Beste TV-series en films om te streamen in december

In de gezellige maand december is er niets fijner dan onder een warm dekentje kruipen en genieten van een goede film of serie. Met een overvloed aan streamingdiensten kan het echter een uitdaging zijn om te beslissen wat je gaat kijken. Om die reden hebben we een lijst samengesteld met de meest spraakmakende films en televisieseries die deze maand beschikbaar zijn op verschillende streamingplatforms.

Op Netflix vind je een schat aan nieuwe releases die de moeite waard zijn. Een van de langverwachte series is bijvoorbeeld 'The Witcher' seizoen twee, waarin Henry Cavill terugkeert als Geralt van Rivia. Fans van het eerste seizoen en de gelijknamige games kunnen zich verheugen op nog meer magie, monsters en middeleeuwse intriges.

Liefhebbers van historische drama’s zullen blij zijn te horen dat 'The Crown' seizoen vier nu ook te zien is op Netflix. Deze bekroonde serie duikt diep in het leven van de Britse koninklijke familie en geeft kijkers een kijkje achter de paleisdeuren. Dit seizoen belicht onder andere het huwelijk van Prins Charles en Diana Spencer.

Voor wie iets lichter vertier zoekt, is 'Emily in Paris' een heerlijke keuze. Deze romantische komedieserie volgt de Amerikaanse Emily, gespeeld door Lily Collins, terwijl ze haar dromen najaagt in de stad van de liefde. De serie biedt een mix van mode, vriendschap en natuurlijk romance.

Amazon Prime Video serveert ook een aantrekkelijk aanbod. Zo is er 'The Expanse', een wetenschappelijk geïnspireerde serie die zich afspeelt in de ruimte, waar mensheid verdeeld is over verschillende planeten. Het vijfde seizoen is beschikbaar en belooft weer bol te staan van politieke intriges en adembenemende ruimtegevechten.

Ook 'The Wilds' mag niet worden overgeslagen. Deze serie vertelt het verhaal van een groep tienermeisjes die na een vliegtuigongeluk gestrand zijn op een onbewoond eiland. Het lijkt misschien een doorsnee survivaldrama, maar gaandeweg wordt duidelijk dat er wellicht meer achter hun situatie zit.

Disney+ doet ook mee met 'Mandalorian' seizoen twee. Deze Star Wars-spin-off heeft al vele harten gewonnen met het eerste seizoen, en het vervolg zet het avontuur van de Mandalorian en Baby Yoda voort. Fans van het Star Wars-universum kunnen hun hart ophalen met nieuwe afleveringen vol actie en fantastische werelden.

HBO voegt ook enkele parels toe aan de december line-up. 'Euphoria', de visueel verbluffende en emotioneel beladen serie met Zendaya, komt met een speciale aflevering die de hiaten tussen de seizoenen opvult. De serie staat bekend om zijn rauwe en eerlijke weergave van de levens van moderne tieners.

Ook 'His Dark Materials', gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, brengt een tweede seizoen naar HBO. Volg de jonge Lyra op haar reis door parallelle universums terwijl ze vecht tegen sinistere krachten. De serie combineert fantastische elementen met diepgaande thema'sen is zowel fascinerend als spannend te noemen.

BBC iPlayer brengt ons 'A Suitable Boy', een miniserie gebaseerd op de roman van Vikram Seth. Het speelt zich af in het naoorlogse India en vertelt het verhaal van een jonge vrouw die moet kiezen tussen traditie en passie. De kostuums en settings zijn prachtig en brengen de rijke cultuur van India tot leven.

Voor filmliefhebbers is er ook genoeg te ontdekken. Netflix heeft bijvoorbeeld 'Ma Rainey'sBlack Bottom' uitgebracht, met Viola Davis en Chadwick Boseman in zijn laatste rol. De film speelt zich af in de jaren '20 en geeft een indringend beeld van de strijd om artistieke controle in de muziekindustrie.

Amazon Prime Video biedt 'Sound of Metal', waarin Riz Ahmed een heavy-metal drummer speelt die zijn gehoor verliest. De film verkent de impact van deze verandering op zijn leven en carrière en is zowel hartverscheurend als inspirerend.

Disney+ heeft 'Soul' uitgebracht, een hartverwarmende Pixar-animatiefilm die grote levensvragen stelt. De film volgt een muziekleraar die een onverwachte reis maakt en daarmee inzicht krijgt in wat het echt betekent om te leven.

Met deze uiteenlopende selectie van tv-series en films is er voor iedereen wel wat wils om te streamen in december. Of je nu op zoek bent naar spanning en avontuur, diepgaande emotie of luchtig vermaak, de kans is groot dat je iets vindt wat bij je past voor de donkere winteravonden.

Nu dit alles is gezegd, gaan we verder met het uitbreiden van onze gids met nog meer opmerkelijke films en series die je niet mag missen tijdens deze feestelijke periode.

Komedie en Feel-good:

Op Netflix kun je je hart ophalen bij 'The Holiday Movies That Made Us', een documentaireserie die een kijkje neemt achter de schermen bij enkele van de meest iconische kerstfilms ooit gemaakt. Verwacht interessante feiten en nostalgische herinneringen die je anders naar je favoriete feestdagfilms laten kijken.

Als je houdt van stand-upcomedy, mis dan 'George Carlin'sAmerican Dream' niet op HBO. Deze tweedelige documentaire werpt een blik op het leven en werk van een van de meest invloedrijke comedians aller tijden, George Carlin. Zijn scherpe commentaar en sociale observaties zijn tot op de dag van vandaag relevant.

Drama en Actie:

Voor fans van actiedrama'sbiedt Amazon Prime 'Vikings' seizoen zes aan. Dit is het laatste hoofdstuk van de serie die volgt op de avonturen van Ragnar Lothbrok en zijn nakomelingen. De Vikingen zeilen naar nieuwe territoria en de strijd om macht bereikt zijn climax.

Netflix heeft ook 'Narcos: Mexico' seizoen drie gelanceerd. De serie blijft de opkomst van de Mexicaanse drugskartels volgen en het spel van kat-en-muis tussen de kartels en wetshandhavers is intenser dan ooit.

Sci-Fi en Fantasy:

Fans van sciencefiction moeten zeker 'Star Trek: Discovery' seizoen drie op Netflix bekijken. De bemanning van de Discovery vindt zichzelf ver in de toekomst waar de Federatie niet meer is wat het was, en ze moeten manieren vinden om hun idealen levend te houden.

Op Disney+ is 'WandaVision' te streamen, een baanbrekende serie die genres mengt en je laat kennismaken met het leven van Wanda Maximoff en Vision in een buitenwijk, waar niet alles is wat het lijkt. De serie is een must-watch voor Marvel-fans en biedt een unieke draai aan superheldenverhalen.

Documentaires:

Documentaire-enthousiasten kunnen op Netflix terecht voor 'David Attenborough: A Life On Our Planet'. Deze indrukwekkende documentaire laat de natuurhistoricus Attenborough zien die terugblikt op zijn carrière en de veranderende wereld om ons heen.

Op HBO is de docuserie 'Allen v. Farrow' te zien, die de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Woody Allen door zijn dochter Dylan Farrow onderzoekt. De serie werpt licht op de complexiteit van zo'n persoonlijke en publieke zaak en laat zien hoe dit de betrokkenen heeft beïnvloed.

Internationale Topselectie:

Laten we ook de internationale cinema niet vergeten. Netflix presenteert 'Lupin', een Franse serie die modern draai geeft aan de avonturen van de legendarische gentleman-dief, Arsène Lupin. Hoofdrolspeler Omar Sy brengt charme en sluwheid in de rol van Assane Diop die wraak zoekt voor zijn vader.

Voor liefhebbers van Koreaanse drama'sbiedt Netflix 'Crash Landing on You' aan, een serie waarin een steenrijke erfgename per ongeluk in Noord-Korea belandt en een onwaarschijnlijke romance begint met een legerofficier.

Met deze aanvullingen is de lijst van niet te missen films en series voor de maand december nog completer geworden. Vind je perfecte match om de feestdagen mee door te brengen en geniet van het brede scala aan entertainment dat de streamingdiensten te bieden hebben.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...