Novitec onthult 1109 PK sterke Ferrari SF90 Spider

Wanneer een standaard supercar niet volstaat, zijn er bedrijven zoals Novitec die het voertuig naar een hoger niveau tillen. De Duitse tuner, bekend om zijn extravagante modificaties aan al even uitbundige auto's, heeft zich nu gericht op de Ferrari SF90 Spider. Dit model, dat zich onderscheidt door zijn fenomenale prestaties en alom geprezen design, onderging een transformatie die zowel de vermogensoutput als de esthetische allure heeft verbeterd.

De Ferrari SF90 Spider is in zijn kern al een technologisch meesterwerk. Met een hybride aandrijflijn die een 4,0-liter V8-biturbomotor combineert met drie elektrische motoren, levert de standaard configuratie al een indrukwekkende 986 pk (735 kW). Novitec besloot echter dat er nog ruimte was voor verbetering en heeft het vermogen opgeschroefd tot een adembenemende 1109 pk (823 kW) en 858 Nm koppel.

Deze indrukwekkende toename in kracht werd gerealiseerd door het installeren van een high-performance uitlaatsysteem en het uitvoeren van nauwkeurige herkalibraties van de motor management software. Novitec'saandacht voor detail resulteert in een auto die niet alleen sneller is, maar tevens trakteert op een intensere akoestische ervaring dankzij de betoverende klanken die uit de verbeterde uitlaten stromen.

Op esthetisch vlak heeft Novitec verschillende subtiele maar effectieve aanpassingen gedaan. Door selectief gebruik te maken van naakt koolstofvezel, hebben ze accenten aangebracht die de Spider nog dynamischer doen ogen. De aerodynamische efficiëntie is tevens geoptimaliseerd met nieuwe componenten zoals een frontspoilerlip, luchtinlaten aan de zijkant, spiegelkappen en achterspoiler. Deze toevoegingen verbeteren niet alleen het uiterlijk, maar verhogen ook de downforce wat bijdraagt aan een betere stabiliteit bij hoge snelheden.

Novitec heeft daarnaast gesleuteld aan het onderstel van de SF90 Spider. Er werden sportveren geïnstalleerd die de rijhoogte met ongeveer 30 millimeter verlagen. Voor de bestuurder die op zoek is naar een nog exclusievere ervaring, biedt Novitec een hydraulisch liftsysteem dat de voorkant van de auto met ongeveer 40 millimeter kan verhogen. Hiermee kunnen obstakels zoals verkeersdrempels en steile opritten gemakkelijker worden genomen zonder schade aan de kostbare carrosserie te veroorzaken.

Het interieur van de SF90 Spider blijft grotendeels onaangetast door Novitec'saanpassingen, wat impliceert dat het de originele luxe en comfort van Ferrari behoudt. Echter, voor klanten die een persoonlijke touch wensen, staat Novitec open voor maatwerk opties. Het bedrijf benadrukt dat zij in staat zijn om bijna elk verzoek te vervullen, zolang het binnen de mogelijkheden van vakmanschap en kwaliteit ligt. Klanten kunnen kiezen uit allerlei soorten leer en andere hoogwaardige materialen om hun SF90 Spider een uniek en gepersonaliseerd interieur te geven.

De aandacht voor detail en de drang naar perfectie zijn kenmerkend voor de werkwijze van Novitec. Met deze laatste creatie hebben ze eens te meer bewezen waarom ze een toonaangevende speler zijn in de wereld van high-end autotuning. De Novitec Ferrari SF90 Spider is het summum van de fusie tussen krachtige prestaties en verfijnde esthetiek, waardoor het een exclusief object van verlangen is voor liefhebbers van supersnelle cabriolets.

Novitec, een merk dat synoniem staat voor prestigieuze modificaties aan enkele van 'swerelds meest begeerde sportwagens, heeft de grenzen van innovatie en luxe opnieuw verlegd met hun interpretatie van de Ferrari SF90 Spider. Deze open-top supercar is getransformeerd tot een machine die zijn eigen legendarische status ontstijgt. Maar wat maakt de Novitec versie van de SF90 Spider zo speciaal? Wat zijn de precieze details die dit voertuig onderscheiden van zijn standaard tegenhanger?

- Kracht en Prestaties: De verhoging van het vermogen naar 1109 pk is geen kleine prestatie. De ingenieurs van Novitec hebben diepgaande wijzigingen aangebracht in de aandrijflijn van de auto om dit extra vermogen veilig te realiseren. Naast de motorafstemming omvat dit proces de toevoeging van een geavanceerde, op maat gemaakte uitlaatsysteem gemaakt van Inconel, een materiaal dat vaak wordt gebruikt in de ruimtevaart vanwege zijn hoge temperatuur- en corrosieweerstand. Dit draagt bij aan een significante gewichtsbesparing en een verbetering van de gasstroming, wat resulteert in een nog brutere versnelling en een snellere respons op het gaspedaal.

- Aerodynamica: De aerodynamica van een supercar is cruciaal voor de handeling en stabiliteit op hoge snelheid. Novitec heeft met zorgvuldig geplaatste aerodynamische verbeteringen ervoor gezorgd dat de SF90 Spider niet alleen sneller is in een rechte lijn, maar ook behendiger in de bochten. Geavanceerde windtunneltests hebben geleid tot de ontwikkeling van componenten die de luchtstroom rondom de auto optimaliseren.

- Onderstel en Rijdynamiek: De verlaging van de rijhoogte is niet enkel een esthetisch keuze, maar ook een functionele. Een lager zwaartepunt vermindert rolneiging en verbetert de hoekstabiliteit. Het optionele hydraulische lift systeem is een staaltje van technische innovatie, waardoor het praktische gebruiksgemak van de supercar aanzienlijk toeneemt. Klanten hoeven dus niet in te leveren op functionaliteit voor de verbeterde prestaties.

- Exclusiviteit en Maatwerk: Novitec gaat veel verder dan alleen performance tuning; ze bieden een exclusieve maatwerk service die klanten in staat stelt om hun voertuig naar eigen smaak aan te passen. Dit niveau van personalisatie zorgt ervoor dat elke Novitec SF90 Spider uniek is. Van op maat gemaakte lakkleuren tot een one-of-a-kind interieurdesign, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

- Veiligheid en Betrouwbaarheid: Ondanks de extreme prestatieverbeteringen verliest Novitec de veiligheid en betrouwbaarheid niet uit het oog. Elk onderdeel en elke modificatie wordt grondig getest om te zorgen dat het voldoet aan de hoogste standaarden. Dit betekent dat eigenaren van een Novitec SF90 Spider kunnen genieten van hun auto met de wetenschap dat alle aanpassingen professioneel zijn uitgevoerd met oog voor duurzaamheid en veiligheid.

De Novitec Ferrari SF90 Spider belichaamt het toppunt van automotive luxe en prestaties. Door de combinatie van een ongeëvenaarde krachttoename met esthetische verfijningen en een onberispelijk oog voor detail, schept Novitec een exclusief meesterwerk dat garant staat voor zowel opwinding als bewondering. Voor de elitegroep eigenaren die het geluk hebben om achter het stuur van dit voertuig te zitten, biedt het een rijervaring die weinig anderen kunnen evenaren. Novitec heeft opnieuw de lat hoger gelegd voor wat mogelijk is in de wereld van luxe auto-tuning, en de SF90 Spider is daar een glanzend voorbeeld van.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...