Artemest opent galerie in New York door Samuele Brianza

Artemest, bekend als een voortreffelijk platform voor het ontdekken van Italiaanse ambachtelijke kunst en design, heeft haar eerste fysieke galerieruimte geopend in New York, en heeft daarmee de traditionele grenzen tussen e-commerce en daadwerkelijke showroomervaringen doorbroken. Deze innoverende ruimte, strategisch gelegen in het hart van Manhattan'sdesignwijk op 227 East 59th Street, is het resultaat van een samenwerking met Samuele Brianza, een bekwaam curator met een passie voor het mixen van stijlen en tijdperken tot een harmonieus geheel.

De galerie is ontworpen om niet alleen een plek te zijn waar bezoekers unieke en handgemaakte producten kunnen aanschouwen, maar ook een plek die een dialoog faciliteert tussen Italiaanse makers en het internationale publiek. Met de expertise van Samuele Brianza, staat de galerie garant voor een zorgvuldig geselecteerde collectie die zowel historische werken als hedendaagse creaties bevat. Het is deze balans tussen traditie en moderniteit die de bezoekers een rijke en veelzijdige kijkervaring biedt.

Artemest werd in 2015 opgericht door Ippolita Rostagno en Marco Credendino. Het duo wilde een manier vinden om het brede scala aan Italiaans vakmanschap toegankelijker te maken voor een wereldwijd publiek. Sindsdien is Artemest uitgegroeid tot een bloeiend online platform dat een breed assortiment aan handgemaakte producten aanbiedt, van meubels tot sieraden, en alles daartussenin. De lancering van de galerij in New York is een natuurlijke volgende stap voor het bedrijf, dat altijd heeft gestreefd naar een fysieke aanwezigheid om zijn online ervaring te verrijken en te complementeren.

Een van de opvallende aspecten van de Artemest galerie is de manier waarop de producten gepresenteerd worden. In plaats van een lineaire of statische tentoonstelling, heeft Brianza ervoor gekozen om de items te groeperen in thematische clusters die verhalen vertellen over design, kunst, en vakmanschap. Dit zorgt voor een interactieve en dynamische ervaring, waarbij elke hoek van de galerie iets nieuws onthult over de cultuur en geschiedenis van Italiaanse creativiteit.

De opening van de galerie werd gevierd met een inauguratie-evenement waarbij genodigden konden genieten van een eerste blik op de exclusieve verzameling. Deze bijeenkomst was niet alleen een viering van de nieuwe ruimte, maar ook een erkenning van het harde werk en de visie van het team achter Artemest. Met de New Yorkse kunst- en designcommunity als getuige, werd de galerie enthousiast ontvangen en erkend als een waardevolle en onderscheidende toevoeging aan het culturele landschap van de stad.

In de toekomst plant Artemest om regelmatig evenementen en tentoonstellingen te organiseren die zullen roteren, zodat bezoekers steeds weer nieuwe aspecten van Italiaans vakmanschap kunnen ontdekken. Deze evenementen zullen ook dienen als netwerkmogelijkheden, waar makers, verzamelaars en liefhebbers van design elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Het is deze combinatie van commercie en cultuur die de Artemest galerie niet alleen tot een winkelbestemming maakt, maar ook tot een belangrijk centrum voor culturele uitwisseling.

Buiten het feit dat de galerie een showcase is voor de fijnste Italiaanse creaties, dient het ook als inspiratiebron voor ontwerpers en interieurdecorateurs. De diverse collectie biedt talloze ideeën voor inrichting en styling, waarmee het een go-to locatie wordt voor professionals die op zoek zijn naar unieke stukken om hun projecten te verrijken.

Naast de permanente collectie zal de galerie gastheer zijn voor speciale exposities die bepaalde ambachten, ontwerpers of historische periodes uitlichten. Deze tijdelijke tentoonstellingen zullen het educatieve aspect van de galerie versterken, waardoor bezoekers meer leren over de processen en tradities achter het Italiaanse vakmanschap.

Ook na de opening blijft de galerie zich ontwikkelen. Brianza en zijn team plannen om de galerie te blijven innoveren en updaten. Ze streven ernaar om telkens weer nieuwe en spannende producten te presenteren, waardoor de galerie een levendige entiteit blijft waar steeds iets nieuws te ontdekken valt. Met een scherp oog voor esthetiek en een continue dialoog met ambachtslieden, positioneert Artemest zich als een brug tussen de oude tradities en de moderne wereld van design.

Het openen van deze galerie door Artemest is een bewijs van de veerkracht van handgemaakt vakmanschap in een tijdperk waar massaproductie vaak domineert. Het benadrukt hoe waardevol en relevant ambachtelijke creativiteit nog steeds is, en hoe belangrijk het is om deze ambachten te behouden en te vieren. Voor iedereen met een liefde voor Italiaans design en vakmanschap is de Artemest galerie in New York een must-visit bestemming.

Naast de focus op Italiaans vakmanschap, is Artemest ook betrokken bij duurzaamheid en ondersteunt het bedrijf ambachtslieden bij het gebruik van milieuvriendelijke materialen en productiemethoden. Zo draagt Artemest bij aan een groenere en meer verantwoorde consumptie van luxe goederen. Daarnaast biedt het platform ook mogelijkheden voor maatwerk, waar klanten direct met de ambachtslieden kunnen samenwerken om gepersonaliseerde stukken te creëren die aan hun specifieke wensen voldoen.

Het succes van Artemest ligt ook in de digitale strategie. Door de integratie van augmented reality (AR) technologie op hun website, stelt Artemest klanten in staat om te visualiseren hoe bepaalde meubelstukken en accessoires eruit zouden zien in hun eigen ruimtes. Deze innovatieve aanpak heeft de gebruikerservaring verbeterd en heeft bijgedragen aan de groei van het platform.

Verder hecht Artemest groot belang aan het vertellen van de verhalen achter de producten. Door middel van diepgaande interviews en artikelen op hun online magazine, belicht het platform de inspiratie, geschiedenis en het artistieke proces van de makers, waardoor een emotionele band wordt gecreëerd tussen de klant en het product.

Met de opening van de galerie in New York en de voortdurende innovatie op hun online platform, demonstreert Artemest hun toewijding om het bewustzijn en de waardering voor Italiaans vakmanschap wereldwijd te vergroten. Als brug tussen het digitale en het fysieke, blijft Artemest een leider in de promotie van luxe handgemaakte producten, waarbij zij zowel traditionele technieken als moderne technologieën omarmt.

 

- Wat is het doel van de Artemest galerie in New York? *Het doel van de Artemest galerie in New York is om een fysieke ruimte te bieden voor het tentoonstellen van unieke en handgemaakte Italiaanse producten en om een dialoog te faciliteren tussen Italiaanse makers en het internationale publiek.
- Wie heeft Artemest opgericht en wat was de oorspronkelijke missie? *Ippolita Rostagno en Marco Credendino hebben Artemest opgericht met als missie om Italiaans vakmanschap toegankelijker te maken voor een wereldwijd publiek.
- Waarin onderscheidt de presentatiemethode van de galerie zich? De presentatiemethode van de galerie onderscheidt zich door producten te groeperen in thematische clusters die verhalen vertellen en zo een interactieve en dynamische ervaring creëren.
- Welke rol speelt duurzaamheid bij Artemest? Duurzaamheid speelt een rol bij Artemest doordat het bedrijf ambachtslieden ondersteunt bij het gebruik van milieuvriendelijke materialen en productiemethoden.
- Hoe heeft Artemest de online gebruikerservaring verbeterd? Artemest heeft de online gebruikerservaring verbeterd door de integratie van augmented reality technologie, waarmee klanten kunnen visualiseren hoe producten in hun eigen ruimte zouden staan.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...