Michael Jordans iconische BMW 850i uit 1991 te koop

Een bijzondere BMW 850i uit 1991 die ooit eigendom was van de legendarische basketballer Michael Jordan wordt binnenkort geveild. Deze auto vertegenwoordigt niet alleen een stukje automobielgeschiedenis maar ook een belangrijk onderdeel van sportmemorabilia. De relatie tussen beroemdheden en hun luxueuze wagens heeft altijd de aandacht getrokken, en als deze beroemdheid Michael Jordan is, neemt de interesse alleen maar toe.

De bewuste BMW is uitgerust met een 5,0-liter V12-motor die gekoppeld is aan een viertrapsautomaat. Dit topmodel van het Duitse automerk was in de vroege jaren negentig het toppunt van luxe en prestaties. Het was ook een van de meest begeerde auto's onder auto-enthousiasten en verzamelaars, mede door zijn opvallende ontwerp en geavanceerde technologie voor die tijd.

Michael Jordan, bekend om zijn spectaculaire carrière bij de Chicago Bulls waar hij talrijke titels en onderscheidingen behaalde, staat ook bekend om zijn liefde voor golf en gokken, maar wat minder mensen weten is dat 'Air Jordan' eveneens een fervente autoliefhebber was. Zijn collectie over de jaren heen bevatte diverse high-end en performance auto's, waardoor deze BMW 850i extra speciaal wordt voor fans en verzamelaars.

Het voertuig dat nu geveild wordt op het bekende online platform Bring a Trailer, is gespoten in een unieke zwarte kleur die "Schwarz" wordt genoemd en heeft een stijlvol zilvergrijs lederen interieur. Deze combinatie was destijds erg populair en is nog steeds zeer geliefd bij autoliefhebbers. De auto is uitgerust met allerlei luxe opties uit die periode, zoals elektrisch verstelbare stoelen, een sunroof en een top-of-the-line geluidssysteem.

In de loop der jaren heeft de BMW verschillende eigenaren gehad, en het wordt gemeld dat de auto goed onderhouden is. Ondanks dat de auto meer dan drie decennia oud is, bevindt de teller zich op slechts 9.000 mijlen, wat uitzonderlijk laag is voor een auto van deze leeftijd. Dit suggereert dat de BMW voornamelijk als collectors-item werd gebruikt en minder als dagelijkse rijauto.

De advertentie op Bring a Trailer bevat een uitvoerige beschrijving van de auto, inclusief een gedetailleerde fotogalerij die de uitstekende staat van de auto laat zien. De BMW komt ook met een schoon Carfax-rapport, wat betekent dat het vrij is van grote schades of ongelukken. Voor potentiële kopers is dit een geruststellende factor, omdat het betekent dat de auto, buiten de normale tekenen van gebruik, geen verborgen gebreken heeft die later voor problemen kunnen zorgen.

Naast de intrinsieke waarde van de auto zelf, verhoogt de associatie met Michael Jordan de aantrekkingskracht en potentieel de waarde van de wagen. Voor verzamelaars van sportmemorabilia of liefhebbers van zeldzame auto's is dit een unieke kans om iets werkelijk bijzonders te bezitten. Het biedt de mogelijkheid om een stukje van de nalatenschap van een van de grootste sporticonen aller tijden in handen te krijgen.

Terwijl de veiling voortduurt, is het interessant om te speculeren over de eindprijs die deze BMW uiteindelijk zal behalen. De markt voor klassieke auto's kan soms onvoorspelbaar zijn, maar de combinatie van de auto's status en de roem van de vorige eigenaar zorgt voor een hoge verwachting. Autoliefhebbers en Jordan-fans kijken reikhalzend uit naar de afloop van deze veiling.

Dit exemplaar van de BMW 850i herinnert ons eraan hoe de wereld van topsport en luxe automobielindustrie elkaar raken. Het is een tastbaar symbool van de succesvolle carrière en de weelderige levensstijl van Michael Jordan. Deze auto is niet alleen een museumstuk; het is een artefact dat de cultuur van zowel de jaren negentig als die van de sportwereld weerspiegelt.

Met al deze informatie bij de hand, riskeert de BMW 850i uit 1991 een felbegeerd item te worden op de veiling. Verzamelaars van over de hele wereld houden hun ogen gericht op de biedingen, hoopvol om misschien wel de nieuwe eigenaar te worden van een stukje geschiedenis dat is doordrenkt met de essentie van een legendarische sportfiguur.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Het prestigieuze Huis van Cartier heeft al decennialang een onmiskenbaar symbool in zijn collectie: de panter. Al sinds 1948, toen Louis Cartier zi...