LVMH wordt trotse sponsor van Olympische Spelen Parijs 2024

LVMH, het wereldberoemde conglomeraat dat bekend staat om luxe goederen, heeft zich gepositioneerd als een van de belangrijkste partners voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Deze samenwerking markeert een aanzienlijke stap voor LVMH en benadrukt haar verbintenis tot het bevorderen van Franse excellentie, zowel op gebied van sport als op cultureel en zakelijk niveau.

LVMH'srol als officiële partner belichaamt meer dan alleen merkbewustzijn; het weerspiegelt een diepgaande toewijding aan duurzaamheid en inclusiviteit – essentiële waarden die synchroon lopen met de Olympische en Paralympische bewegingen. Het conglomeraat zal een sleutelrol spelen in het succes van de Spelen door ondersteuning te bieden bij verschillende onderdelen, zoals evenementen, promoties en hospitality services.

De keuze voor Parijs als gaststad voor de Spelen van 2024 is niet alleen symbolisch vanwege de historische en culturele betekenis van de stad, maar ook vanwege de gedeelde waarden van innovatie en leiderschap. Het biedt LVMH de perfecte gelegenheid om haar Franse wortels en wereldwijde invloed te etaleren.

De voetafdruk van LVMH tijdens de evenementen zal onmiskenbaar zijn. Met een scala aan geplande activiteiten, die variëren van het creëren van unieke ervaringen voor bezoekers en atleten tot het uitdragen van de artistieke en creatieve geest van Frankrijk, is LVMH vastbesloten om een onvergetelijke bijdrage te leveren.

In het licht van hun verantwoordelijkheden ten opzichte van de planeet en maatschappij, zal LVMH ook speciale aandacht schenken aan duurzaamheid. Het bedrijf streeft ernaar om milieuvriendelijke praktijken te implementeren in alle activiteiten die gerelateerd zijn aan de Spelen, door materialen te gebruiken die herbruikbaar of recycleerbaar zijn en door initiatieven te ondersteunen die de ecologische impact minimaliseren.

Daarnaast vormt inclusiviteit een ander kernelement in deze partnerschap. LVMH heeft uitgesproken de diversiteit en gelijkheid binnen de sport te ondersteunen en zal initiatieven lanceren die gericht zijn op het promoten van deze principes tijdens en na de Spelen.

Naarmate de Olympische en Paralympische Spelen dichterbij komen, groeit de anticipatie. De samenwerking tussen Parijs 2024 en LVMH wordt gezien als een win-win situatie. Terwijl de stad zich klaarmaakt om wereldwijde atleten en fans te ontvangen, biedt LVMH'sbetrokkenheid garantie voor elegantie en exclusiviteit, elementen die onmisbaar zijn voor een evenement van dergelijke omvang en prestige.

Met deze symbiotische relatie bevordert LVMH niet alleen haar eigen merk, maar draagt het ook bij aan de nalatenschap van de Spelen – een erfenis die voorbijgaat aan sportprestaties en die staat voor menselijke waarden, culturele rijkdom en een engagement om de wereld een betere plek te maken voor toekomstige generaties.

De overeenkomst van LVMH met de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 is een uitdrukking van het bedrijf haar ambitie om een vooraanstaande rol te spelen bij 'swerelds grootste sportevenement. Dit gaat verder dan de traditionele sponsormodellen; het illustreert een veelzijdige aanpak die doordringt in de kernactiviteiten en merkcultuur van LVMH.

Met haar rijke portfolio van ruim 70 prestigieuze merken, waaronder Louis Vuitton, Dior, Givenchy, en Moët & Chandon, heeft LVMH een aanzienlijke invloed op mode-, cosmetica- en drankenindustrieën. Door deze diverse merken te combineren met de dynamiek van de Spelen, kan LVMH een brug slaan tussen luxe en sport, en nieuwe manieren verkennen om haar producten en diensten te presenteren in een context van internationale excellentie en competitie.

Het partnerschap is ook een kans om de 'Made in France'-filosofie te promoten, die bijdraagt aan de internationale uitstraling van Franse producenten en ambachtslieden. De Spelen van 2024 bieden een podium waarop 'Franse knowhow' in de kijker kan worden gezet, te midden van een van de meest prestigieuze en universele evenementen ter wereld. Dit sluit nauw aan bij LVMH'smissie om de schoonheid van vakmanschap en erfgoed te bewaren en te promoten.

Duurzaamheid is een andere pijler waarop LVMH haar sponsoring bouwt. In lijn met haar 'LIFE 360'-programma, dat staat voor LVMH Initiatives For the Environment, is het doel om een positieve impact te hebben op de samenleving en het milieu. Zo zal LVMH bijdragen aan de carbon footprint reductie van de Spelen en werken aan projecten zoals het verminderen van afvalproductie, het bevorderen van duurzame mobiliteit en het steunen van biodiversiteit.

Bovendien is de intentie dat de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 de meest gendergelijke ooit zullen zijn. LVMH wil deze visie ondersteunen door gelijkheid op de werkvloer te promoten en door te erkennen dat krachtige vrouwelijke atleten en rolmodellen centraal moeten staan. Het bedrijf heeft al een sterke geschiedenis in het ondersteunen van vrouweninitiatieven, zoals de LVMH Prize for Young Fashion Designers, die talentvolle vrouwelijke ontwerpers erkent en ondersteunt.

Om dit partnerschap tastbaar te maken, zal LVMH een reeks speciale edities van producten lanceren ter ere van de Spelen, en unieke merkervaringen voor gasten organiseren. Verder zal het bedrijf de kans grijpen om milieuvriendelijke en sociaalverantwoordelijke boodschappen over te brengen, die passen bij de globale visie van de Spelen en bij LVMH'stoewijding aan een duurzame toekomst.

In een tijd waarin consumenten steeds meer waarde hechten aan ethiek en duurzaamheid in hun koopgedrag, plaatst LVMH zichzelf als een merk dat niet alleen luxeproducten biedt, maar ook leiderschap toont in belangrijke maatschappelijke kwesties. De sponsoring van de Olympische en Paralympische Spelen is daarmee een strategische zet om de merkidentiteit van LVMH te versterken en haar marktpositie te verstevigen.

Een andere innovatie die LVMH naar de tafel brengt, is het gebruik van digitale technologieën om de ervaring van de Spelen te verrijken. Met behulp van virtual reality, augmented reality en andere immersieve technieken, is LVMH van plan om boeiende en interactieve ervaringen te creëren die zowel in persoon als online toegankelijk zijn voor het publiek.

De Olympische en Paralympische Spelen 2024 zullen naar verwachting meer dan alleen een sportief hoogtepunt zijn. Voor LVMH vormen ze een kans om haar principes van uitmuntendheid, innovatie en verantwoordelijkheid uit te dragen. Door samen te werken met Parijs 2024 engageert LVMH zich niet alleen voor de grootsheid van de Spelen, maar ook voor het nalaten van een duurzame en positieve erfenis, voor Parijs, voor Frankrijk en voor de wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Vanessa Kirby is de nieuwe Cartier Panthère In de kijker

Het prestigieuze Huis van Cartier heeft al decennialang een onmiskenbaar symbool in zijn collectie: de panter. Al sinds 1948, toen Louis Cartier zi...