Zeldzame 1992 Porsche 911 Carrera RS Clubsport nu te koop

Porsche staat bekend om zijn hoogpresterende sportwagens en de 1992 Porsche 911 Carrera RS Clubsport is een bijzonder opmerkelijke uitvoering. Deze zeldzame auto, die te koop wordt aangeboden via het online veilingplatform Bring a Trailer, is een droom voor verzamelaars en autoliefhebbers.

De Porsche 911 Carrera RS Clubsport is ontworpen als een lichtgewicht versie van de standaard Carrera RS en is gefocust op het verbeteren van de prestaties en rijbeleving. De auto is geproduceerd in beperkte aantallen, wat hem vandaag de dag zeer gewild maakt onder verzamelaars. Dit specifieke model, dat nu beschikbaar is voor aankoop, is een van de slechts 179 exemplaren die ooit zijn gebouwd, waardoor het een zeldzame vondst is.

De Clubsport-variant werd gecreëerd met racen in gedachten en heeft daarom verschillende aanpassingen ondergaan om gewicht te besparen en de handling te verbeteren. De achterbank is verwijderd, net als de meeste geluidsisolatie en het elektrische portierraamsysteem. Verder beschikt de auto over een gelaste rolkooi, een brandblusser en een metalen nooddeurknop. De carrosserie is verstevigd met speciale gelaste naden, en de auto is uitgerust met een verstelbare voor- en achtervering en een vergrendeld differentieel.

De buitenkant van de auto is net zo indrukwekkend als de binnenkant, gespoten in een Grand Prix Witte lak met drie kleuren blauwe graphics die langs de zijkanten lopen. Het herkenbare 'Carrera RS' opschrift benadrukt zijn raceafkomst. Het voertuig staat op lichtgewicht wielen van magnesium en is uitgerust met Dunlop SP Sport 8000 banden, die samen met de sportieve ophanging zorgen voor een uitzonderlijke wegligging.

Onder de motorkap van deze 911 ligt een 3.6-liter M64/03 flat-six motor, gekoppeld aan een G50/10 vijfversnellingsbak met nauwkeurig gesynchroniseerde verhoudingen. Dit zorgt voor een opwindende acceleratie en een uitstekende verdeling van het vermogen. Met een vermogen van 260 pk en een koppel van 310 Nm biedt deze Clubsport een rauwe en ongefilterde rijervaring die Porsche-enthousiastelingen op prijs stellen.

Het interieur van de auto is even uitgekleed als de rest van het voertuig, met Recaro-racestoelen die bekleed zijn met zwart leder en Triptronic stof, rode vierpuntsharnassen voor de bestuurder en passagier, en een afneembaar stuur voor extra bescherming. Het deurpaneelontwerp is vereenvoudigd en bevat riemen in plaats van traditionele handgrepen om de deuren te openen.

De Porsche 911 Carrera RS Clubsport wordt geleverd met een certificaat van echtheid van Porsche, wat aangeeft dat het voertuig legitimiteit en historische waarde heeft. Ook heeft de auto recentelijk een grote onderhoudsbeurt ondergaan, wat betekent dat deze technisch in topconditie is. Alle relevante documentatie inclusief het onderhoudsboekje en een gereedschapskit zijn aanwezig.

Nu beschikbaar op Bring a Trailer, biedt deze 1992 Porsche 911 Carrera RS Clubsport een unieke kans voor liefhebbers om eigenaar te worden van een stuk Porsche-geschiedenis. De veiling, die doorgaans volop belangstelling trekt van over de hele wereld, staat garant voor spannende biedrondes. Gezien de zeldzaamheid en de uitstekende staat van dit voertuig, kan de uiteindelijke verkoopprijs een indicatie zijn van de gestegen waarde van dergelijke collectible Porsche-modellen.

Deze Porsche 911 Carrera RS Clubsport is niet alleen een prachtig staaltje van Duitse engineering, maar ook een winnende combinatie van prestaties, esthetiek en exclusiviteit. Voor de ware autokenner of verzamelaar is dit een kans die men niet mag missen. Met de betrouwbare reputatie van Bring a Trailer en de transparantie van het veilingproces, kunnen potentiële kopers erop vertrouwen dat ze bieden op een onberispelijk voertuig met een duidelijke geschiedenis.

Naast de details die de 1992 Porsche 911 Carrera RS Clubsport zo’n speciaal voertuig maken, is het interessant om dieper in te gaan op de context en geschiedenis die dit model omringen. Porsche's RS-modellen hebben altijd gestaan voor Rennsport, ofwel racesport, en zijn bedoeld om bestuurders te voorzien van de puurste en meest opwindende rijbeleving. De RS-modellen zijn lichter, sneller en vaak extremer dan hun reguliere tegenhangers.

De geschiedenis van de Porsche 911 reikt terug tot 1963, toen het eerste model werd geïntroduceerd en al snel uitgroeide tot een icoon in de wereld van sportauto's. Door de jaren heen is de 911 doorontwikkeld met verschillende generaties die telkens technische en design innovaties met zich meebrachten. De 911 Carrera RS Clubsport uit 1992 behoort tot de 964-generatie, die werd geproduceerd van 1989 tot 1994. Deze generatie kenmerkt zich door significante technische verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers, zoals de introductie van krachtige motoren, verbeterde aerodynamica en de toevoeging van moderne gemakken terwijl het authentieke 911-gevoel behouden bleef.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...