Bentley viert 20 Jaar Continental GT met uniek estafette-event

In 2023 viert Bentley Motors de twintigste verjaardag van hun iconische model, de Continental GT, een auto die een revolutie teweeg heeft gebracht in de luxecoupémarkt. Om deze mijlpaal te vieren heeft Bentley een uniek wereldwijd estafetterevenement georganiseerd. Dit evenement is bedoeld om de culturele invloed en het technologische succes van de Continental GT te benadrukken en om de duurzame toewijding van Bentley aan vakmanschap, innovatie en luxe te tonen.

De Bentley Continental GT werd voor het eerst aan het publiek voorgesteld op de Autosalon van Genève in 2003. Met zijn krachtige W12-motor en weelderige interieur zette het meteen de standaard voor luxe grand tourers. Sindsdien heeft de Continental GT talloze updates en verbeteringen ondergaan, steeds met behoud van zijn status als benchmark in zijn klasse.

Het estafette-evenement betreft een bijzondere rondreis van 20 iconische Continental GT'sdie elk een jaar van zijn bestaan vertegenwoordigen. De estafette startte bij de Bentley-fabriek in Crewe, Engeland, waar de eerste Continental GT van de band rolde, en zal eindigen bij het Bentley-hoofdkwartier. Tijdens de reis zullen deze 20 iconische auto’s stuk voor stuk worden doorgegeven aan een nieuwe bestuurder, waarbij de reis doorgaat door verschillende landen en continenten.

Elke bestuurder brengt zijn eigen verhaal en ervaring met de Continental GT mee. Onder hen bevinden zich bekende eigenaren, Bentley-ambassadeurs, ontwerpers en ingenieurs die betrokken waren bij de ontwikkeling van de auto, maar ook klanten en fans. Het is een viering, niet alleen van de auto zelf, maar van de gemeenschap eromheen.

Eén van de opvallende auto's die deel uitmaakt van de estafette is de ‘Number 9 Edition’ van de Continental GT, gebouwd ter ere van Bentley's100-jarig bestaan in 2019. Deze speciale editie is geïnspireerd op de beroemde 4½ Litre ‘Blower’ die Bentley in de jaren '20 en '30 racetraditie vestigde. Andere opmerkelijke modellen onder de estafette-auto’s zijn versies met verbeterde prestatiecapaciteiten en limited editions die door de jaren heen zijn geproduceerd.

Naast de fysieke estafette organiseert Bentley ook digitale evenementen en activiteiten om de verjaardag te vieren. Hiermee wil het merk de rijke geschiedenis van de Continental GT en de evolutie ervan delen met een breder publiek. Er worden exclusieve interviews, archiefbeelden en verhalen van achter de schermen gepresenteerd op diverse media kanalen van Bentley.

De viering van twee decennia Continental GT is een vertoon van de duurzaamheid en het succes van het model. Het stelt Bentley bovendien in staat om vooruit te blikken naar de toekomst, die in het teken staat van elektrificatie en duurzaamheid. Bentley heeft namelijk aangekondigd dat tegen 2030 al hun nieuwe modellen volledig elektrisch zullen zijn, in lijn met hun doel om 'swerelds meest duurzame luxe automerk te worden.

Als uitbreiding op de inhoud van het oorspronkelijke artikel biedt de Bentley Continental GT niet alleen een benchmark voor luxe en prestaties, het model is ook synoniem geworden met technologische innovatie binnen de auto-industrie. Door de jaren heen heeft Bentley doorlopend geïnvesteerd in nieuwe technologieën, zowel qua motorisering als wat betreft infotainment en connectiviteit in de cabine.

De Continental GT heeft bijvoorbeeld in de loop der tijd verschillende motortypes gehad, waaronder de indrukwekkende W12, maar ook V8-varianten en zelfs een V6 plug-in hybride. Elk van deze krachtbronnen was ontworpen met het oog op een combinatie van uitstekende prestaties en verfijning, passend bij de hooggewaardeerde status van het merk.

In de cabine heeft Bentley altijd gestreefd naar het creëren van een sfeer van pure luxe. Dit komt tot uiting in het gebruik van hoogwaardige materialen zoals leer, hout en metaal, maar ook in de geavanceerde technologieën die worden ingezet om comfort en gemak te optimaliseren. Denk hierbij aan state-of-the-art geluidssystemen, zoals die ontwikkeld in samenwerking met Naim, en het innovatieve roterende display dat hardware met een soft-touch screen combineert met drie analoge wijzerplaten - een primeur in de autowereld.

Ook de veiligheids- en assistentiesystemen van de Continental GT zijn niet over het hoofd te zien. Van adaptieve cruisecontrol tot nachtzicht en lane-assist functies, het merk heeft altijd prioriteit gegeven aan het integreren van technologieën die niet alleen de rijervaring verbeteren, maar ook bijdragen aan de veiligheid van de inzittenden.

De focus op duurzaamheid is evident in recente ontwikkelingen, waarbij Bentley haar aandacht richt op het verminderen van de ecologische voetafdruk. Men is bezig met het uitbreiden van hybride modellen en werkt aan de overgang naar volledig elektrische voertuigen. Het merk streeft ernaar om tegen 2023 koolstofneutraal te zijn in hun productieprocessen en gaat zelfs zo ver dat ze binnen hun bedrijfsvoering gebruikmaken van biometrische data om welzijn en efficiëntie van de werknemers te verhogen.

Het wereldwijde estafetterevenement voor de Bentley Continental GT is meer dan een viering van een enkel automodel; het is een eerbetoon aan een legendarisch erfgoed, een gemeenschap van enthousiastelingen en de toekomst van duurzame luxe mobiliteit. Zoals de reis van de 20 GT'slaat zien, is het een reis die net zo veel gaat over de weg die achter ons ligt, als de weg die voor ons ligt.

 

- Hoe werd het twintigjarig bestaan van de Bentley Continental GT gevierd? Het twintigjarig bestaan werd gevierd met een uniek wereldwijd estafetterevenement, bestaande uit een rondreis van 20 iconische Continental GT'sdoor diverse landen, aangevuld met digitale evenementen en activiteiten.
- Wat maakt de ‘Number 9 Edition’ van de Continental GT bijzonder? De ‘Number 9 Edition’ is een speciale editie, gebouwd ter ere van Bentley's100-jarig bestaan en is geïnspireerd op de beroemde 4½ Litre ‘Blower’ die Bentley'sracetraditie vestigde in de jaren '20 en '30.
- Welke toekomstplannen heeft Bentley voor hun nieuwe modellen? Bentley heeft aangekondigd dat tegen 2030 al hun nieuwe modellen volledig elektrisch zullen zijn, in lijn met hun doel om 'swerelds meest duurzame luxe automerk te worden.
- Hoe draagt Bentley bij aan de vermindering van hun ecologische voetafdruk? Bentley richt zich op het verminderen van hun ecologische voetafdruk door het uitbreiden van hybride modellen, de overgang naar volledig elektrische voertuigen en het streven naar koolstofneutraliteit in hun productieprocessen.
- Wat illustreert de wereldwijde estafette ter ere van de Continental GT nog meer buiten de viering van het model? De estafette is niet alleen een viering van het automodel, maar ook een eerbetoon aan een legendarisch erfgoed, een gemeenschap van enthousiastelingen en de visie op de toekomst van duurzame luxe mobiliteit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...