Succession veilt kostuums en rekwisieten voor goede doel

De populaire HBO-serie 'Succession' heeft bekendgemaakt dat fans een stukje van het Roy-imperium in huis kunnen halen door deel te nemen aan een veiling van kostuums en rekwisieten uit de show. Deze veiling, die wordt georganiseerd in samenwerking met Screenbid, biedt meer dan 200 verschillende items aan waaronder kledingstukken en memorabilia die gebruikt werden tijdens de opnames.

'Succession', een serie die de machtsstrijd binnen een rijke mediadynastie volgt, heeft sinds zijn debuut in 2018 meermaals lof ontvangen voor zowel de boeiende verhaallijn als de uitmuntende productiewaarden, inclusief de gedetailleerde kostumering. Fans die geïntrigeerd zijn door de wereld van de Roys hebben nu de mogelijkheid om eigenaar te worden van zorgvuldig geselecteerde stukken die hebben bijgedragen aan het neerzetten van de luxueuze en vaak gespannen sfeer van de serie.

De veiling omvat onder andere maatpakken die gedragen zijn door patriarch Logan Roy, gespeeld door Brian Cox, en andere onderscheidende outfits die de personages hun unieke identiteit en charisma verlenen. Ook kleedkameraccessoires en karakteristieke decorstukken zullen beschikbaar zijn voor geïnteresseerden. De bedoeling is om met deze veiling niet alleen fans blij te maken, maar ook financiële steun te bieden aan een goed doel.

Het goede doel dat baat heeft bij deze veiling is The Trevor Project, een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich richt op zelfmoordpreventie onder LGBTQ+-jongeren. Door originele kostuums en rekwisieten uit 'Succession' aan te bieden voor de veiling, hopen de organisatoren aanzienlijke fondsen te werven voor dit levensreddende initiatief.

Elk aangeboden item op de veiling zal vergezeld gaan van een certificaat van echtheid. Dit verzekert kopers van de authenticiteit van hun aankoop en de exclusiviteit van de items. De veiling belooft een diverse verzameling aan te bieden, waarbij elk stuk zijn eigen verhaal en verbinding met de bekroonde show heeft.

De beslissing om de rekwisieten en kostuums te veilen weerspiegelt een bredere trend binnen de entertainmentindustrie, waar het verkopen of veilen van filmmemorabilia steeds vaker voorkomt. Het biedt studio'sde kans om engagement met hun publiek te vergroten en biedt fans een unieke kans om tastbare herinneringen aan hun favoriete series en films te verwerven.

Bovendien draagt dergelijke veilingen bij aan het circulaire aspect van de filmindustrie, door items een tweede leven te geven en te voorkomen dat ze eindigen als afval. Voor verzamelaars en liefhebbers van 'Succession' is dit een spannende kans om echt iets speciaals in handen te krijgen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een belangrijk doel.

Met deze veiling versterkt 'Succession' zijn positie als cultureel fenomeen, waarbij de invloed van de serie verder gaat dan het kleine scherm en een impact heeft in de echte wereld. Het evenement zal ongetwijfeld veel aandacht trekken van zowel binnen als buiten de fan-gemeenschap, en belooft een memorabele ervaring te worden voor alle betrokkenen.

Naast de veiling van 'Succession'-memorabilia is het de moeite waard om dieper in te gaan op de wereld van televisieserie-veilingen en het verzamelen van rekwisieten en kostuums. Tegenwoordig is er een groeiende markt voor het verzamelen van dergelijke items, met fervente fans die bereid zijn om duizenden euro'ste besteden aan stukken die verband houden met hun favoriete personages en shows.

De veilingmarkt voor film- en televisierekwisieten is een fascinerend fenomeen dat weerspiegelt hoe diep de liefde voor bepaalde werken kan gaan. Enkele van de meest iconische items uit de filmgeschiedenis hebben op veilingen recordbedragen opgebracht. Bijvoorbeeld, de robijnrode muiltjes uit "The Wizard of Oz" en Marilyn Monroe'switte jurk uit "The Seven Year Itch" staan bekend als items die miljoenen waard zijn.

Veel van deze veilingen vinden online plaats, wat het voor verzamelaars over de hele wereld gemakkelijk maakt om te bieden op items die anders misschien buiten hun bereik zouden liggen. Websites zoals eBay en gespecialiseerde veilinghuizen zoals Heritage Auctions en Julien'sAuctions hebben een centrale rol gespeeld in de groei van deze niche-markt.

Wat de 'Succession'-veiling extra speciaal maakt, is de directe verbinding met het goede doel. Terwijl sommige veilingen simpelweg gericht zijn op winst, is het feit dat de opbrengsten naar The Trevor Project gaan een extra stimulans voor potentiële kopers om genereus te bieden. Dit aspect van liefdadigheid weerklankt goed bij de sociale bewustwording van het hedendaagse publiek, die graag investeringen koppelen aan ethische overwegingen.

Interesse in televisierekwisieten gaat verder dan alleen de financiële waarde of de connectie met beroemde personages; het is ook een manier om deel te worden van de televisiegeschiedenis. Items van belangrijke scènes of gedragen door hoofdrolspelers dragen een emotionele waarde die moeilijk in geld uit te drukken is. Zo kunnen stoelen, scripts en zelfs serviesgoed uit televisieseries sentimenteel net zo gewild zijn als kostuums of rekwisieten.

Daarnaast is het verzamelen van televisiememorabilia ook een manier voor fans om hun toewijding en passie voor een serie te tonen. Veilingen bieden hen een unieke kans om fysieke objecten te verwerven die direct gerelateerd zijn aan de verhalen en karakters die veel voor hen betekenen. Het is een manier om een tastbare connectie te hebben met de fictieve werelden die hen inspireren of troost bieden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Het prestigieuze Huis van Cartier heeft al decennialang een onmiskenbaar symbool in zijn collectie: de panter. Al sinds 1948, toen Louis Cartier zi...