Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Louis Vuitton eert zijn oorsprong met een nieuwe kofferbak geïnspireerd op het Chinese spel Mahjong

Louis Vuitton eert zijn oorsprong met een nieuwe kofferbak geïnspireerd op het Chinese spel Mahjong

Het nieuwste accessoire van Louis Vuitton is een knipoog naar een oude klassieker die dateert uit het vroege begin. Voordat Louis Vuitton de wereld betoverde met zijn luxe handtassen en accessoires, stond Louis Vuitton bekend om zijn kleine bagage en verpakkingen die dateren uit de late jaren 1800. Op 14-jarige leeftijd verliet de legendarische ontwerper zijn geboorteplaats Anchay in de oostelijke regio van Frankrijk naar Parijs, waar hij zijn carrière begon als leerling voor een kleine winkel voordat hij zijn eerste winkel opende in de buurt van Place Vendôme.

De rest zoals ze zeggen is geschiedenis. De aangepaste Vanity Mahjong-kofferbak is een eerbetoon aan de originele reiskoffer die in de jaren vijftig is gemaakt. Net als het origineel heeft de vernieuwde versie satijnen gevoerde binnencompartimenten die de volledige set van 149 tegels van het spel bevatten met houten regels, dobbelstenen, windindicator, stokken en vijf extra's om het traditionele behendigheidsspel te spelen.

De kofferbak met zes lades toont ook de kenmerkende buitenkant van monogramcanvas van het merk met gouden koperen hardware. De mahjongtegels bevatten ook handgeschilderde elementen van de bloemmotieven van het merk, gemaakt van walnotenhout en corian. Het bordspel is gemaakt van walnotenhout met gegraveerde monogrambloemen.

De kofferbak met zes lades toont ook de kenmerkende buitenkant van monogramcanvas van het merk met gouden koperen hardware. Het Chinese domino-achtige spel werd populair in de Verenigde Staten vanaf de jaren 1920, waar het vaak werd gezien aan de tafels van beroemde Hollywood-soirees en een favoriet tijdverdrijf was van Amerikaanse presidenten zoals Warren G. Harding. De mahjongtegels bevatten ook handgeschilderde elementen van de bloemmotieven van het merk, gemaakt van walnotenhout en corian. En voor degenen die niet bekend zijn met Mahjong, kan het bord ook worden gebruikt om backgammon, schaken en pokerkoffers en andere spellen te spelen.


Bezoek Website