Bentley onthult stijlvolle updates voor de Continental GT Azure

De Britse autofabrikant Bentley is synoniem met luxe en verfijning, en hun nieuwste update voor de Continental GT Azure stelt wederom niet teleur. Het gerenommeerde merk heeft een serie aanpassingen aangekondigd die zowel het exterieur als het comfortniveau van dit iconische model naar een hoger niveau tillen. Deze upgrades benadrukken Bentley'stoewijding aan ambachtelijke perfectie en voortdurende verbetering van hun productlijn.

De Continental GT Azure, een model dat bekend staat om zijn elegante lijnen en krachtige prestaties, krijgt nu extra cachet met een vernieuwde styling. De visuele vernieuwingen betreffen onder andere nieuwe velgenopties, waarbij klanten kunnen kiezen uit verschillende designs die het imposante silhouet van de GT verder complimenteren. Deze velgen zijn meer dan alleen een esthetische toevoeging; ze zijn ontworpen om de rijervaring en handling te optimaliseren.

Naast de wielopties zijn er ook specifieke designelementen die bijdragen aan de esthetiek van de GT Azure. Bijvoorbeeld, de 'Jewel'-brandstof- en olievuldoppen voegen een vleugje glans toe en getuigen van Bentley'saandacht voor detail. De gepersonaliseerde dorpelbeschermers verlicht met het Azure-logo bieden een warm welkom elke keer dat de deur wordt geopend.

De wijzigingen zijn echter niet uitsluitend cosmetisch. Bentley versterkt de algemene rijervaring door het toevoegen van een Front Seat Comfort Specification, een pakket dat veelgeprezen is in de automobielindustrie. Dit pakket biedt een schat aan verstelmogelijkheden voor de voorstoelen, waaronder de lengte van de zitting, de neiging van de rugleuning, en instelbare zijdelingse steun. Dit zorgt ervoor dat bestuurders en passagiers op maat gemaakte comfort kunnen ervaren, wat essentieel is voor lange ritten.

Het interieur weerspiegelt Bentley'serfgoed met hoogwaardige materialen en vakmanschap. De Azure specificatie omvat een luxueuze selectie van stoelbekledingen en interieurafwerkingen, inclusief prachtige houtsoorten en handgestikte lederen panelen. Dit alles draagt bij aan de serene sfeer binnenin de cabine, een kenmerk van de Azure reeks.

Bentley'saandacht voor het milieu blijkt ook uit de verdere integratie van duurzame materialen. Het merk zet zich in voor het gebruik van ethisch verkregen en geproduceerde materialen, zonder in te boeten aan de kwaliteit en het gevoel van luxe waar Bentley om bekendstaat.

De krachtbron onder de motorkap is even indrukwekkend. Hoewel de details over eventuele updates aan de aandrijflijn niet volledig zijn onthuld in de oorspronkelijke aankondiging, staat het vast dat de GT Azure trouw blijft aan de performance die verwacht wordt van een Bentley. Met krachtige motoren die moeiteloos acceleratie combineren met cruisercomfort, belooft de Azure een rijervaring die zowel opwindend als elegant is.

Voor Bentley-liefhebbers die op zoek zijn naar persoonlijke aanpassingen, biedt het Mulliner Personal Commissioning team een breed scala aan mogelijkheden. Van unieke lakkleuren tot op maat gemaakte interieurs, niets is te vergezocht voor dit gespecialiseerde team. Dit betekent dat elke GT Azure kan worden afgestemd op de individuele smaak en voorkeuren van de eigenaar.

De updates aan de Continental GT Azure versterken Bentley'spositie in het segment van luxe grand tourers. Door de combinatie van verfijning, prestaties en het allerhoogste niveau van gepersonaliseerde luxe, blijft de GT Azure een toonbeeld van exclusiviteit en prestige in de wereld van high-end automobielen.

Verdere Innovaties en Ontwikkelingen bij Bentley

Bentley Motors heeft zich altijd onderscheiden door zijn toewijding aan innovatie en luxe. Elk nieuw model of upgrade is een serieuze aangelegenheid die de grenzen van autotechnologie en -design verlegt. In dit verlengde deel van het artikel verkennen we wat Bentley nog meer in petto heeft voor de toekomst, naast hun recente updates aan de Continental GT Azure.

Ondanks de uitbraak van COVID-19, heeft Bentley zijn ontwikkelingen doorgezet en is het bedrijf klaar voor een toekomst die steeds meer gericht is op duurzaamheid. Zo hebben ze aangekondigd dat tegen 2030 alle modelspecifieke varianten zullen zijn voorzien van elektrische aandrijving. Deze ambitieuze stap is onderdeel van Bentley's'Beyond100'-strategie, waarmee ze pionieren in de transformatie naar een volledig elektrische en koolstofneutrale toekomst.

Een belangrijk aspect van deze transformatie is de Bentley Bentayga Hybrid, het eerste hybride model van het merk, dat een belangrijke mijlpaal vormt op weg naar elektrificatie. Naast een indrukwekkende V6-motor, is de Bentayga Hybrid uitgerust met een geavanceerde elektrische motor en batterijpakket, waardoor hij een aanzienlijk deel van zijn vermogen kan halen uit elektriciteit. Hiermee toont Bentley aan dat ze geen compromissen sluiten op het gebied van prestaties, terwijl ze tegelijkertijd stappen zetten in milieuvriendelijke technologie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...