Top 5 tennislegendes en hun luxueuze levensstijl

In de loop der jaren hebben talrijke tennisspelers de wereld versteld doen staan met hun ongeëvenaarde vaardigheden op de tennisbaan. Niet alleen worden deze sporticonen gevierd om hun prestaties in de sport, maar ook om hun luxueuze levensstijl buiten het veld. Vele van hen hebben een vermogen vergaard dat hen in staat stelt om in pracht en praal te leven. Hieronder verkennen we de extravagante levens van vijf legendarische tennisspelers en hoe zij hun roem en fortuin genieten.

Roger Federer, bijgenaamd "de Zwitserse Maestro", wordt beschouwd als een van de grootste tennisspelers aller tijden. Met zijn gracieuze speelstijl en indrukwekkende lijst van overwinningen, inclusief 20 Grand Slam-titels, is het geen verrassing dat hij een van de best betaalde atleten ter wereld is. Zijn vermogen wordt geschat op honderden miljoenen dollars, mede dankzij zijn lucratieve sponsorovereenkomsten met high-end merken zoals Rolex en Mercedes-Benz. Federer is ook bekend om zijn collectie luxueuze huizen, waaronder een prachtige villa aan het Meer van Zürich. Bovendien bezit hij een indrukwekkend portfolio van vastgoedinvesteringen over de hele wereld.

Dan hebben we Serena Williams, een naam synoniem met dominantie in het vrouwentennis. Haar krachtige en agressieve speelwijze heeft haar 23 Grand Slam-titels opgeleverd, meer dan welke andere actieve speler dan ook. Williams' buitengewone loopbaan heeft haar niet alleen sportieve eer, maar ook financieel succes gebracht. Ze bezit een aanzienlijk persoonlijke vermogen en heeft haar merk uitgebreid met diverse ondernemingen, waaronder haar eigen kledinglijn. Serena'ssmaak voor luxe komt ook tot uiting in haar investeringen in onroerend goed; ze is eigenaar van verschillende eigendommen, waaronder een adembenemend herenhuis in Beverly Hills.

Novak Djokovic, de Servische sensatie, staat ook op de lijst met tennislegendes die een extravagant leven leiden. Hij is een van de weinige spelers die de 'Career Grand Slam' heeft voltooid, wat betekent dat hij alle vier de grote toernooien heeft gewonnen. Zijn financiën bloeien zowel op als naast de baan, met substantiële inkomsten uit prijzengeld, sponsoring en zakelijke ondernemingen. Djokovic investeert slim, met een bijzondere interesse in gezondheids- en welzijnsinitiatieven. Tevens geniet hij van vakanties op luxe jachten en heeft hij eigendommen in plaatsen zoals Monaco, waar hij geniet van het fiscaal voordelige klimaat.

Rafael Nadal, bekend om zijn onvermoeibare geest en gravelbaandominantie, heeft ook zijn naam gevestigd als een van de grootste spelers in de geschiedenis van het tennis. Met meerdere Grand Slam-overwinningen en Olympische medailles heeft Nadal zich een weg naar de top gevochten. Zijn succes heeft geleid tot lucratieve samenwerkingen met merken als Kia en Richard Mille. Naast tennis investeert Nadal in restaurants, een academie en zelfs een museum, het Rafa Nadal Museum Xperience.

Tot slot is er Maria Sharapova, die niet alleen bekend staat om haar prestaties op de tennisbaan, maar ook om haar zakelijk inzicht. Zij heeft haar carrière gebruikt als springplank om een succesvolle zakenvrouw te worden, met haar eigen snoepmerk, Sugarpova, en verschillende andere zakelijke ondernemingen. Sharapova'sinteressegebieden omvatten modellering en liefdadigheidswerk, en ook zij kan pronken met een verzameling onroerend goed en een voorkeur voor designerkleding.

Naast deze vijf tennisgrootheden zijn er nog vele anderen die hebben genoten van de vruchten van hun succes. De gemeenschappelijke deler onder deze topsporters is niet alleen hun talent op de tennisbaan, maar ook hun vermogen om zichzelf te positioneren als merken, waardoor ze extra inkomen kunnen genereren door middel van sponsoring, endorsements en zakelijke ondernemingen. Dit stelt hen in staat om een levensstijl te leiden die net zo opmerkelijk is als hun sportprestaties.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Het prestigieuze Huis van Cartier heeft al decennialang een onmiskenbaar symbool in zijn collectie: de panter. Al sinds 1948, toen Louis Cartier zi...