Ducati en Bentley onthullen luxe Diavel V4 motorfiets

Twee gerenommeerde iconen in de wereld van luxe en snelheid hebben hun krachten gebundeld om een uniek voertuig te creëren. Ducati, bekend om zijn krachtige en stijlvolle motorfietsen, heeft samengewerkt met Bentley, de fabrikant van enkele van de meest luxueuze auto's ter wereld, om de Diavel V4 te introduceren; een motorfiets die een symbool is van Italiaans design, verfijning en technologische innovatie.

De Diavel V4 is niet zomaar een toevoeging aan Ducati'sindrukwekkende lineup – het is een eerbetoon aan de onnavolgbare stijl en prestaties van beide merken. De motorfiets is een viering van het 100-jarig jubileum van Bentley en brengt hulde aan haar erfenis door middel van haar ontwerp, dat nauw aansluit bij dat van Bentley'seigen paradepaardjes.

Op het eerste gezicht is de invloed van Bentley duidelijk te zien in de kleurkeuze en het gebruik van materialen. De motorfiets is uitgevoerd in een oogverblindend groene tint die direct associaties oproept met Bentley'skenmerkende kleur, British Racing Green. Dit wordt verder versterkt met details in geborsteld aluminium, die een industriële maar verfijnde uitstraling geven aan het exterieur van de motor.

Niet alleen het uiterlijk van de Diavel V4 spreekt boekdelen over de luxe die men van Bentley gewend is, maar ook de performance is van topklasse. Aangedreven door een krachtige V4 Granturismo-motor, levert deze motorfiets prestaties die motorliefhebbers doen watertanden. Met een koppel van 127 Nm bij 7.500 toeren per minuut en een vermogen van 168 pk bij 10.750 toeren per minuut, is de Diavel V4 gebouwd voor snelheid en wendbaarheid.

Een ander aspect waarin de Bentley-invloed naar voren komt, is de aandacht voor detail die in elk onderdeel van de motorfiets te vinden is. De zitting is bijvoorbeeld bekleed met hetzelfde hoogwaardige leer dat ook in Bentley'sautointerieurs wordt gebruikt, waardoor rijders kunnen genieten van comfort en luxe, zelfs op hogere snelheden.

Bovendien heeft elke Diavel V4 een plaatje met een uniek serienummer, wat erop duidt dat deze motorfiets niet alleen een voertuig is, maar ook een verzamelobject. Dit serienummer symboliseert de exclusiviteit en de beperkte productie van deze speciale editie, een handelsmerk van zowel Ducati als Bentley.

Wat betreft het rijgedrag, biedt de Diavel V4 een dynamische en ontvankelijke ervaring die kenmerkend is voor de motoren van Ducati. De ergonomie en zithouding zijn zorgvuldig ontworpen om comfort te bieden tijdens zowel lange ritten als snel bochtenwerk. Dit maakt de Diavel V4 niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot om mee te rijden.

De onthulling van de Ducati Diavel V4 in samenwerking met Bentley markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van beide bedrijven. Dit project is meer dan een zakelijke samenwerking; het is een fusie van twee filosofieën die beide streven naar excellentie in luxueus design en hoogwaardige prestaties. De Diavel V4 staat voor de sterke punten van Ducati en Bentley en biedt een rijervaring die zijn weerga niet kent.

Met zijn exclusieve aard en de gelimiteerde beschikbaarheid zal de Ducati Diavel V4 zeker de aandacht trekken van zowel motorfietsliefhebbers als verzamelaars. Voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke combinatie van luxe en snelheid, heeft de samenwerking tussen deze twee titanen van de industrie iets buitengewoons geproduceerd, een motorfiets die klaar is om de wegen te veroveren met stijl en kracht.

Als aanvulling op dit historische partnerschap tussen Ducati en Bentley, zijn er ook speciale accessoirepakketten beschikbaar die verder gaan dan de standaardconfiguratie van de motorfiets. Deze pakketten bevatten mogelijk extra esthetische en functionele upgrades, zoals speciale uitlaatsystemen, aangepaste wielen en andere elementen die de individualiteit en exclusiviteit van de Diavel V4 versterken. Hierdoor kunnen eigenaren hun motorfiets personaliseren en afstemmen op hun persoonlijke smaak en voorkeuren, terwijl ze rijden op een machine die werkelijk het beste van twee werelden vertegenwoordigt.

Het project weerspiegelt de toewijding van Ducati en Bentley aan innovatie en superieure kwaliteit en is een testament aan hun status als leiders in hun respectievelijke vakgebieden. De Diavel V4 motor staat symbool voor de verbinding tussen hoogstaand vakmanschap en geavanceerde technologie. Het is een belichaming van passie, een manifestatie van de wil om grenzen te verleggen en een nieuw hoofdstuk in te luiden voor liefhebbers van zowel krachtige motoren als luxe auto's.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...