De BMW 2023 X7 SUV is groter en beter dan ooit tevoren

BMW heeft zijn geheel nieuwe X7 onthuld, die verschijnt variërend van de xDrive40i tot de M60i en de felbegeerde Alpina XB7. Voor 2023 legt de X7 de focus op „meer aanwezigheid, meer sportiviteit [en] meer technologie”, maar eerlijk gezegd komt de SUV met meer van alles.

Concreet verwelkomt de X7 nu een nog groter nierrooster dat de meningen zeker harder zal verdelen dan het de voorkant van de auto in twee gedefinieerde segmenten splitst. In de vorm van M60i en „Black Pack” zorgt het rooster echter voor een indrukwekkende aanwezigheid, die alleen wordt geaccentueerd door de dunne koplampen die aan de brug van de motorkap en de voorbumper zitten. In combinatie met een opnieuw ontworpen M Sport-pakket, lichtgewicht lichtmetalen velgen tot 23 inch en het besturingssysteem van de nieuwste generatie inclusief BMW Curved Display en BMW iDrive 8, en de nieuwe X7 is een formidabele luxe SUV die klaar staat om het op te nemen tegen de nieuwe Range Rover.

De X7 nog meer opvalt, is de geïntegreerde roosterverlichting, die standaard wordt geleverd op het vlaggenschip M60i. Dit benadrukt alleen de enorme massa van deze SUV, die wordt geaccentueerd door een grote lagere luchtinlaat en hoogglanzende zwarte rand aan de buitenranden van het luchtgordijn wanneer het M Sport-pakket wordt aangebracht.

Deze nieuwe afwerkingsoptie voegt ook trapeziumvormige uitlaatuitlaatafwerkers toe in „Dark Shadow”, wat opnieuw zorgt voor een dreigende esthetiek. Wat motoren betreft, wordt de nieuwe BMW X7 geleverd met een drie-liter TwinPower Turbo inline zescilindermotor die 375 pk produceert, of een 523 pk 4,4-liter M TwinPower Turbo V8 in de BMW X7 M60i, die ongetwijfeld degene is om te kiezen. 48V mild-hybride technologie wordt standaard geleverd bij beide auto's, waardoor ze een extra push vanaf het begin. Gecombineerd met 553 lb-ft koppel in de V8, doet de BMW X7 M60i de 0-60 MPH sprint in slechts 4,5 seconden. Wat de XB7 van Alpina betreft, dat brengt de prestaties naar een ander niveau.

Hier produceert een 4,4-liter bi-turbo V8 nu 630 pk en 590 lb-ft koppel, waardoor de auto helemaal naar 180 MPH wordt gestuurd na het uitvoeren van de stint van 60 MPH in vier seconden plat. Ongeacht de specificaties die u kiest, is de BMW X7 echter opnieuw ontworpen om dynamischer te zijn, waarbij de M60i wordt geleverd met afgestemde dempers en ophangelementen voor een aantrekkelijkere aandrijving.

Afronding van de lijst met cruciale updates is de gastheer van technologie in de cabine, die varieert van augmented reality-navigatie, 5G-connectiviteit, een digitale sleutel, een 12,3-inch informatiedisplay en een 14,9-inch centraal bedieningsdisplay en meer. Bekijk de BMW X7 hierboven en kom online meer te weten over de auto. De modellen worden gelanceerd in Q3 2022, variërend van €77.850 voor de xDrive40i tot €103.100 € voor de M60i vóór opties, terwijl de XB7 begin 2023 komt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...