Jenner schittert in Puma's Velvet Rope Campagne

Kylie Jenner heeft zich ontpopt tot een ware stijlicoon en haar invloed reikt ver buiten de grenzen van sociale media. Als onderdeel van haar samenwerking met het sportkledingmerk Puma, stond Jenner centraal in hun Velvet Rope collectiecampagne. Deze campagne, die in de herfst van 2017 werd gelanceerd, weerspiegelde een mix van hoogwaardige sportkleding en fashion-forward items, ontworpen om zowel op het sportveld als daarbuiten gedragen te worden.

Puma's Velvet Rope collectie bevatte een scala aan producten, waaronder schoenen, kleding en accessoires, allen uitgevoerd in een chique kleurenpalet van koper, zwart, en olijfgroen. Het voornaamste doel van deze lijn was het uitdrukken van een gevoel van kracht en zelfverzekerdheid, iets wat duidelijk naar voren kwam in de marketingmaterialen. Jenner, die bekend staat om haar zelfvertrouwen en onderscheidende stijl, was daarom de perfecte keuze als boegbeeld voor deze campagne. Haar deelname heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de aantrekkingskracht van de collectie.

In de campagnefoto's en -video's zien we Jenner en andere modellen gekleed in de Velvet Rope collectie terwijl ze zich voorbereiden op de dag. Dit illustreert de campagneboodschap dat met de juiste uitrusting, iedereen 'de touwen kan overschrijden' en zijn of haar persoonlijke doelen kan bereiken. De boodschap is metaforisch en letterlijk: de kleding is ontworpen om zowel fysieke prestaties te ondersteunen als een gevoel van empowerment te bieden.

Het assortiment omvatte onder andere de Fierce Rope Velvet Rope sneaker, een schoen die functionaliteit met mode combineert. Deze high-top sneakers zijn niet alleen gestyled met luxe materialen, maar zijn ook gemaakt voor hoge prestaties met ondersteunende technologieën zoals lichtgewicht tussenzolen en flexibele buitenzolen.

Adam Petrick, Puma's Global Director of Brand and Marketing, legde de essentie van de campagne uit door te benadrukken dat het gaat om vrouwen die hun doelen en ambities nastreven, en dat Puma hen wil inspireren en steunen op weg naar succes. Jenner, met haar enorme invloed en volgers, was de ideale persoon om deze boodschap over te brengen.

Dit is niet de eerste keer dat Jenner met Puma samenwerkt. Sinds ze haar debuut maakte als Puma-ambassadeur in 2016, heeft ze verschillende kleding- en schoeiselcollecties gepromoot, en daarmee hielp ze het merkimago te verjongen en aan te spreken bij een jonger publiek.

Puma's keuze voor Jenner past binnen de bredere strategie van het merk om samen te werken met culturele iconen en influencers. Naast het gebruik van traditionele reclame en sponsoring van atleten, erkent Puma de kracht van beroemdheden en online persoonlijkheden om een connectie met consumenten op te bouwen. Zoals veel merken in de snel bewegende mode- en sportwereld, zoekt Puma voortdurend naar manieren om relevant te blijven en aan te sluiten bij de huidige trends en culturele bewegingen.

De Velvet Rope-campagne met Kylie Jenner is een goed voorbeeld van hoe een merk een synergie kan creëren tussen mode, sport en cultuur. Door kleding aan te bieden die zowel functioneel als stijlvol is, moedigt Puma mensen aan om zich in alle facetten van hun leven zelfverzekerd en krachtig te voelen. Jenner's rol in de campagne versterkte deze boodschap en maakte duidelijk dat het merk Puma een toonaangevende speler is in zowel de sportwereld als de modewereld.

Naarmate de samenwerking tussen Kylie Jenner en Puma zich verder ontwikkelt, blijft het interessant om te zien hoe zij, samen met andere invloedrijke figuren, de perceptie van het merk blijven vormgeven en de grenzen van sportmode blijven verleggen.

Na de succesvolle lancering van de Velvet Rope campagne heeft Puma niet stilgezeten. Het merk blijft samenwerken met invloedrijke personen uit verschillende sectoren, waaronder muziek, mode en sport, om zijn positie in de markt te versterken. Het portfolio van ambassadeurs en partners van Puma omvat namen als Rihanna, die haar eigen Fenty Puma-lijn heeft, en Usain Bolt, de legendarische sprinter, die zijn snelheid en charisma heeft ingezet om Puma-schoenen en -kleding te promoten.

Daarnaast richt Puma zich ook steeds meer op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het merk heeft initiatieven en productlijnen gelanceerd die gebruik maken van duurzame materialen en processen. Zo introduceerde Puma de 'First Mile'-collectie, die schoenen en kleding omvat gemaakt van gerecyclede kunststoffen, verzameld door mensen uit achtergestelde gemeenschappen over de hele wereld. Hiermee wil Puma niet alleen het milieu helpen, maar ook positieve sociale impact genereren.

Puma's aanpak van designintegratie, waarbij het esthetiek combineert met prestatie, is te zien in productontwikkelingen zoals de Puma RS-0 lijn. Deze lijn haalt inspiratie uit het verleden met een retrofuturistische stijl, terwijl ze geavanceerde technologie en comfort biedt. Daarnaast experimenteert Puma met innovatieve technologieën, zoals hun zelfstrikkende autonome schoen, de Puma Fi, die zich automatisch aanpast aan de voet van de drager.

Op het gebied van marketing blijft Puma innoveren door middel van interactieve campagnes en evenementen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met AR (Augmented Reality) technologie, waardoor consumenten via hun smartphones of door speciale installaties in winkels, een verbeterde en meeslepende ervaring kunnen beleven.

Sociale media blijven een cruciale rol spelen in de strategie van Puma. Het merk zet sterke storytelling en visuele inhoud in om engagement met consumenten te creëren en te behouden. Met op maat gemaakte campagnes voor platforms als Instagram, TikTok en WeChat, bedient Puma een global en divers publiek.

Als we terugkijken op de invloed van Kylie Jenner op de Velvet Rope campagne, is het duidelijk dat haar betrokkenheid meer was dan alleen het gezicht zijn van de campagne. Ze heeft de identiteit van het merk mede vormgegeven en geholpen een brug te slaan tussen de wereld van beroemdheden en die van alledaagse consumenten. Haar ondernemersgeest en toegankelijkheid hebben Puma versterkt als een merk dat kracht, stijl en zelfuitdrukking belichaamt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...