Motorworld München ultieme bestemming voor autoliefhebbers

Motorworld München, geopend in 2021, is een indrukwekkende bestemming voor liefhebbers van auto's, lifestyle, evenementen, concerten en conferenties. Dit unieke complex biedt een nieuwe dimensie aan de automobiele ervaring, gelegen op het 75.000 m² grote terrein van het voormalige reparatiewerkplaats van de Deutsche Bahn in München-Freimann. Het hart van Motorworld München is de monumentale locomotiefhal, een van de grootste historische staalconstructiehallen in Europa, met een lengte van 185 meter, een breedte van 90 meter en een hoogte tot 18 meter.

Binnen de muren van Motorworld München vinden bezoekers een rijke verzameling van meer dan 30 van 's werelds meest waardevolle en exclusieve automerken, een breed scala aan automobiele dienstverleners en gespecialiseerde werkplaatsen. Daarnaast zijn er talrijke winkels, diverse evenementenlocaties waaronder de internationaal bekende Zenith-hal, 23 vergaderruimtes, het viersterrenhotel AMERON München Motorworld, acht verschillende restaurants, bars en cafés, en 120 glazen parkeerboxen.

De locatie biedt multifunctionele evenementenruimtes die tot 6.500 gasten kunnen accommoderen, waardoor het de perfecte plek is voor evenementen van elke omvang en soort. De unieke automobiele sfeer voegt een bijzonder ambiance toe aan elk evenement. Daarnaast zijn er 24 onvergetelijke vergaderruimtes beschikbaar, met ervaren specialisten die ondersteuning bieden voor een effectieve en memorabele bijeenkomst.

Motorworld München is niet alleen een paradijs voor autoliefhebbers maar biedt ook een rijke culinaire ervaring met zijn diverse gastronomische opties. Bezoekers kunnen genieten van de kwaliteit en service van de verschillende restaurants, cafés en bars op het terrein.

Voor degenen die op zoek zijn naar entertainment, biedt Motorworld München een vol programma met shows, concerten en beurzen in locaties zoals de Dampfdom, Zenith Kulturhalle, Kohlebunker, Kesselhaus en de Lokhalle. Daarnaast zorgen twee Carrera-racebanen en de virtuele racebaan van Racing Unleashed voor puur rijplezier.

Het AMERON München Motorworld hotel biedt 156 designkamers, waar gasten kunnen genieten van de unieke combinatie van gastvrijheid, gastronomie en de fascinatie voor auto's. Het complex zet zich ook in voor klimaatbescherming en biedt het hele jaar door gratis toegang, waardoor het een must-visit bestemming is voor iedereen die gepassioneerd is door auto's en cultuur.

Voortbouwend op de unieke ervaring die Motorworld München biedt, is het belangrijk om de nadruk te leggen op de historische waarde en de moderne faciliteiten die samen een ongeëvenaarde ambiance creëren. De locatie zelf, een voormalig reparatiewerkplaats van de Deutsche Bahn, draagt een rijke geschiedenis die meer dan een eeuw teruggaat. Deze historische achtergrond, gecombineerd met de hedendaagse passie voor automobilisme, maakt Motorworld München tot een levend museum waar geschiedenis en toekomst samenkomen.

De indrukwekkende locomotiefhal, nu onder monumentenzorg, dient als het kloppende hart van het complex. De hal's gigantische afmetingen en de staalconstructie zijn niet alleen een technisch wonder maar ook een getuige van industriële vindingrijkheid. Binnen deze historische muren komen autoliefhebbers, gezinnen, toeristen en professionals samen om te genieten van de fascinerende wereld van auto's, van klassieke oldtimers tot de nieuwste supercars.

De diversiteit aan faciliteiten in Motorworld München spreekt boekdelen over zijn veelzijdigheid. De 120 glazen parkeerboxen bieden niet alleen een veilige haven voor kostbare voertuigen maar fungeren ook als een levende tentoonstelling, toegankelijk voor alle bezoekers. Het is een unieke kans om dichtbij en persoonlijk te komen met enkele van de meest begeerde auto's ter wereld.

De evenementenlocaties en vergaderruimtes zijn uitgerust met de modernste technologieën, waardoor Motorworld München een ideale plek is voor zakelijke evenementen, productlanceringen, conferenties en zelfs gala-avonden. De ervaren specialisten en de beschikbare full-service ondersteuning zorgen ervoor dat elk evenement naadloos verloopt, waardoor gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de ervaring zonder zich zorgen te hoeven maken over de details.

De gastronomische ervaring in Motorworld München is net zo divers en boeiend als de auto's die er tentoongesteld worden. Van traditionele Beierse gerechten in de biergarten tot internationale cuisine in de restaurants, elke smaak wordt bediend. De cafés en bars bieden de perfecte plekken voor ontspanning en sociale interactie, met uitzicht op de prachtige auto's en de historische architectuur.

Motorworld München is meer dan een tentoonstellingsruimte; het is een gemeenschap en een viering van automobiele cultuur. Het biedt een platform voor educatie, entertainment en inspiratie, waar de passie voor auto's generaties en culturen overstijgt. Het is een plek waar de liefde voor snelheid, design en innovatie wordt gedeeld en gevierd, waardoor het een onmisbare bestemming is voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis en de opwindende toekomst van de automobielindustrie.

De betovering van Motorworld München strekt zich verder uit dan de auto's en de architectuur; het is een broeinest voor innovatie en educatie binnen de automobielindustrie. Met regelmatige workshops, seminars en interactieve tentoonstellingen biedt het complex een unieke leerervaring voor zowel jonge enthousiastelingen als ervaren professionals. Deze educatieve initiatieven benadrukken de toewijding van Motorworld München aan het bevorderen van kennis en waardering voor de technische en esthetische aspecten van auto's.

De Carrera-racebanen en de virtuele race-ervaringen van Racing Unleashed zijn slechts een voorbeeld van hoe Motorworld München technologie gebruikt om bezoekers op interactieve wijze te betrekken. Deze attracties bieden niet alleen vermaak maar ook een hands-on benadering van het begrijpen van race-dynamieken en voertuigbeheersing, waardoor bezoekers van alle leeftijden worden aangemoedigd om deel te nemen aan de opwinding van de autosport.

Daarnaast speelt duurzaamheid een cruciale rol in de filosofie van Motorworld München. Door zich in te zetten voor klimaatbescherming en duurzame praktijken binnen zijn operaties, streeft het complex ernaar een positieve impact te hebben op het milieu. Dit engagement voor duurzaamheid weerspiegelt de groeiende trend in de automobielindustrie naar groenere en meer milieuvriendelijke technologieën.

Motorworld München dient ook als een belangrijk netwerkplatform voor de automobielgemeenschap. Het trekt een divers publiek aan, van autofabrikanten en dealers tot verzamelaars en hobbyisten. De regelmatige evenementen en bijeenkomsten bieden unieke kansen voor uitwisseling en samenwerking, waardoor nieuwe zakelijke kansen en vriendschappen ontstaan. Het is een plaats waar de passie voor auto's mensen samenbrengt en een gemeenschappelijke grond creëert voor het delen van ideeën en ervaringen.

Ten slotte is Motorworld München niet alleen een eerbetoon aan het verleden en het heden van de automobielindustrie, maar ook een blik op de toekomst. Met zijn dynamische mix van historische charme en moderne innovatie biedt het complex een voorproefje van de richting waarin de auto-industrie zich beweegt. Van elektrische voertuigen en duurzame technologieën tot de nieuwste trends in auto-ontwerp en -prestaties, Motorworld München staat in de voorhoede van de automobiele evolutie.

In de kern is Motorworld München meer dan een locatie; het is een levendige gemeenschap en een viering van de automobiele cultuur die blijft inspireren en verbazen. Het biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de deuren binnenstapt, waardoor het een onmisbare bestemming is voor iedereen die gepassioneerd is door de rijke geschiedenis, het heden en de toekomst van auto's.

Naast de fascinerende wereld van auto's en de rijke culturele ervaringen die Motorworld München biedt, is het belangrijk om de praktische informatie te benadrukken die bezoekers nodig hebben om hun bezoek te plannen. Motorworld München wordt beheerd door MW München Betriebs GmbH, gevestigd op Am Ausbesserungswerk 8, 80939 München. Voor algemene vragen of informatie over het complex kunnen geïnteresseerden contact opnemen via telefoonnummer +49 89 360351711 of via e-mail op muenchen@motorworld.de.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het organiseren van evenementen of conferenties binnen de unieke setting van Motorworld München, biedt het complex specifieke contactgegevens voor dergelijke aanvragen. Contact opnemen kan via telefoonnummer +49 89 360351720 of via e-mail op events-muenchen@motorworld.de, www.motorworld.de, waar een team van ervaren professionals klaarstaat om te helpen bij het plannen en uitvoeren van evenementen die gegarandeerd indruk zullen maken.

De openingstijden van Motorworld München zijn ruim, waardoor bezoekers bijna elke dag van de week van de faciliteiten kunnen genieten. Van maandag tot zaterdag is het complex geopend van 7.30 tot 22.00 uur en op zondagen en feestdagen van 10.00 tot 22.00 uur. Deze ruime openingstijden bieden flexibiliteit voor zowel vroege vogels als avondmensen om te verkennen wat Motorworld München te bieden heeft.

Het is echter belangrijk om op te merken dat voor specifieke evenementen, concerten of beurzen bezoekers direct contact moeten opnemen met de betreffende organisatoren. Motorworld München fungeert als de locatie voor deze evenementen maar is niet verantwoordelijk voor de organisatie ervan. Dit betekent dat voor vragen over specifieke evenementen, tickets of programma's, de organisator van het evenement de meest accurate bron van informatie is.

In conclusie, Motorworld München is een unieke bestemming die een liefde voor auto's combineert met cultuur, geschiedenis, en moderne faciliteiten. Of je nu een auto-enthousiast bent, op zoek naar een unieke locatie voor een evenement, of gewoon wilt genieten van een dagje uit met familie of vrienden, Motorworld München biedt iets voor iedereen. Met zijn indrukwekkende collectie van auto's, state-of-the-art evenementenruimtes, en diverse gastronomische opties, belooft een bezoek aan Motorworld München een onvergetelijke ervaring te zijn. Met de praktische informatie en contactgegevens bij de hand, is het plannen van je bezoek of evenement eenvoudiger dan ooit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...