De blinde kant van Michael Oher - alleen de feiten en onthullingen over zijn NFL-carrière

Michael Oher is waarschijnlijk het bekendst geworden door zijn hoofdrol in The Blind Side, een succesvolle film uit 2009 waarin het verhaal wordt verteld van hoe Oher, op dat moment een tiener zonder thuis, geïntroduceerd werd in het leven van de Tuohy familie. De film is gemaakt op basis van de autobiografische roman van Michael Lewis, en volgt de reis van Michael Oher van zwervende dakloze naar SEC-voetballer.

Veel mensen hebben dat verhaal gezien, en hebben verschillende associaties met Ohers' beroemde carrière. Maar wat Oher achter de schermen heeft meegemaakt, is iets dat veel minder bekend is. In dit artikel zullen we een overzicht geven van Michaels Ohers NFL-reis en de geruchten en feiten over wat er precies heeft plaatsgevonden tijdens zijn carrière.

Michael Oher werd geboren in Memphis, Tennessee en begon al op jonge leeftijd met footbal. Hoewel hij had geboekstaafd als secundair schoolster, had hij boekhoudkundige problemen die hem voorkwamen bij universiteiten en universiteiten voornamelijk vanwege zijn lage GPA. Uiteindelijk stelde de University of Mississippi (Ole Miss) Oher in staat om voor de Rebels te spelen, waardoor hij in 2009 aan zijn collegecarrière begon.

Oher slaagde erin om zijn leidende posities als aanvoerder in het team te behouden tot aan zijn afstuderen. Zijn prestaties op college lieten hem toe om gedraft te worden op de eerste dag van de 2009 NFL Draft door de Baltimore Ravens. Hij tekende een contract met Baltimore voor $ 13,8 miljoen (€11,7 miljoen) met een gegarandeerd bedrag van $ 7,8 miljoen (€6,6 miljoen).

De Ravens promoten Oher als 'de blinde kant' en benadrukten hoe Oher van jeugdig lot naar succes was gestegen. Terwijl hij aanvankelijk geen significante impact had op het veld, specialiseerde hij zich in verdedigingsschemata en ontwikkelde hij zich tot een consistente starter. Na drie jaar bij Baltimore te hebben gespeeld, verhuisde Oher in 2014 naar de Carolina Panthers.

In Carolina onderging Oher enkele knieblessures, waardoor hij uiteindelijk werd gedwongen om zijn carrière te beëindigen. Desondanks heeft hij een solide carrière gehad waarin hij een jarenlange starter was voor twee franchise teams. Maar het verhaal van Oher gaat veel verder dan pretentieuze films en opwindende reizen. Er zijn geruchten die sinds de start van zijn carrière naar boven zijn gekomen en dat hebben veel van zijn fans geschokt.

Het eerste gerucht dat naar boven is gekomen, gaat terug naar het einde van zijn carrière bij de Ravens. In 2011 werden Ohers salaris en voordelen beperkt door de lage productiviteit die hij had geleden tijdens het jaar. De lage productie leidde tot een sprong in wagereductie van $ 1,2 miljoen (€1 miljoen).

Het volgende gerucht kwam ook boven tijdens zijn laatste seizoen bij Baltimore. Oher werd beschuldigd van het doden van twee Scotland Yard-politiehonden in een trappengoot tijdens een partij. De politiehonden stierven van blijvende verwondingen, en Oher was een van de verdachten in het onderzoek.

Het laatste gerucht dat circuleerde, betrof Ohers salaris. Hoewel zijn salaris gestructureerd was om met name afhankelijk te zijn van prestaties, was er ook een gratis bonus van $ 2,8 miljoen (€2,3 miljoen) die hij ontving bij het tekenen van het contract. Hoewel veel mensen Oher rechtvaardigden dat hij het bedrag verdiende, geloofden sommigen dat het bedrag oneerlijk was.

Hoewel Michael Oher veel problemen heeft geconfronteerd gedurende zijn voetbalcarrière, is hij er in geslaagd om een solide carrière te creëren. Ondanks de geruchten en beperkingen die hij heeft meegemaakt, heeft hij nog steeds een uitstekende carrière opgebouwd waarvan hij enorm trots kan zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...