Hongqi luxe elektrische SUV E-HS9 maakt debuut in België

De luxewereld van de automobielindustrie in België staat op het punt een nieuwe dimensie te krijgen. De Chinese luxeautofabrikant Hongqi, vaak aangeduid als de 'Chinese Rolls-Royce', heeft aangekondigd zijn intrede te doen op de Belgische markt. Deze stap komt na de succesvolle lancering van het merk in andere Europese landen zoals Noorwegen, Zweden en Nederland.

Hongqi, wat letterlijk 'Rode Vlag' betekent, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1958. Het merk werd opgericht met de visie om een auto te produceren die symbool stond voor de Chinese natie en haar leiders. Door de jaren heen heeft het merk gediend als het officiële vervoermiddel voor Chinese leiders en heeft het een prominente plaats ingenomen tijdens belangrijke nationale evenementen. In de jaren '60 en '70 werd de Hongqi-auto beschouwd als het boegbeeld van de Chinese auto-industrie.

De beslissing om naar België te komen is niet zomaar een impulsieve zet. Het is een strategische zet, aangedreven door de veranderende fiscale voordelen voor elektrische voertuigen in het land. Eddy Haesendonck, de CEO van de Benelux-divisie van de dealergroep Hedin, die Hongqi invoert, merkte op dat de recente fiscale veranderingen in het voordeel van elektrische auto's een gunstig klimaat hebben gecreëerd voor merken zoals Hongqi om hun intrede te doen.

Het vlaggenschipmodel dat Hongqi naar België brengt, is de elektrische SUV E-HS9. Deze SUV, die in de basisversie net geen 70.000 euro zal kosten, belooft een bereik van 396 kilometer op een volle batterij. Er zijn echter ook luxere versies beschikbaar die gemakkelijk een prijskaartje van 100.000 euro of meer kunnen hebben.

Hongqi's reis naar globalisering en marktdiversificatie begon enkele jaren geleden. Onder leiding van hun nieuwe CEO, Xi Liuping, heeft het merk een radicale vernieuwings- en elektrificatiebeweging doorgemaakt. Van het produceren van slechts 20.000 auto's in 2018, zag het merk een explosieve groei naar 300.000 auto's in het daaropvolgende jaar.

De auto's van Hongqi zijn niet alleen een symbool van luxe, maar ook van innovatie. Het merk heeft een wereldwijd R&D-netwerk opgezet, verspreid over "vier landen en tien plaatsen", met het hoofdkantoor in Changchun. Ze hebben ook geïnvesteerd in vooruitstrevende technologieën zoals kunstmatige intelligentie en hebben zich gericht op het ontwikkelen van voertuigen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Wat het design betreft, belichaamt Hongqi een fusie van traditionele Chinese esthetiek en moderne designprincipes. Hun auto's dragen het kenmerkende 'waterval'-ontwerp, het 'vlag-door' logo, en de lijnen die de vlag in de wind voorstellen. Het merk heeft ook verschillende series voertuigen, waaronder de L-serie, die staat voor het summum van luxe, de S-serie coupés, de H-serie mainstream auto's en de Q-serie commerciële reisvoertuigen.

Terwijl Hongqi zich voorbereidt op zijn Belgische avontuur, is het duidelijk dat het merk niet alleen komt om deel te nemen, maar om te domineren. Met hun rijke erfgoed, toewijding aan kwaliteit en innovatie, en een reeks voertuigen die zijn ontworpen om te imponeren, is de 'Rode Vlag' zeker een merk om in de gaten te houden in de komende maanden.

Hongqi-auto modellen

  • H5 - een van de sedanmodellen van Hongqi. Het combineert elegantie met geavanceerde technologie en biedt een comfortabele rijervaring.

  • H7 -een luxueuze sedan die de traditie van Hongqi's vakmanschap en innovatie voortzet. Het biedt zowel kracht als stijl in één pakket.

  • H9 - het vlaggenschip sedanmodel van Hongqi. Het belichaamt de ultieme combinatie van luxe, technologie en prestaties.

  • Ousado - een uniek model in het assortiment van Hongqi. Het combineert een gedurfd ontwerp met geavanceerde functies voor een onderscheidende rijervaring.

  • HS5 - een middelgrote SUV die zowel stedelijke elegantie als robuuste prestaties biedt. Ideaal voor zowel stadsritten als avontuurlijke uitstapjes.

  • HS7 - een grotere SUV in het assortiment van Hongqi. Het biedt meer ruimte, luxe en technologie voor diegenen die het beste van het beste willen.

  • E-HS9 - de elektrische SUV van Hongqi. Het combineert milieuvriendelijke prestaties met luxe en technologie. Het heeft een indrukwekkend bereik en diverse geavanceerde functies.

  • E-QM5 - een ander elektrisch model van Hongqi. Het is ontworpen voor de moderne stedelijke bestuurder en biedt zowel efficiëntie als stijl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...