Lancia Pu+Ra HPE: toekomstvisie en duurzaamheid ontmoeten Italiaans design

De nieuwe Lancia Pu+Ra HPE-conceptauto markeert het begin van Lancia's toekomstvisie door design, duurzaamheid, technologie en elektrificatie te combineren. Deze auto is een waar manifest voor de komende 10 jaar, een synthese tussen verleden en toekomst die pure emotie uitstraalt.

De reis naar de toekomst begint met het herinterpreteren van iconische elementen uit het verleden, zoals de ronde koplampen die verwijzen naar de legendarische Stratos, en de horizontale lijnen die de beroemde Venetiaanse zonwering van de Lancia Beta HPE uit de jaren zeventig weerspiegelen. De Pu+Ra HPE biedt een perfecte symbiose tussen gisteren en vandaag, zuiverheid en radicalisme, innovatie en emotie.

Deze conceptauto is een 100% elektrische evolutie met meer dan 700 km autonomie en de mogelijkheid om binnen 10 minuten snel op te laden. Daarnaast is 70% van het esthetische oppervlak duurzaam. De stoelen zijn gemaakt van herinterpretatie van Lancia's textiel, het tapijt van natuurlijke vezels en de glazen onderdelen van gerecycled materiaal. Dit alles maakt de Pu+Ra HPE de perfecte synthese van Lancia's idee voor de toekomst.

Het interieurontwerp van de Pu+Ra HPE staat in symbiose met technologie, wat zorgt voor een eenvoudige, intuïtieve en functionele ervaring aan boord. Het innovatieve S.A.L.A.-systeem, autonoom rijden en het elegante, minimalistische dashboard zorgen voor een stijlvolle, gastvrije en tegelijkertijd futuristische omgeving.

Lancia's toekomstplannen omvatten een volledig elektrische SUV in 2026, een nieuwe elektrische Delta in 2028 en al in 2024 een nieuwe Ypsilon. Met de Pu+Ra HPE laat Lancia zien welk designpad het de komende jaren met nieuwe energie zal bewandelen.

De samenwerking met het luxe meubelmerk Cassina zorgt voor een typisch Italiaanse "thuisgevoel"-ervaring in de Pu+Ra HPE. Het interieur is geïnspireerd op de wereld van het Italiaanse meubeldesign, en dankzij het S.A.L.A-systeem kan de omgeving in de auto worden aangepast met één druk op de knop of door het geluid van je stem.

De Lancia Pu+Ra HPE is een getuigenis van Lancia's toewijding aan duurzaamheid, innovatie en tijdloos Italiaans design. Met een actieradius van meer dan 700 km, een oplaadtijd van slechts 10 minuten en een energieverbruik van minder dan 10 kWh per 100 km, belichaamt deze auto de visie voor de toekomst van het merk. De samenwerking met Cassina benadrukt het streven naar een unieke en luxueuze rijervaring die het interieur komt van de wereld van het Italiaanse meubeldesign, met een "thuisgevoel" dat ontstaat door het gebruik van natuurlijke materialen, kleuren en texturen, en een harmonieus samenspel tussen functionaliteit en esthetiek.

De stoelen van de Lancia Pu+Ra HPE zijn ontworpen in samenwerking met Cassina en zijn geïnspireerd op het concept van gestoffeerde meubels die de sfeer in een woonkamer bepalen. Ze zijn gemaakt met een herinterpretatie van het Lancia-weefsel, met de bekleding vervaardigd uit natuurlijke vezels en gerecyclede materialen. Dit benadrukt de aandacht voor duurzaamheid en het milieu, evenals het streven naar comfort en stijl.

De vloer van de conceptauto is voorzien van een tapijt van natuurlijke vezels, wat bijdraagt aan de warme en huiselijke sfeer in het interieur. Dit benadrukt de aandacht voor duurzaamheid en het milieu, evenals het streven naar comfort en stijl. De glazen onderdelen van de auto zijn gemaakt van gerecycled materiaal, wat nogmaals de duurzame en milieuvriendelijke benadering van Lancia onderstreept.

Het dashboard is elegant en minimaal, en integreert naadloos de nieuwste technologieën, zoals het innovatieve S.A.L.A.-systeem, autonoom rijden en een intuïtieve, functionele gebruikersinterface. Dit zorgt voor een state-of-the-art omgeving waarin de inzittenden zich welkom en comfortabel voelen.

De Lancia Pu+Ra HPE conceptauto is niet alleen een showcase van innovatief en duurzaam design, maar ook een voorbode van wat we de komende jaren van het merk kunnen verwachten. Met de aankondiging van een elektrische SUV in 2026, een volledig elektrische Delta in 2028 en een nieuwe Ypsilon in 2024, is het duidelijk dat Lancia vastbesloten is om zijn positie als pionier op het gebied van design, technologie en duurzaamheid te versterken.

De samenwerking met Cassina, het gebruik van duurzame materialen en de focus op een huiselijk interieurontwerp zijn slechts enkele van de aspecten die Lancia's toekomstvisie versterken. De komende jaren zullen ongetwijfeld spannend zijn voor het merk en zijn fans, aangezien Lancia zijn reis naar de toekomst voortzet, geïnspireerd door zijn rijke verleden en gericht op innovatie, emotie en duurzaamheid.

Naast de aangekondigde elektrische modellen en conceptauto's, zal Lancia zich blijven richten op het ontwikkelen van technologieën die de rijervaring verbeteren en tegelijkertijd de impact op het milieu verminderen. Het merk zal waarschijnlijk blijven samenwerken met toonaangevende ontwerpers en technologiebedrijven om baanbrekende oplossingen te ontwikkelen die de toekomst van mobiliteit vormgeven.

Een van de technologieën die Lancia zou kunnen ontwikkelen, is het gebruik van geavanceerde batterijen voor elektrische voertuigen. Hierbij kan het merk zich richten op solid-state batterijen, die een hogere energiedichtheid en een langere levensduur hebben dan conventionele lithium-ionbatterijen. Deze nieuwe batterijtechnologie kan helpen om de actieradius van elektrische voertuigen te vergroten en de oplaadtijd te verkorten, wat de acceptatie van elektrische auto's door consumenten zal vergemakkelijken.

Daarnaast zal Lancia waarschijnlijk blijven investeren in autonoom rijden, met een focus op het verbeteren van de veiligheid en het comfort van passagiers. Het merk kan samenwerken met technologiebedrijven om geavanceerde systemen voor autonoom rijden te ontwikkelen, zoals LiDAR-sensoren en kunstmatige intelligentie-algoritmen. Deze technologieën kunnen helpen bij het verminderen van ongevallen op de weg en het optimaliseren van de verkeersstroom, waardoor de rijervaring voor iedereen wordt verbeterd.

Ook kan Lancia zich richten op het verbeteren van connectiviteit en infotainmentsystemen in zijn voertuigen. Dit omvat het integreren van spraakassistenten, geavanceerde navigatiesystemen en intuïtieve gebruikersinterfaces die het gemakkelijker maken voor bestuurders en passagiers om toegang te krijgen tot informatie en functies in de auto. Bovendien zal Lancia waarschijnlijk blijven samenwerken met de audiobranche om premium geluidssystemen te ontwikkelen die een hoogwaardige luisterervaring bieden.

Tot slot zal Lancia zijn inspanningen voortzetten om de kwaliteit en het vakmanschap van zijn voertuigen te verbeteren. Dit betekent dat het merk blijft investeren in geavanceerde productietechnieken en materialen die zowel lichtgewicht als duurzaam zijn. Het resultaat is een toekomst vol innovatieve en aantrekkelijke voertuigen die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook een uitstekende rijervaring bieden.

Al met al belooft de toekomst van Lancia een spannende tijd te worden voor zowel het merk als zijn fans. Met een focus op innovatie, design en duurzaamheid, zal Lancia blijven evolueren en zijn positie als een pionier in de auto-industrie versterken.

 • De Lancia Pu+Ra HPE is een 100% elektrische concept car.
 • Het is een praktisch, wendbaar model met een gestroomlijnde, efficiënte en aerodynamische carrosserie.
 • De Lancia Pu+Ra HPE is het manifest voor de komende 10 jaar van het merk en geeft een visie op de auto's van de toekomst.
 • Het heeft een bereik van meer dan 700 km.
 • De laadtijd bedraagt iets meer dan 10 minuten.
 • Het energieverbruik is minder dan 10 kWh per 100 km.
 • Het heeft verschillende aerodynamische kenmerken, zoals een laag dak, slanke digitale buitenspiegels, aerodynamische wielen, drie beschermingsplaten vooraan en een aerodynamische vormgeving.
 • De banden voor de Lancia Pu+Ra HPE zijn geproduceerd door Goodyear, met een uniek ontwerp en aangepaste zijwanden voor een perfecte pasvorm op het wiel.
 • De Lancia Pu+Ra HPE heeft een gebruiksvriendelijke, eenvoudige, moeiteloze en intuïtieve technologie die het leven aan boord gemakkelijker maakt voor klanten.
 • S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation) is de minimale en slimme virtuele interface die de audio-, klimaatregelings- en verlichtingsfuncties samenbrengt.
 • De bestuurder en passagiers kunnen de binnenomgeving van de auto aanpassen door simpelweg op een knop te tikken, of zelfs met het geluid van hun stem.
 • S.A.L.A. biedt drie boordmodi: Immersief, Welzijn en Entertainment.
 • De Lancia Pu+Ra HPE is gefilmd in de kantoren van het merk, het Centro Stile Lancia in Turijn en de Cassina Milan Store in Via Durini, Milaan.
 • De samenwerking met Cassina is een essentiële inspiratiebron geweest voor de ontwikkeling van het interieur van de concept car, waardoor het veel meer lijkt op het interieur van een woning.
 • Effortless Technology by Lancia: Lancia Pu+Ra HPE biedt eenvoudige, moeiteloze en intuïtieve technologie die het leven aan boord gemakkelijker maakt voor zijn klanten en hen thuis laat voelen.
 • S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation): minimale en slimme virtuele interface die de audio-, klimaatregelings- en verlichtingsfuncties samenbrengt. De bestuurder en passagiers kunnen zo de binnenomgeving van de auto aanpassen door simpelweg op een knop te tikken of zelfs met het geluid van hun stem.
 • Lancia Pu+Ra HPE: 100% elektrische auto met een gestroomlijnde, efficiënte en aerodynamische carrosserie, compact, wendbaar en leuk om mee te rijden.Actieradius van meer dan 700 km.
 • Oplaadtijd van iets meer dan 10 minuten.
 • Energieverbruik van minder dan 10 kWh per 100 km.
 • Aerodynamische kenmerken: laag dak, slanke digitale buitenspiegels, aerodynamische wielen, drie beschermingsplaten vooraan en aerodynamica.
 • Gebruik van technologiemodules (bijv. motor, batterij, ophanging, remmen, enz.) uit de New Ypsilon.
 • Lancia Pu+Ra HPE concept car geeft een visie op de auto's van de toekomst.
 • Lancia Pu+Ra HPE heeft Goodyear-banden met een uniek ontwerp en aangepaste zijwanden voor een perfecte pasvorm op het wiel, wat het voertuig een premium uitstraling geeft. Het ontwerp van de zijwand van de banden zorgt ook voor het hoogste niveau van aerodynamische prestaties, wat de energie-efficiëntie verbetert.
 • Nieuwe Ypsilon zal het eerste Lancia-model zijn dat wordt uitgerust met de S.A.L.A.-interface.
 • Vooruitgang van S.A.L.A. zal de evolutie van de Stellantis technologieplatforms stap voor stap volgen, zodat elk merk de kenmerken van zijn verschillende modellen kan aanpassen.
 • S.A.L.A.-boordmodi:
  • Immersief: versterkt de rijervaring dankzij Stellantis Chameleon technologie die voor het eerst op een auto zal debuteren en in staat is om de sfeer van het passagierscompartiment "aan te passen" aan de externe omgeving, door het geluid, de lucht en het licht dienovereenkomstig aan te passen.
  • Welzijn: dankzij de ondersteuning van Stellantis Artificial Intelligence, TAPE (Tailored Predictive Experience) anticipeert op de wisselende stemmingen van de bestuurder en de passagiers, verbetert hun welzijn dankzij een betere sfeer aan boord.
  • Entertainment: om te profiteren van eventuele wachttijden, met de mogelijkheid om een film te streamen, een videospel te spelen of te surfen op sociale netwerken

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...