De BMW 2023 X7 SUV is groter en beter dan ooit tevoren

BMW, het merk dat al decennialang synoniem staat voor krachtige en luxe automobielen, heeft recentelijk de sluier gelicht van de nieuwste incarnatie van zijn imposante SUV: de BMW X7. Een voertuig dat het concept van groter en beter volledig belichaamt, de BMW X7 modeljaar 2023 zet een nieuwe standaard op het gebied van design, technologie en prestaties.

De eerste indruk die de vernieuwde X7 achterlaat, is er een van ontzag en respect. Het iconische nierrooster van BMW is voor dit model vergroot en oogt prominenter dan ooit, een element dat gegarandeerd de meningen zal verdelen. Maar voor liefhebbers van een stevige wegbeheersing en een gedurfd exterieur is de nieuwe X7 een visueel feest. Vooral in de M60i uitvoering, verrijkt met het optionele "Black Pack", is de X7 een ware heerser op het asfalt.

Het meest opvallende aan het vernieuwde ontwerp zijn de slanke koplampen die harmonieus samensmelten met de contouren van de motorkap en bumper, en bij de M60i-uitvoering zelfs met geïntegreerde roosterverlichting komen. Dit draagt alleen maar bij aan de imposante verschijning en geeft de auto een ongekend gevoel van luxe en superioriteit.

De nieuwe generatie van de X7 wordt gekenmerkt door sportiviteit en dynamiek, zonder daarbij het comfort uit het oog te verliezen. De optie voor lichtmetalen velgen tot 23 inch en het vernieuwde M Sport-pakket zorgen ervoor dat de X7 niet alleen in uitstraling, maar ook in rijdynamiek aan de top staat. Gesteund door de modernste besturingssystemen, waaronder het BMW Curved Display en het iDrive 8-systeem, zit je als bestuurder aan het roer van een wel zeer geavanceerde machine.

Onder de motorkap treft men een keuze aan tussen kracht en nog meer kracht. De drie-liter TwinPower Turbo inline zescilindermotor levert een solide 375 pk, terwijl de liefhebber van pure power zich zal verheugen op de 4,4-liter M TwinPower Turbo V8, goed voor een brute 523 pk. Dankzij de toevoeging van 48V mild-hybride technologie krijgen beide motoren een instant boost vanaf stilstand. Met een verbazingwekkend koppel van 553 lb-ft accelereert de BMW X7 M60i van 0 naar 60 MPH in slechts 4,5 seconden – cijfers die men eerder zou verwachten van een sportcoupe dan van een full-sized SUV.

Voor hen die nog een stapje verder willen gaan, is er de Alpina XB7, waarbij een 4,4-liter bi-turbo V8 nu tot wel 630 pk en 590 lb-ft koppel opwekt. Prestaties die de auto voortstuwen tot een maximale snelheid van 180 MPH, na een sprint van 0 naar 60 MPH in maar vier seconden. De M60i biedt bovendien speciaal afgestemde dempers en ophangelementen voor een nog responsiever rijgevoel.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de technologische snufjes binnenin de cabine. Van augmented reality-navigatie tot 5G-connectiviteit, de BMW X7 is bijna net zo geconnecteerd als jouw smartphone. Een digitale sleutel, een uitmuntend informatiedisplay, en een centraal bedieningsdisplay van maar liefst 14,9-inch maken deze SUV tot een mobiel commandocentrum.

Met een instapprijs van €77.850 voor de xDrive40i en een prijs van €103.100 voor de M60i - nog zonder de extra opties - is de nieuwe BMW X7 niet voor iedereen weggelegd. Maar voor degenen die bereid zijn om te investeren in absolute topklasse, is dit nieuwe model, klaar om te verschijnen in het derde kwartaal van 2022, met recht een van de meest begeerlijke SUV'sop de markt. En wanneer begin 2023 de Alpina XB7 verschijnt, is er zelfs nog een trapje hoger te gaan.

Zo is de BMW X7 van 2023 een SUV die niet alleen groter en gewaagder is, maar ook beter dan ooit tevoren. Een voertuig waarin state-of-the-art technologie, adembenemende prestaties en ongeëvenaard comfort samenkomen om de rijervaring te transformeren in iets wat tot voor kort ondenkbaar was.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...