuren en de vaak complexe, gelaagde oppervlakken die de kijker uitnodigen tot een nauwkeurige beschouwing. Price'ssculpturen suggereren een zekere speelsheid en beweging die niet vaak geassocieerd wordt met keramiek.

Lesley Vance daarentegen, brengt een heel andere esthetiek naar de tentoonstelling. Haar schilderijen zijn abstract en tonen een fascinatie voor de manipulatie van licht en schaduw. Vance'swerk is dynamisch en expressief, waardoor er een spannende tegenhanger ontstaat naast de vaste vormen van Price'ssculpturen. In haar benadering van schilderkunst verkent Lesley Vance de grenzen van de waarneming en nodigt ze de toeschouwer uit om de complexiteit van de interactie tussen kleur, vorm en ruimte te verkennen.

De samenstelling van de expo in Xavier Hufkens onderzoekt de relaties tussen de verschillende objecten en hoe ze elkaar beïnvloeden binnen de ruimte. Het is niet alleen een viering van het individuele talent van beide kunstenaars, maar ook een studie in contrasten en complementaire vormen.

Bezoekers kunnen genieten van de dialogen die tussen de werken van Price en Vance ontstaan. Deze conversaties onthullen de gelaagdheid van elk kunstwerk en benadrukken de subtiele nuances die een nieuwe betekenis geven aan de traditionele categorieën van beeldhouwkunst en schilderkunst.

De keuze om het werk van Ken Price en Lesley Vance samen te voegen is een intrigerende en gedurfde stap van Xavier Hufkens. De galerie staat bekend om zijn engagement met baanbrekende kunstenaars en het presenteren van prikkelende tentoonstellingen. Dit evenement is geen uitzondering en biedt een podium voor het intensieve onderzoek en de innovatieve technieken van beide kunstenaars.

Deze opmerkelijke tentoonstelling loopt vanaf december 2023. Het brengt twee ogenschijnlijk verschillende kunstvormen samen in een dialoog die de potentie heeft de perceptie van de toeschouwer permanent te veranderen. Het stelt de liefhebber in staat de rijke texturen en diepte van Price'ssculpturen te ervaren, terwijl men zich kan verdiepen in de visuele raadsels die Vance voorlegt in haar schilderijen.

Dit unieke evenement is een must-see voor kunstenliefhebbers en voor iedereen die geïnteresseerd is in de progressieve versmelting van verschillende kunstdisciplines. De tentoonstelling nodigt uit tot reflectie en biedt de mogelijkheid om de subtiele interacties tussen verschillende kunstvormen diepgaand te onderzoeken.

De kracht van Ken Price'ssculpturen en de elegante complexiteit van Lesley Vance'sschilderkunst komen samen in een harmonieuze presentatie die de bezoeker uitnodigt om verder te kijken dan de oppervlakte. Het is een viering van de diversiteit en het potentieel van hedendaagse kunst en een erkenning van het belang van interdisciplinaire dialoog binnen de kunstwereld.

Naast de synergie tussen de werken van Price en Vance, biedt de expositie ook een overzicht van de evolutie van beiden als individuele kunstenaars. Het laat zien hoe hun stijlen en benaderingen van kunst zich hebben ontwikkeld en hoe ze allebei een eigen stem hebben opgebouwd binnen het kunstlandschap.

Het werk van Ken Price, geboren in 1935 en overleden in 2012, heeft altijd een centrale plaats ingenomen binnen de hedendaagse kunst. Zijn sculpturen staan bekend om de tactiele sensatie die ze opwekken en de manier waarop ze de traditionele scheidslijnen tussen kunst en ambacht doen vervagen. Price'safwijzing van de conventionele keramiekpraktijken en zijn innovatieve gebruik van kleur en vorm maken zijn werk revolutionair en tijdloos.

Lesley Vance, actief sinds het begin van de 21e eeuw, blijft zichzelf heruitvinden in een wereld die voortdurend veranderd. Haar schilderijen, vaak klein van formaat, zijn intens en vol van energie. De subtiele plooien van kleur en textuur in haar werk onthullen een diepgaande interesse in de manier waarop visuele ervaringen kunnen worden vertaald naar het canvas.

Door hun werken naast elkaar te plaatsen, creëert de expositie een dialoog die zowel de unieke kenmerken van elke kunstenaar benadrukt als de gemeenschappelijke thema'sverkent die hun oeuvre met elkaar verbindt.

Deze tentoonstelling nodigt uit tot een meeslepende ervaring waarbij de betoverende wereld van kleur en vorm gevierd wordt. Het is een ode aan de schoonheid van kunstzinnige expressie en een herinnering dat kunst in staat is om onze perceptie en begrip van de wereld continu te verrijken en te transformeren. Voor zij die de kans hebben deze tentoonstelling te bezoeken, belooft het een onvergetelijke artistieke reis te worden die een nieuwe waardering voor keramiek en schilderkunst zal ontlokken.

Om de context van de tentoonstelling verder te verrijken, bieden we nu een uitgebreide blik op het leven en het werk van Ken Price en Lesley Vance, inclusief hun impact op de kunstwereld en de specifieke elementen die hun werk zo opmerkelijk maken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...