Mike Tyson wil geen tips geven over Francis Ngannou en Tyson Fury

De wereld van de vechtsporten is een constant evoluerend theater waar nieuwe legendes opstaan op de schouders van de giganten die voor hen kwamen. Een naam die in dit opzicht met gouden letters in de annalen van het boksen geschreven staat, is Mike Tyson. Een man wiens kracht en techniek in de ring hem tot een bijna mythisch figuur maakten. In een recent interview met MMA Fighting heeft deze iconische bokser echter laten weten geen advies te willen geven aan twee andere prominente figuren in het zwaargewicht boksen: Francis Ngannou en Tyson Fury.

Mike Tyson, wiens turbulente carrière zich uitstrekt over bijna vier decennia, geniet nog steeds enorm veel aanzien. Zijn ervaringen zijn een bron van inspiratie en lessen voor de huidige generatie boksers. Echter, in plaats van directe tactische tips uit te delen, gelooft Tyson dat elke vechter een uniek pad naar succes bewandelt. Een pad dat men zelf moet vinden en volgen.

Desalniettemin heeft Tyson een bepaalde mate van inzicht en bewondering laten zien voor zowel Ngannou als Fury. Over Ngannou'skansen tegen Stipe Miocic uitte hij zich positief en erkende hem als een atleet met indrukwekkende capaciteiten en een grote kans om te winnen. Hij herhaalde echter het belang van efficiënte verdediging in de ring. Volgens Tyson is verdedigen cruciaal om energie te besparen en controle over het gevecht te behouden.

"Je wilt je verdedigen omdat je geen kracht wilt verspillen. Je hebt al veel energie besteed aan het trainen," zei Tyson. Dit benadrukt de noodzaak voor een bokser om niet alleen krachtig, maar ook slim te zijn in de ring; de perfecte balans tussen aanval en verdediging zoeken is essentieel.

Tyson vergelijkt de strategieën binnen het boksen ook met een schaakspel. In beide gevallen gebruik je alle stukken – niet alleen je favorieten – effectief om te kunnen winnen. Deze metafoor belicht de complexiteit van de sport en het belang van een veelzijdige benadering van elk gevecht.

Over Tyson Fury, spreekt Mike Tyson vol lof over diens unieke aanpak in de ring. "Fury is een buitengewone schrijver van scripts. Zijn ontwerp is als geen ander." Tyson lijkt onder de indruk van Fury'stalenten en mentale veerkracht, die hem in staat stellen keer op keer terug te komen na tegenslagen.

Ondanks de aanzienlijke verschillen in stijl en aanpak tussen hem en de hedendaagse boksers, ziet Tyson dat er ruimte is voor groei. Hij verwacht van Fury dat hij blijft innoveren en dingen doet die niemand eerder deed, vooral als hij wint.

Sommigen zouden misschien denken dat Tyson de jongere generatie boksers zou begeleiden met motiverende toespraken, maar hij lijkt de voorkeur te geven aan het geven van subtiele inzichten en observaties. Dat neemt niet weg dat zijn woorden, zijn respect en zijn status als bokslegende ongetwijfeld indruk maken op vechters zoals Ngannou en Fury.

Hoewel Mike Tyson ervoor kiest om geen concrete adviezen te geven, zijn zijn inzichten en aanmoedigingen van onschatbare waarde voor opkomende boksers. Net als het enthousiaste publiek, kijkt ook hij uit naar de toekomstige prestaties van deze talentvolle atleten. Er is een kans dat zij, mede dankzij Tyson'sinvloed en nalatenschap, zelf ooit als legendes gezien worden. De bokswereld blijft veranderen, maar de waarde en erfenis van een legende als Tyson zal altijd aanwezig blijven in iedere strijd die in de ring wordt geleverd, waar gladiatoren vechten voor hun titel en de eer die daarbij hoort.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...