Nieuw concept van Cadillac is een indrukwekkend elektrisch en autonoom luxe voertuig

Cadillac zet zijn visie op gebied van persoonlijke, autonome toekomstige mobiliteit uiteen met het InnerSpace-concept: een indrukwekkend elektrisch en autonoom luxe voertuig voor twee passagiers. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën die zijn ontworpen om de passagierservaring te verbeteren, samen met de grotere persoonlijke tijd die mogelijk wordt gemaakt door volledig autonome mobiliteit, breidt InnerSpace de Cadillac Halo Concept-portfolio uit met voertuigen die niet alleen passagiers in een luxueuze omgeving moeten vervoeren, maar ook hun welzijn moeten verbeteren.

De Cadillac Halo Concept Portfolio vertegenwoordigt toekomstige mogelijkheden met een reeks persoonlijke autonome opties en geavanceerde connected voertuigfuncties. "De voertuigen van de Cadillac Halo Concept Portfolio zijn ontworpen om op buitengewone wijze moeiteloos te kunnen reizen", zegt Bryan Nesbitt, uitvoerend directeur van GM, Global Advanced Design en Global Architecture Studio. "Het zijn visies voor het komende decennium en daarna, die de mogelijkheden laten zien die mogelijk worden gemaakt door de alomvattende benadering van General Motors voor autonome aandrijftechnologie met als doel een wereld zonder ongevallen, geen uitstoot en geen congestie."

Cadillac introduceerde vorig jaar de eerste twee Halo-concepten op CES: de PersonalSpace, een persoonlijk verticaal start- en landingsconcept met één stoel, ontworpen om de passagier letterlijk boven het lawaai en de drukte van het grondverkeer te brengen, en de SocialSpace, een ruim, autonoom voertuig voor maximaal zes personen, ontworpen om passagiers te helpen ontspannen en weer op te laden. Conceptueel herbekijkt het portfolio hoe passagiers hun tijd gebruiken tijdens het reizen, en biedt het ruimte voor troost en uitstel.

Volledige autonomie doet afstand van de verantwoordelijkheid van voertuigcontrole, terwijl het dramatische ontwerp en geavanceerde technologieën het gevoel behouden dat u in een Cadillac arriveert. In feite worden technologieën zoals biometrische invoer en AI-machine learning ingezet en vormen ze een aanvulling op de kenmerkende luxe omgeving van Cadillac om unieke wellness-ervaringen te ondersteunen. Door softwaregedefinieerde functies en geavanceerde voertuigconnectiviteit kan de Cadillac Concept Halo Portfolio elke passagier een echt persoonlijke ervaring bieden die mogelijk wordt gemaakt door het Ultifi-softwareplatform van GM. Ultifi maakt naadloze levering van software-updates aan klanten via de ether mogelijk. De ervaringen die binnen de Halo Portfolio worden getoond, tonen het potentieel aan, aangezien zowel Ultifi als autonome technologie zich blijven ontwikkelen.

De PersonalSpace en SocialSpace zullen deze week deel uitmaken van de InnerSpace in de virtuele CES-ervaring van GM, samen met een video-glimp van toekomstige luxe reizen met een ander concept - de OpenSpace - dat later zal worden geïntroduceerd. "Elektrificatie en autonoom rijden zullen de rol van voertuigen en de ervaringen die klanten ermee hebben fundamenteel veranderen", zegt Nesbitt. "We onderzoeken waar dat zal gaan met deze innovatieve concepten, waarbij we mobiliteit zien als een bondgenoot van wellness, klanten de ultieme luxe geven, meer persoonlijke tijd in plaats van deze te nemen." Een nieuwe kijk op de luxe-ervaring Al vroeg in de geschiedenis van Cadillac stelden compacte en persoonlijke Runabout-modellen klanten in staat nieuwe en bredere horizonten te verkennen.

Het nieuwe InnerSpace-concept herinterpreteert die visie, met een volledig autonome ervaring waarmee twee passagiers zich kunnen concentreren op hun reis en niet op het rijden. Dankzij de volledig autonome capaciteiten van de auto kunnen ze meer van de wereld om hen heen ontdekken, maar ook van binnenuit, met meer persoonlijke en op maat gemaakte ervaringen die nieuwe dimensies toevoegen aan de kenmerkende luxe-ervaring van Cadillac. AI-gestuurde biometrische invoer en interfaces, toegankelijk via een groot, meeslepend en panoramisch SMD LED-display, stellen passagiers in staat om te kiezen uit Augmented Reality Engagement, Entertainment en Wellness Recovery-thema's voor hun rit. Dankzij Ultifi kunnen Cadillac-ingenieurs en geautoriseerde derde partijen aanvullende thema's en functies innoveren die via de ether kunnen worden toegevoegd.

Met het draadloze batterijbeheersysteem van het Ultium Platform zijn de batterijmodules verspreid over het conceptvoertuig, waardoor ontwerpers de cabine konden optimaliseren voor ruimte en sereniteit. Deze ontwerpvrijheid maakte ook een onopvallende vloer mogelijk, wat een extreem lage, sportwagenachtige zitpositie opleverde. Aan de buitenkant is de dramatisch ontworpen InnerSpace voorzien van weids panoramisch glas op het dak en een deel van de zijkanten van de carrosserie voor een bijna onbelemmerd uitzicht. Het dak opent samen met de deuren voor een comfortabeler in- en uitstappen, en de stoelen draaien ook naar buiten wanneer de deuren worden geopend, wat het effect nog versterkt.

Zelfs de banden van de InnerSpace zijn ontworpen om bij te dragen aan zijn troost. Ze zijn door Goodyear ontwikkeld voor elektrische voertuigen en beschikken over SoundComfort-technologie die is ontworpen om de resonantie van geluidsgolven in de band te verminderen voor een stille rit, terwijl sojaolie en silica op basis van rijstschillen de op petroleum gebaseerde olie vervangt als een belangrijk ingrediënt in hun constructie. En omdat autonoom rijden een deel van de verbinding van de bestuurder met de weg wegneemt, geeft Goodyear SightLine, Goodyear's bandenintelligentietechnologie, belangrijke informatie over druk, temperatuur, belasting en andere prestatiefactoren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...