De opkomst van de Old Money interieurstijl in Saltburn

In een wereld waar voortdurend nieuwe trends en stijlen verschijnen, is er een bijzondere beweging die aandacht trekt door terug te grijpen naar het verleden. Deze beweging, die bekend staat als de 'Old Money' esthetiek, wint aan populariteit en wordt nu ook zichtbaar in interieurdesign. In het charmante kustplaatsje Saltburn in Engeland heeft een lokaal interieurbedrijf, Saltburn Interiors, deze trend omarmd en tot leven gebracht in de huizen van hun clientèle.

De 'Old Money' esthetiek, die gekenmerkt wordt door een voorliefde voor klassieke ontwerpen, kwaliteitsmaterialen en een ingetogen maar toch verfijnde uitstraling, vindt zijn oorsprong in de oude geldelite. Dit zijn families die hun rijkdom over meerdere generaties hebben geërfd en vaak een traditie kennen van ingehouden elegantie en een onberispelijke goede smaak. Het gaat hierbij niet alleen om het tentoonspreiden van welvaart, maar veel meer om het weerspiegelen van een levensstijl die gestoeld is op erfgoed en cultuur.

Saltburn Interiors heeft deze esthetiek omarmd door antieke meubels en decoraties te gebruiken of te kiezen voor nieuw ontworpen stukken die deze tijdloze stijl nabootsen. Het team bij Saltburn Interiors besteedt veel aandacht aan detail en vakmanschap, met een bijzondere voorkeur voor handgemaakte items en natuurlijke materialen zoals hout, leer en wol. Elk interieurproject dat zij aanpakken, wordt gekenmerkt door een lucht van distinctie en subtiele luxe.

Een kenmerkende eigenschap van deze 'Old Money' interieurs is de voorkeur voor een neutraal kleurenpalet, zoals beige, ivoor en zachte grijstinten. Deze kleuren creëren een kalme en serene achtergrond die de elegante lijnen en rijke texturen van het meubilair en de accessoires benadrukt. Vaak worden hierbij ook klassieke patronen zoals paisley, tweed en herringbone toegepast. Het resultaat is een ambiance die zowel comfortabel aanvoelt als een gevoel van duurzaamheid uitstraalt.

Saltburn Interiors vermijdt de vluchtigheid van snel wisselende trends en richt zich in plaats daarvan op het creëren van ruimtes die de tand des tijds kunnen doorstaan. Dit betekent dat ze kiezen voor kwalitatief hoogwaardige stoffen en materialen die bedoeld zijn om langer mee te gaan. Dit aspect van duurzaamheid spreekt veel bewuste consumenten aan die willen investeren in hun huis op een manier die zowel milieuvriendelijk als economisch verantwoord is.

Een ander belangrijk element in de 'Old Money' esthetiek is het belang van persoonlijke geschiedenis en unieke voorwerpen. In plaats van massaal geproduceerde items te kopen, moedigt Saltburn Interiors klanten aan om erfstukken, kunst en memorabilia te integreren in hun inrichting. Dit zorgt voor een uniek en persoonlijk huis dat verhalen vertelt over de mensen die er wonen.

Hoewel de 'Old Money' stijl doordrenkt is met een gevoel van geschiedenis en traditie, sluit het ook naadloos aan bij moderne levens. De deskundigen bij Saltburn Interiors weten de balans te vinden tussen klassiek en hedendaags, waardoor hun ontwerpen relevant en functioneel blijven voor het dagelijks leven.

Om de 'Old Money' esthetiek toegankelijk te maken voor een breder publiek, biedt Saltburn Interiors een dienstverlening aan die varieert van volledige interieur-makeovers tot advies voor kleinere decoratieve aanpassingen. Dit maakt het mogelijk voor klanten met verschillende budgetten om elementen van deze klassieke stijl in hun huis te introduceren.

De opkomst van de 'Old Money' interieurstijl in Saltburn laat zien dat de waardering voor vakmanschap, kwaliteit en tijdloze elegantie nog lang niet verdwenen is. Het is een antwoord op het hectische, snel veranderende moderne leven en biedt een toevluchtsoord van rust en continuïteit. Terwijl de wereld om ons heen blijft veranderen, blijft de wens voor een huis dat comfort, klasse en cultuur uitstraalt bestaan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...