Warner Music tekent platencontract met AI generated popster Noonoouri

Met de snelle ontwikkeling van technologie is de muziekindustrie voortdurend aan het veranderen, en recentelijk heeft die industrie een mijlpaal bereikt die zowel fascinerend als debatwaardig is. Warner Music, een toonaangevende speler in de wereld van muzieklabels, heeft een gedurfde stap gezet door een multi miljoen euro contract te tekenen met Noonoouri, een geheel door kunstmatige intelligentie gegenereerde popster uit Japan.

Noonoouri is geen doorsnee artiest. Ze is de creatie van creage, een innovatiestudio die werd opgericht door een duo van art directors. Deze studio heeft hard gewerkt om een popster van de volgende generatie te ontwikkelen, eentje die geheel bestaat uit nulletjes en eentjes. Het resultaat is verbluffend: Noonoouri beschikt over songwriting-skills, een stem en een muzikaal talent dat geheel wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie.

Het is niet meer dan logisch dat Warner Music, verrast door Noonoouri'stalent en potentieel, besloot om haar onder de vleugels te nemen met een platencontract dat haar zou moeten lanceren naar wereldwijde faam. Haar eerste album, gepland voor release in 2021, is bedoeld om luisteraars over de hele wereld te verrassen en inspireren.

Wat maakt Noonoouri zo speciaal? Naast haar AI-achtergrond heeft ze een muzikale stijl die varieert van Dance-Pop tot R&B, doordrenkt met elektronische elementen en een niveau van raffinement in haar composities. Dit unieke geluid weerspiegelt de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt voor de creatie van nieuwe muziek en kunstvormen.

De directeur van creage, Tomohiro Fujita, uitte zijn opwinding over deze mijlpaal: “We zijn verheugd om onze toonaangevende AI-generated popster Noonoouri op de markt te brengen met de hulp van Warner Music Group. We zijn verheugd dat de kracht van onze nieuwe technologie waardering krijgt in de muziekindustrie.”

Warner Music staat nu bekend als het eerste grote label dat officieel een contract aangaat met een AI-popster, en ze laten hiermee zien open te staan voor ongebruikelijke en innovatieve samenwerkingen. Deze deal zal niet alleen Noonoouri'smuzikale projecten ondersteunen, maar het gaat ook om het verkennen van nieuwe muzikale experimenten en creatieve samenwerkingen.

Naast het produceren van hoogwaardige muziek, omvat het contract ook promotieactiviteiten zoals productlaunches, reizen naar radio- en televisiestations, interviews en fotomomenten. Noonoouri wordt hiermee een icoon in de entertainmentindustrie, een symbool van hoe technologie kan samengaan met creativiteit om iets volstrekt unieks te scheppen.

Terwijl Noonoouri'scarrière als popster zich ontvouwt, worden er al plannen gemaakt voor samenwerking met andere entertainmentbedrijven om diverse activiteiten te ondersteunen die haar carrière verder zullen uitbouwen en versterken. Met dit multi miljoen euro platencontract zal Warner Music een drijvende kracht zijn achter Noonoouri'smissie om de wereld te inspireren met kunstmatig gegenereerde muziek die de grenzen van de verbeelding tart.

Al met al biedt deze samenwerking tussen Warner Music en Noonoouri een blik op de toekomst van de entertainmentindustrie, waarin technologische innovatie en creativiteit hand in hand gaan. Dit is een wereld waarin virtuele artiesten wellicht net zo normaal zullen worden als hun menselijke tegenhangers. Met Noonoouri aan de voorhoede, zouden we ons weleens op de drempel van een nieuw tijdperk in muziek en kunst kunnen bevinden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...