De Orange Flame Bentley Continental van Mulliner is werkelijk verbluffend

Voor sommige mensen is het aanpassen van hun auto rechtstreeks uit de fabriek het toppunt van exclusiviteit en luxe. Bentley'sMulliner-coachprogramma speelt in op deze wens en biedt ongelooflijke aandacht voor detail bij het personaliseren van voertuigen.

De Bentley Continental GT V8 S Convertible is een perfect voorbeeld van wat deze speciale divisie te bieden heeft, mits je bereid bent een aanzienlijk bedrag te betalen voor je droomauto. Deze Continental, die voor het eerst te zien was op de Autosalon van Genève 2016, valt op met een tweekleurige Orange Flame en Ghost White lak. De body-kit en verlichte instaplijsten volgen ook dit opvallende oranje thema.

In het interieur is er een luxueuze ambiance met een op maat gemaakt driekleurig thema. De stoelen zijn voorzien van oranje accenten en geborduurde Mulliner hoofdsteunen, een met linnen en Beluga-leer bekleed stuurwiel en oranje koolstofvezel inzetstukken. Sparkle Carbon, een materiaal gemaakt van koolstofvezel, koperfolie en metaaldraad, siert de cabine na te zijn gelakt en gepolijst, wat bijdraagt aan het verwende gevoel van de bestuurder en passagiers.

De stijlvolle Breitling for Bentley-klok is afgestemd op de Orange Flame-kleur en het is geen verrassing dat deze supercar direct na de presentatie in Genève werd verkocht. Dit is slechts één voorbeeld van hoe Mulliner de perfectie kan verbeteren met op maat gemaakte aanpassingen voor klanten die op zoek zijn naar een unieke en exclusieve rijervaring.

Het Mulliner-coachprogramma van Bentley gaat verder dan alleen esthetische aanpassingen en biedt klanten ook een scala aan technische en prestatiegerichte opties om hun voertuig nog verder te personaliseren. Enkele opmerkelijke aspecten van dit programma zijn:

  • Motoropties en prestatie-upgrades:

    • Keuze uit verschillende motoropties en prestatie-upgrades om het vermogen, de acceleratie en het rijgedrag van hun Bentley te optimaliseren.
    • Keuze uit verschillende motoropties, afhankelijk van het model en de gewenste prestaties. Deze kunnen variëren van V8- tot W12-motoren, met verschillende vermogensniveaus en koppel, wat resulteert in variërende acceleratie- en topsnelheidscijfers.
    • Een sportuitlaatsysteem kan worden geïnstalleerd om de uitlaatgassen efficiënter af te voeren en een sportievere uitlaatklank te creëren. Dit kan leiden tot een lichte verbetering van de motorprestaties en een meer opwindende rijervaring.
    • Klanten kunnen kiezen voor een aangepaste ophanging om de wegligging en het rijgedrag van hun voertuig te verbeteren. Ook kunnen remmen met grotere schijven en hoogwaardige remklauwen worden geïnstalleerd voor betere remprestaties en duurzaamheid, vooral tijdens sportief rijden.
    • Mulliner kan motorkalibraties aanpassen om de prestaties te verbeteren, zoals snellere gasrespons, verhoogde vermogens- en koppelcurves, en verbeterde schakeltijden voor automatische transmissies.
    • Het gebruik van lichtgewicht materialen, zoals koolstofvezel en aluminium, kan het gewicht van het voertuig verminderen en de prestaties verbeteren, zoals snellere acceleratie, betere wegligging en verbeterde brandstofefficiëntie.
    • Aerodynamische aanpassingen, zoals aangepaste spoilers, diffusers en luchtinlaten, kunnen de luchtstroom rond het voertuig verbeteren, wat resulteert in betere stabiliteit bij hoge snelheden en verbeterde brandstofefficiëntie.
  • Aangepaste wiel- en bandenopties:

    • Mulliner biedt een breed scala aan op maat gemaakte wiel- en bandenopties, waardoor klanten de perfecte combinatie van stijl en prestaties voor hun voertuig kunnen vinden.
    • Mulliner kan een verscheidenheid aan unieke lichtmetalen velgontwerpen aanbieden, variërend in grootte, vorm en afwerking. Klanten kunnen kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals gepolijst, mat of glanzend, evenals diverse kleuren die passen bij het exterieur of een contrasterend effect creëren.
    • Gesmede velgen zijn sterker en lichter dan traditionele lichtmetalen velgen, wat resulteert in betere prestaties en een lager onafgeveerd gewicht. Mulliner kan gesmede velgen aanbieden in verschillende ontwerpen en afwerkingen, afhankelijk van de voorkeur van de klant.
    • Voor een sportievere uitstraling en snellere wielwissels kunnen klanten kiezen voor wielen met een centrale wielmoer, vergelijkbaar met die van raceauto's.
    • Afhankelijk van het beoogde gebruik van het voertuig en de rijomstandigheden, kan Mulliner adviseren over de juiste bandenkeuze. Klanten kunnen kiezen uit zomer-, winter- of all-season banden van premium merken, evenals banden met verschillende profielen en prestatiekenmerken.
    • Om een uniek en opvallend uiterlijk te creëren, kunnen klanten kiezen voor banden met gekleurde zijwanden die passen bij de kleur van het voertuig of een contrasterende kleur hebben.
    • Sommige bandenfabrikanten bieden de mogelijkheid om de zijwanden van de banden te personaliseren met bijvoorbeeld de naam van de klant, het logo van Mulliner of een andere gewenste tekst.
  • Geavanceerde infotainment- en connectiviteitsopties:

    • Bentley'sMulliner-programma biedt geavanceerde infotainment- en connectiviteitsopties, waaronder geïntegreerde navigatie, audiosystemen van topkwaliteit en smartphone-integratie.
    • Bentley kan geavanceerde navigatiesystemen aanbieden met hoogwaardige kaarten, real-time verkeersinformatie en routegeleiding. Het navigatiesysteem kan worden bediend via het touchscreen, spraakbediening of bedieningselementen op het stuurwiel
    • Mulliner werkt samen met toonaangevende audiomerken zoals Bang & Olufsen en Naim om hoogwaardige audiosystemen aan te bieden. Deze systemen bieden superieure geluidskwaliteit, meerdere luidsprekers en geavanceerde geluidsverwerkingstechnologieën voor een meeslepende luisterervaring.
    • Bentley'sinfotainmentsysteem kan worden geïntegreerd met smartphones, waardoor klanten toegang hebben tot populaire apps, muziek en contacten. Ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto zorgt voor naadloze connectiviteit en bediening via het touchscreen van de auto.
    • Om het gebruik van smartphones in de auto nog gemakkelijker te maken, kan Mulliner draadloze oplaadpads aanbieden die compatibel zijn met de meeste moderne smartphones. Dit zorgt voor een opgeruimde en rommelvrije omgeving.
    • Mulliner kan een ingebouwde Wi-Fi-hotspot aanbieden, zodat passagiers verbonden kunnen blijven met het internet terwijl ze onderweg zijn. Dit is handig voor het streamen van media, het bijwerken van navigatiegegevens en het uitvoeren van online taken zonder het dataverbruik van mobiele apparaten te verhogen.
    • Voor extra comfort en vermaak van passagiers op de achterbank kan Mulliner een achterbankentertainmentsysteem aanbieden met individuele schermen, draadloze hoofdtelefoons en toegang tot multimedia- en gamingfuncties.
  • Verbeterde veiligheids- en rijhulpsystemen:

    • Klanten kunnen kiezen uit een reeks geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruisecontrol, dodehoekwaarschuwing en parkeerhulp.
    • Adaptieve cruisecontrol (ACC) helpt bestuurders om een vooraf ingestelde snelheid en afstand tot het voertuig voor hen te handhaven. Het systeem past automatisch de snelheid aan op basis van verkeersomstandigheden, waardoor het rijden op de snelweg of in druk verkeer comfortabeler wordt.
    • Dodehoekwaarschuwing (BLIS) systeem waarschuwt bestuurders voor voertuigen die zich in de dode hoek van de auto bevinden. Het kan visuele, auditieve of trilwaarschuwingen geven om te voorkomen dat bestuurders per ongeluk een voertuig in de dode hoek raken tijdens het wisselen van rijstrook.
    • PDC Parkeerhulp maakt gebruik van sensoren rond de auto om bestuurders te helpen bij het inparkeren en manoeuvreren in krappe ruimtes. Het systeem geeft visuele en auditieve waarschuwingen om de bestuurder te informeren over de nabijheid van obstakels.
    • Een achteruitrijcamera biedt bestuurders een duidelijk zicht op de omgeving achter de auto tijdens het achteruitrijden. Dit helpt om botsingen met obstakels te voorkomen en vergemakkelijkt het parkeren.
    • Rijstrookassistentie LKA helpt bestuurders om binnen hun rijstrook te blijven door het stuur automatisch bij te stellen als het voertuig onbedoeld zijn rijstrook dreigt te verlaten. Dit systeem kan vermoeidheid en afleiding bij lange ritten verminderen.
    • Pre-crash waarschuwing en noodremsystemen - Deze systemen detecteren mogelijke aanrijdingen met andere voertuigen of obstakels en waarschuwen de bestuurder. Indien nodig kunnen ze automatisch de remmen activeren om een botsing te voorkomen of de impact te verminderen.
    • Verkeersbordherkenning - systeem leest verkeersborden en geeft relevante informatie, zoals snelheidslimieten en inhaalverboden, weer op het dashboard van de bestuurder. Dit helpt bestuurders om zich aan de verkeersregels te houden en vermindert het risico op boetes of ongevallen.
  • Exclusieve accessoires en personalisatieopties:

    • Het Mulliner-coachprogramma omvat een breed scala aan exclusieve accessoires en personalisatieopties, zoals speciale lakken, op maat gemaakte bekleding en unieke interieurdetails.
    • Mulliner biedt een uitgebreide selectie van unieke en op maat gemaakte lakkleuren, waarmee klanten hun auto een persoonlijk tintje kunnen geven. Klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan kleuren, afwerkingen en effecten, zoals parelmoer, metallic en matte afwerkingen.
    • Klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan hoogwaardige materialen, kleuren en patronen voor de bekleding van hun voertuig. Opties variëren van fijn leder en alcantara tot luxueuze stoffen en houtsoorten. Mulliner kan ook gepersonaliseerde stiksels, borduurwerk en monogrammen toevoegen voor een extra vleugje exclusiviteit.
    • Mulliner biedt talloze mogelijkheden om het interieur van uw Bentley te personaliseren, zoals op maat gemaakte vloermatten, verlichte dorpellijsten, met leder beklede dashboardpanelen en speciale houtafwerkingen. Klanten kunnen ook kiezen voor exclusieve Mulliner-details, zoals het beroemde 'Diamond-in-Diamond' quiltpatroon op de stoelen.
    • Klanten kunnen kiezen uit een reeks op maat gemaakte carrosseriekits en stylingopties om het exterieur van hun Bentley te personaliseren. Dit kan variëren van subtiele wijzigingen, zoals verchroomde accenten en speciale badges, tot meer ingrijpende aanpassingen zoals verbrede wielkasten en agressieve spoilers.
    • Mulliner kan unieke en gepersonaliseerde badges en emblemen ontwerpen en vervaardigen om de exclusiviteit van uw Bentley te benadrukken. Deze kunnen variëren van ingewikkelde monogrammen tot opvallende, op maat gemaakte emblemen.
    • Mulliner kan klanten helpen bij het creëren van een uniek koetswerk, door het aanbieden van aangepaste daklijnen, verlengde wielbases, aangepaste deurontwerpen en nog veel meer.
    • Klanten kunnen ook kiezen voor technische upgrades en verbeteringen, zoals geavanceerde veringssystemen, krachtigere remmen en aangepaste uitlaatsystemen.


Het doel van Bentley'sMulliner-coachprogramma is om klanten een ongeëvenaarde ervaring te bieden bij het creëren van hun droomauto. Met de mogelijkheid om elk aspect van het voertuig te personaliseren, van het exterieurontwerp tot de prestaties, biedt Mulliner een niveau van luxe en exclusiviteit dat zelden wordt geëvenaard in de auto-industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...