Toonaangevende figuren van Miami in 2023 - haute 100 lijst

Miami is al lang een bruisend centrum van cultuur, zaken en innovatie, en het herbergt een aantal van de meest invloedrijke en inspirerende individuen. De stad heeft een unieke energie die voortdurend wordt vernieuwd door haar dynamische bewoners, en elk jaar worden er weer nieuwe namen toegevoegd aan de lijst van invloedrijke personen. De Haute 100 lijst van 2023 eert deze topfiguren in uiteenlopende sectoren zoals onroerend goed, horeca, mode, kunst en meer.

In de sectie onroerend goed vinden we bijvoorbeeld Alan Faena, een Argentijnse hotelier en vastgoedontwikkelaar die bekendstaat om zijn invloed op de transformatie van Miami Beach door het opzetten van het Faena District, dat een nieuwe standaard heeft gezet voor luxe leven en cultuur. Naast hem staat Craig Robins, een andere krachtpatser in de wereld van onroerend goed, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de heropleving van de Design District in Miami, waardoor het een internationale bestemming voor mode en kunst is geworden.

Op het gebied van financiën en zakelijke dienstverlening is Norman Braman een naam om te benoemen. Naast zijn vermaarde Braman Motorcars imperium heeft hij zich ook ingezet als een filantroop en is hij actief in politieke kringen. Jeff Berkowitz, een projectontwikkelaar die bekend staat om zijn werk aan de SkyRise Miami toren, is een andere prominente figuur. Zijn ondernemingen hebben niet alleen de skyline van de stad getransformeerd, maar dragen ook bij aan de economische groei van de regio.

In de horecasector maken Michael Schwartz en Stephen Starr indruk met hun culinaire talenten die Miami een reeks uitzonderlijke eetervaringen hebben geleverd. Schwartz’ nadruk op lokale ingrediënten en zijn betrokkenheid bij duurzaamheid in de horeca zetten hem op de kaart, terwijl Starr, een restauranteur die meerdere succesvolle etablissementen in Miami bezit, blijft innoveren in de voedselindustrie.

De modewereld wordt gerepresenteerd door figuren zoals Silvia Tcherassi en Shareef Malnik. Tcherassi, een Colombiaanse ontwerper die een vaste waarde is in de Miami-modescene, brengt een mix van kleur en innovatie naar haar ontwerpen die wereldwijd worden geprezen. Malnik, eigenaar van The Forge, een iconisch restaurant in Miami Beach, is daarnaast ook een vooraanstaand figuur in de modewereld met zijn betrokkenheid bij talrijke modeshows en evenementen.

Kunst en cultuur in Miami zouden niet hetzelfde zijn zonder mensen zoals Craig Robins, genoemd als drijvende kracht achter het Design District, en Jorge Pérez, een vastgoedmagnaat en kunstverzamelaar wiens naam synoniem staat voor de Pérez Art Museum Miami (PAMM). Hun bijdragen aan de kunstscene in Miami zijn onmiskenbaar en blijven de culturele landschap verder vormgeven.

Wat betreft entertainment, hebben we Emilio en Gloria Estefan, de power couple in de muziekindustrie, die niet alleen bekend zijn om hun muziek maar ook om hun Broadway-hit 'On Your Feet!' en hun betrokkenheid bij verschillende zakelijke en liefdadigheidsinitiatieven. Ze blijven een belangrijk deel van Miami'sidentiteit, en hun impact op de stad gaat verder dan het podium.

Op educatief gebied vinden we Eduardo Padrón, de president-emeritus van Miami Dade College, die tijdens zijn ambtsperiode het college heeft omgevormd tot een nationaal erkende instelling. Zijn leiderschap en toewijding aan onderwijskwaliteit hebben duizenden studenten geholpen en de gemeenschap op significante wijze beïnvloed.

De Haute 100 lijst van 2023 geeft een duidelijk beeld van de diversiteit en talent in Miami, en dit artikel heeft het doel om hun successen en bijdragen aan de stad te belichten. Deze individuen zijn meer dan alleen namen op een lijst; ze zijn het hart en de ziel van Miami, drijvende krachten die ervoor zorgen dat de stad blijft groeien en bloeien.

Naast de hierboven genoemde namen, bevat de lijst nog vele andere personen die een belangrijke rol spelen in verschillende sectoren van Miami’s gemeenschap. Hun gecombineerde inspanningen zorgen ervoor dat Miami zowel een topbestemming blijft voor toeristen als een plaats waar innovatie en ondernemerschap hoogtij vieren.

De Haute 100 lijst van 2023 is een illustere weergave van de mensen die Miami haar unieke flair en vooruitstrevende karakter geven. De invloed van deze personen strekt zich uit over een scala aan industrieën en draagt bij aan het multiculturele weefsel van de stad. Maar wie zijn deze mensen en wat drijft hen? In dit vervolg duiken we dieper in de verhalen achter enkele van deze sleutelfiguren om een beter begrip te krijgen van hoe ze Miami hebben gevormd tot wat het nu is.

In het hart van de vastgoedsector blijft Alan Faena een pionier. Zijn visionaire aanpak heeft geleid tot de ontwikkeling van het Faena District, een gebied dat luxe wonen combineert met kunst en cultuur. Dit project, dat zich uitstrekt van de Atlantische Oceaan tot de baai van Biscayne, is een microkosmos van wereldklasse met hotels, residenties en culturele ruimtes die samen een levendige gemeenschap vormen. Met zijn zeer persoonlijke benadering brengt Faena een stukje van zijn Argentijnse afkomst naar Miami, wat resulteert in een unieke samensmelting van stijlen en invloeden die het district onderscheidt van alle anderen.

Craig Robins, net zo invloedrijk in het vastgoed, heeft een vergelijkbare impact gehad, voornamelijk door zijn inspanningen om het Design District te transformeren. Dit gebied, ooit een verzameling van magazijnen en fabrieken, is nu een bloeiend epicentrum van mode, design en kunst. Robins is niet alleen verantwoordelijk voor de fysieke verandering van het district, maar ook voor het aantrekken van topmerken en ontwerpers van over de hele wereld, wat bijdraagt aan Miami'sstatus als een mondiale designhoofdstad.

In de financiële wereld heeft Norman Braman zich onderscheiden niet alleen door zijn zakelijk vernuft, maar ook door zijn filantropische toewijding. Door zijn steun aan tal van culturele initiatieven en onderwijsprogramma'sheeft hij een blijvende erfenis achtergelaten die veel verder gaat dan zijn zakelijke prestaties. Zijn passie voor de gemeenschap en het welzijn van zijn medeburgers is een drijvende kracht geweest achter zijn succesvolle carrière en politieke invloed.

De culinaire sector in Miami zou niet hetzelfde zijn zonder de creatieve impulsen van chefs zoals Michael Schwartz en Stephen Starr. Schwartz, met zijn nadruk op lokale ingrediënten en een onwankelbare verbintenis met duurzaamheid, heeft de manier waarop mensen over eten denken veranderd. Zijn restaurants, waaronder het beroemde Michael'sGenuine Food & Drink, zijn geworteld in de principes van versheid, authenticiteit en gemeenschapsgerichte gastvrijheid.

Stephen Starr, aan de andere kant, heeft een compleet anders portfolio aan eetgelegenheden die elk iets unieks bieden aan het culinaire landschap van Miami. Van de verfijnde Franse keuken in Le Zoo tot de creatieve Aziatische gerechten in Makoto, Starr'svermogen om diverse smaken en ervaringen te brengen heeft hem onderscheiden als een restauranteur van wereldklasse.

Silvia Tcherassi brengt als modeontwerper een speciale vonk naar de modescene van Miami. Met haar vernieuwende benadering van stoffen en silhouetten, vertegenwoordigt ze Miami'sstatus als een smeltkroes van culturen. Haar ontwerpen weerspiegelen een kosmopolitische gevoeligheid, maar met een uitgesproken Latijnse twist die resoneert bij een internationaal publiek.

Shareef Malnik, hoewel hij misschien minder bekend is in de modewereld, heeft een significante impact gemaakt met zijn steun en sponsorschap van modeshows en culturele evenementen. Zijn werk om The Forge te transformeren in een decadente ontmoetingsplaats voor de elite van Miami en zijn betrokkenheid bij liefdadigheidsorganisaties dragen bij aan de rijke textuur van het sociale leven van de stad.

Kunst en cultuur in Miami genieten van de onvermoeibare steun van figuren als Jorge Pérez. Zijn naam is synoniem geworden met de grootste kunstinstelling van de stad, het Pérez Art Museum Miami (PAMM), dat een essentiële pijler is van de artistieke gemeenschap. Pérez'stoewijding aan de promotie van Latijns-Amerikaanse kunst heeft aanzienlijk bijgedragen aan de bewustwording en waardering voor deze werken op een internationaal niveau.

Entertainmenticonen Emilio en Gloria Estefan zijn onbetwiste ambassadeurs van de Latijns-Amerikaanse cultuur en muziek. Hun muzikale erfenis, gecombineerd met hun invloed in de theaterwereld en hun zakelijke inzichten, weerspiegelen de veelzijdigheid van Miami'sculturele aanbod. Met hun Broadway-productie 'On Your Feet!' hebben ze het levensverhaal van Gloria getransformeerd in een universeel verhaal van doorzettingsvermogen en succes, resonerend met mensen over de hele wereld.

Eduardo Padrón, die Miami Dade College heeft geleid naar nationale erkenning, heeft de kracht van onderwijs om levens te veranderen gedemonstreerd. Zijn werk heeft de deuren van hoger onderwijs geopend voor een diverse studentenpopulatie, waardoor hij een katalysator werd voor positieve verandering en ontwikkeling binnen de gemeenschap.

De Haute 100 lijst van 2023 viert de pioniers van Miami die de stad helpen haar plek als een wereldleider op het gebied van cultuur, zaken en lifestyle vast te houden en verder uit te bouwen. Deze personen staan symbool voor Miami'seindeloze potentieel en dienen als inspiratiebron voor de volgende generatie leiders en innovators. Hun invloed en inspanningen zullen ongetwijfeld blijven bijdragen aan de evolutie en vitaliteit van deze iconische Amerikaanse stad.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Het prestigieuze Huis van Cartier heeft al decennialang een onmiskenbaar symbool in zijn collectie: de panter. Al sinds 1948, toen Louis Cartier zi...