Deepika Padukone - Bollywood s stralende ster en zakenvrouw

Als je haar nog niet kent, is het misschien tijd om kennis te maken met Deepika Padukone, de Bollywood-actrice die een van de beroemdste vrouwen van het subcontinent is. Van jurylid op het Filmfestival van Cannes tot het gezicht van Cartier, hoe heeft ze de wereld aan haar voeten gekregen?

Toegewijde actrice, producente, filantroop en ondernemer van Indiase afkomst, Deepika Padukone heeft veel talenten. Deze 37-jarige vrouw van Indiase afkomst is een aanbeden ster in haar land, dat de grootste filmproducent ter wereld blijft, ver voor de Verenigde Staten.

Bollywood - een samentrekking van Bombay en Hollywood - verwijst oorspronkelijk naar de ongeveer 360 producties die elk jaar uit de studio'svan Mumbai komen en die wereldwijd meer dan 30 miljoen kijkers per dag trekken.

Van tv naar film

Deepika Padukone werd geboren in Denemarken, de dochter van een topsporter en een reisagent. Al vroeg begon ze met modelleren. Dankzij een tv-reclame nam haar carrière een vlucht in India en kwam ze dicht bij Bollywood, waar ze al snel een naam voor zichzelf maakte.

Ze zette haar modellencarrière voort en werkte voor verschillende grote Indiase merken voordat ze het gezicht werd van Maybelline.

Na een succesvolle eerste film voor de jonge actrice, volgden de aanbiedingen elkaar snel op en werd ze al snel een grote actrice in de Bollywood-cinema. Tot op heden heeft ze meer dan 30 films op haar naam staan.

In 2017 maakte ze haar Hollywood-debuut naast Vin Diesel in de film xXx: Reactivated, waarvan de trailer in één week meer dan 100 miljoen views kreeg op Facebook en YouTube.

Ondanks een snelle en succesvolle start van haar carrière, heeft ze enkele tegenslagen overwonnen.

Na de Verenigde Staten besloot ze haar eigen productiebedrijf op te richten - Ka production - dat niet erg succesvol was met slechts twee geproduceerde films tot nu toe: Chhappak, over een maatschappelijk probleem dat in India blijft bestaan: vrouwen die met zuur worden aangevallen. En 83, een lichtere film die twee jaar geleden uitkwam.

Volgens het Indiase roddelblad Bollywood Hungama verloor de ster in 2021 een felbegeerde rol nadat ze had gevraagd om haar salaris te verhogen - om het gelijk te trekken met dat van de andere hoofdrolspeler, haar echtgenoot Ranveer Singh.

Het loonverschil tussen de geslachten is een diepgeworteld probleem in veel industrieën. Deepika Padukone sprak zich in 2019 uit over het weigeren van een rol die haar niet evenveel betaalde als haar mannelijke tegenhangers. 'Ik denk niet dat ik zou kunnen leven met het idee dat, ondanks dezelfde creatieve bijdrage als mijn mannelijke co-ster, ik onderbetaald zou worden,' vertelde ze aan The Indian Express.

Een icoon met een groot hart

Op het subcontinent wordt Deepika Padukone gezien als een icoon, zo niet een heilige. In 2015 richtte ze de Live Love Laugh Foundation op om Indiërs bewust te maken van mentale ziekten. Ze heeft ook opiniestukken geschreven en samengewerkt met gezondheids- en fitnessmagazines voor vrouwen. Ze steunt ook verschillende liefdadigheidsinstellingen door fondsenwervingsacties te houden.

Ze heeft zich gemengd in het politieke debat in India om secularisme te verdedigen en trad in januari 2020 op naast een van de bekendste vertegenwoordigers van de Communistische Partij van India, Kanhaiya Kumar, en de voorzitter van de Studentenunie van JNY, Aishe Ghosh, op de campus van een progressieve universiteit die was aangevallen door relschoppers.

De supersteractrice, beschouwd als een van de beroemdste vrouwen van Azië en een van de best betaalde actrices van Bollywood, maakte indruk tijdens deze strijd. Op sociale media reageerden zowel fans als critici. Sommigen riepen op tot een boycot van haar laatste film of maakten zeer vijandige opmerkingen, terwijl anderen haar prezen.

Naast haar rollen als actrice, producente en activist, is Deepika Padukone ook een echte zakenvrouw. Vorig jaar lanceerde ze haar eigen persoonlijke verzorgingsmerk genaamd 82°E.

Een volbrachte vrouw

In de loop der jaren heeft ze wereldwijd een naam voor zichzelf gemaakt, verder dan het grote scherm. Met 74 miljoen volgers op Instagram behoort ze nu tot de exclusieve kring van de 100 grootste influencers ter wereld. Ze staat net voor Emma Watson en een paar plaatsen achter David Beckham. Forbes rangschikte haar onder de 100 meest invloedrijke persoonlijkheden ter wereld.

Onlangs vroeg Cartier, de juwelier van koningen, haar om een van haar ambassadeurs te worden, haar gezicht te lenen aan de nieuwe high-end sieradenlijnen.

Van reclame tot film en van model tot gezicht van een merk, Deepika Padukone is een volbrachte vrouw die nu meer dan 40 miljoen dollar waard is.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...