De Palma Superyacht Show - van 27 tot 30 april 2023

De Palma Superyacht Show is een jaarlijks evenement dat wordt gehouden in Palma de Mallorca, Spanje, waar luxe superjachten, jachten en boten van over de hele wereld worden tentoongesteld. Het evenement heeft plaats van 27 tot 30 april 2023 en trekt jachtmakelaars, ontwerpers, bouwers en liefhebbers van over de hele wereld aan. Dit jaar 

Tijdens de Palma Superyacht Show kunnen bezoekers een scala aan luxe jachten bekijken, van klassieke zeiljachten tot de nieuwste motorjachten en alles daartussenin. De show biedt ook een verscheidenheid aan exposanten, waaronder jachtmakelaars, scheepswerven en leveranciers van jachtgerelateerde producten en diensten.

De Palma International Boat Show biedt een indrukwekkende verzameling van boten, jachten en gerelateerde producten en diensten. De tentoongestelde boten variëren van kleine motorboten tot enorme superjachten en zijn afkomstig van de meest prestigieuze scheepswerven ter wereld. Bezoekers kunnen deze boten van dichtbij bekijken en informatie verzamelen over hun kenmerken en specificaties. Daarnaast zijn er ook exposanten die accessoires, apparatuur en diensten aanbieden die gerelateerd zijn aan de jachtindustrie. Het is een uitgelezen kans voor iedereen die interesse heeft in deze industrie om de nieuwste trends en innovaties te ontdekken en om in contact te komen met de belangrijkste spelers in de sector.

Een ander belangrijk kenmerk van de Palma International Boat Show is de gelegenheid om te netwerken en om kennis op te doen over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de jachtindustrie. Er worden verschillende evenementen georganiseerd, zoals presentaties, lezingen en seminars. Deze evenementen bieden een geweldige gelegenheid voor professionals in de industrie om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en nieuwe samenwerkingen te starten. Daarnaast bieden deze evenementen ook mogelijkheden voor bezoekers om meer te leren over de jachtindustrie en om te netwerken met andere bezoekers.

Naast de jachten en exposanten omvat de Palma Superyacht Show ook een reeks evenementen en activiteiten, zoals seminars en workshops over onderwerpen die verband houden met de jachtindustrie, netwerkmogelijkheden en sociale evenementen.

De Palma Superyacht Show is een van de belangrijkste evenementen in Europa voor luxe jachten en trekt een divers publiek uit de hele wereld. Hier zijn wat meer details over de show:

 • Locatie: De Palma Superyacht Show vindt plaats in de haven van Palma, een van de meest populaire en goed uitgeruste havens in de Middellandse Zee. Palma de Mallorca is de hoofdstad van de Balearen, die voor de oostkust van Spanje liggen.
 • Data: 27 al 30 april 2023.
 • Standhouders: De Palma Superyacht Show heeft een breed scala aan exposanten, waaronder jachtbemiddelaars, scheepswerven, jachtontwerpers en leveranciers van producten en diensten voor de jachtindustrie. Enkele van de grootste namen in de jachtindustrie zijn aanwezig op de show, waardoor het een geweldige gelegenheid is om te netwerken en meer te leren over de nieuwste trends en ontwikkelingen.
 • Jachten: De show toont een verscheidenheid aan luxe jachten, variërend in grootte van 24 meter tot meer dan 50 meter. Bezoekers kunnen de jachten van dichtbij bekijken en spreken met de bemanning en bemiddelaars om meer te weten te komen over hun kenmerken en voorzieningen.
 • Evenementen: Naast de jachtvertoningen en exposanten omvat de Palma Superyacht Show ook een reeks evenementen en activiteiten, zoals seminars, workshops en netwerkevenementen. De show organiseert ook een verscheidenheid aan sociale evenementen, zoals cocktailparty'sen diners, die gelegenheden bieden om in contact te komen met andere jachtenthousiasten.
 • Toegang: De show is open voor het publiek, maar kaartjes zijn vereist. Kaartjes kunnen online of bij de ingang van de show worden gekocht. De exacte prijs varieert van jaar tot jaar, maar ligt doorgaans tussen de € 10-20.


Over het algemeen is de Palma Superyacht Show een opwindend evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in luxe jachten en de jachtindustrie. Of je nu een jachteigenaar, een potentiële koper of gewoon een liefhebber van alles wat nautisch is, de show is zeker een bezoek waard!

Aanwezige sectoren:

 • Bootbouw en onderhoud: Dit omvat bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwerp, de bouw en het onderhoud van boten, jachten en andere watertransportmiddelen. Dit kunnen zowel kleine als grote boten zijn, van motorboten tot superjachten.
 • Elektronica, navigatie en communicatiesystemen: Deze sector omvat bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling en verkoop van apparatuur en systemen voor navigatie, communicatie en veiligheid op het water. Dit kan onder meer radar, GPS-systemen, sonar en satellietcommunicatie omvatten.
 • Boten: Deze sector omvat bedrijven die boten en jachten ontwerpen, bouwen en verkopen. Hierbij kan worden gedacht aan allerlei soorten boten, van kleine zeilboten tot grote motorjachten.
 • Nautische uitrusting: Deze sector omvat bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van uitrusting en accessoires voor boten en jachten. Hierbij kan worden gedacht aan ankers, reddingsvesten, scheepshelmen, navigatie-instrumenten, reddingsboten en nog veel meer.
 • Nautische sporten: Deze sector omvat bedrijven die zich bezighouden met de organisatie en promotie van nautische sportevenementen. Hierbij kan worden gedacht aan zeilwedstrijden, motorbootraces en andere watergerelateerde sportevenementen.
 • Jachthavens: Deze sector omvat bedrijven die jachthavens beheren en exploiteren. Hierbij kan worden gedacht aan havens die plaats bieden aan boten van allerlei soorten en maten, en die ook een scala aan diensten en faciliteiten aanbieden, zoals tankstations, restaurants en winkels.
 • Maritieme motoren en generatoren: Deze sector omvat bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie en verkoop van motoren en generatoren voor boten en jachten. Hierbij kan worden gedacht aan benzinemotoren, dieselmotoren en elektrische motoren.
 • Jetski'sen quad bikes: Deze sector omvat bedrijven die jetski'sen quad bikes produceren, verkopen en onderhouden. Dit zijn vaak populaire vervoermiddelen voor watersporten en avontuurlijke activiteiten op het water.
 • Nautisch-toeristisch aanbod: Deze sector omvat bedrijven die nautische toeristische diensten aanbieden, zoals cruises, zeiltochten, duikexcursies en andere activiteiten op het water. Deze bedrijven richten zich op reizigers die op zoek zijn naar avontuurlijke en unieke ervaringen op het water.
 • Overheidsinstanties: Deze sector omvat overheidsinstanties die betrokken zijn bij de regulering en promotie van de jacht- en bootindustrie. Dit kunnen overheidsinstanties zijn die verantwoordelijk zijn voor de havenbeheer, douane en immigratie of wetgevende instanties die verantwoordelijk zijn voor de regelgeving en belastingen in de jacht- en bootindustrie.
 • Diensten: Deze sector omvat bedrijven die verschillende diensten aanbieden aan de jacht- en bootindustrie. Hierbij kan worden gedacht aan jachtmakelaars, scheepsmanagementbedrijven, jachtcharterbedrijven, transportbedrijven en nog veel meer. Deze bedrijven bieden verschillende diensten en ondersteuning aan voor de eigenaren en operators van boten en jachten.
 • Superyachten: Deze sector omvat bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de grootste en meest luxueuze jachten ter wereld. Dit kunnen jachten zijn van meer dan 24 meter, die beschikken over verschillende dekken, zwembaden, jacuzzi s, sportfaciliteiten en andere luxe voorzieningen. Bedrijven in deze sector richten zich op de meest veeleisende en vermogende klanten, en leveren vaak maatwerk jachten die aan de hoogste eisen voldoen. Deze sector speelt een belangrijke rol in de jacht- en bootindustrie en trekt veel aandacht en interesse tijdens de Palma International Boat Show.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website