Zijn dit enkele van de beste rolex horloges voor 2022 om te kopen?

Aspiratie is een woord dat vaak wordt gebruikt als we het over horloges hebben. Iets dat anderen laat zien wie we zijn, waar we staan ​​en in welke richting we gaan. Wat een Rolex zegt, is iets anders, dingen als ik heb het gehaald, pak me als je kunt en Ik wed dat je het niet erg vindt om mij te zijn?! Hoewel de meeste mensen Rolex-horloges associëren met Zwitserland, zoals de meeste grote horlogefabrikanten, werd het merk eigenlijk opgericht in Londen, Engeland, in 1905.

Destijds heette het bedrijf Wilsdorf en Davis. Pas na de Eerste Wereldoorlog in 1919, toen het bedrijf de handen uit de mouwen stak en naar de meer neutrale (en fiscaal vriendelijkere!) omgeving van Genève verhuisde, kreeg de horlogemaker de naam die het tegenwoordig zo liefkozend bekend staat.

Sinds dat bescheiden begin heeft Rolex het voortouw genomen op het gebied van design en innovatie. In 1926 produceerden ze 's werelds allereerste waterdichte horloge, de Oyster, met zijn luchtdichte behuizing die voor optimale beweging in en rond het water zorgde, en zat zelfs om de pols van Mercedes Glieitz terwijl ze 10 uur non-stop over het water zwom. Engels kanaal.
Deze flirt met zwemmen dreef Rolex naar andere sporten en zelfs naar de luchtvaart - en werd in die tijd door velen gezien als de innovatieve tijdteller voor innovatieve tijden.

In meer recente jaren heeft Rolex zich beziggehouden met het perfectioneren van hun creaties, door kleine, maar effectieve details in hun ontwerpen op te nemen om de functionaliteit, bruikbaarheid en algehele esthetiek te maximaliseren terwijl ze de grenzen van een alledaags horloge op de proef stellen. Tegenwoordig is Rolex misschien wel het meest iconische luxemerk ter wereld en een van de grootste horlogemakers ter wereld.

Ondanks het feit dat Rolex duizenden horloges per jaar maakt, betekent hun waanzinnige populariteit dat het vaak buitengewoon moeilijk is om er een in de detailhandel te kopen. Wachtlijsten voor populaire modellen kunnen oplopen tot jaren. Als u op zoek bent naar een bepaald model, raden we u aan de winkel van uw keuze te verkennen, een relatie op te bouwen en geduld te hebben.
Rolex horlogeprijzen die u in 2022 kunt verwachten... Terwijl u wacht, is hier onze lijst met enkele suggesties betreft de beste Rolex horloges die u in 2022 misschien kunt kopen.

Oyster Perpetual

Laten we beginnen met de Oyster Perpetual, het instapmodel van Rolex. Verkrijgbaar in een breed scala aan kastformaten, wijzerplaatafwerkingen en materialen, het is een no-nonsense tijdloos stuk dat zo dicht bij betaalbaar is als een Rolex krijgt. Dit 36 ​​mm-model met zilveren wijzerplaat is net zo eenvoudig en bescheiden als Rolexen komen... Maar eigenlijk is dat wat het zo cool maakt. Het is de belichaming van stealth-rijkdom.

Vervolgens hebben we de Datejust, die vergelijkbaar is met de Oyster Perpetual maar een datumvenster heeft, zichtbaar door een vergrotende Cyclops-lens . De Datejust is een van de meest veelzijdige horloges in de Rolex-catalogus en blijft een populaire keuze onder verzamelaars. Ook, net als de Oyster Perpetual, is de Datejust verkrijgbaar in veel verschillende maten, case-materialen, enzovoort. Dit exemplaar is gemaakt van Oystersteel wat Rolex hun eigen roestvrijstalen legering noemt, is gemonteerd op een Jubilee-band een van de weinige kenmerkende Rolex-armbandontwerpen en heeft een mintgroene gecanneleerde wijzerplaat, een nieuw ontwerp dat in 2022 werd geïntroduceerd.

Rolex Submariner

De Rolex Submariner is misschien wel het meest herkenbare horloge ter wereld. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1954 en was het eerste horloge dat waterdicht was tot 100 meter, en hoewel maar weinig professionele duikers tegenwoordig Submariners dragen, blijft het een van de meest populaire luxe duikhorloges op de markt. Hoewel de meeste Submariners Rolex tegenwoordig datumvensters maken, doet deze dat niet, net als het originele model. Het is de meest ‘pure’ Submariner – en ook de goedkoopste, althans in de detailhandel.
Omdat de Submariner een van de populairste modellen van Rolex is, zijn de wachtlijsten voor het horloge uitzonderlijk lang.

Rolex GMT-Master II

De Rolex GMT-Master II 'Pepsi' is een van de meest begeerde Rolex-modellen zelfs mensen die niets van horloges weten hebben gehoord van de Pepsi. De bijnaam die trouwens totaal onofficieel is - je zult Rolex nooit een Pepsi horen noemen, komt van de rood met blauwe rand. Tegenwoordig is de GMT-Master II verkrijgbaar in een aantal verschillende bezel-kleurencombinaties, maar rood en blauw is de OG-kleurstelling. Het is een GMT-horloge, wat betekent dat het de tijd in meerdere tijdzones kan vertellen - een zeer praktische complicatie, vooral als u vaak reist. Inderdaad, het horloge is oorspronkelijk ontworpen in samenwerking met Pan American Airways voor gebruik door hun piloten en navigators in 1954.

Rolex Daytona

De Daytona, de beroemde chronograaf van Rolex is ontegensprekelijk het meest gewilde model van het merk en wachtlijsten voor roestvrijstalen voorbeelden zoals deze zijn maar liefst 5 jaar lang. Deze wordt de Panda genoemd vanwege zijn wit met zwarte look. De persoonlijke Rolex Daytona van Paul Newman heeft namelijk het record voor de duurste Rolex en de op twee na duurste horloge ooit, nadat het in 2017 op een veiling werd verkocht voor maar liefst 17,75 miljoen dollar.

Rolex Day-Date President

Geen enkel ander horloge schreeuwt oud geld zoals de klassieke Rolex Day-Date President. De bijnaam verwijst specifiek naar de geelgouden versie van dit horloge aan een 'President'-armband en verwijst naar het feit dat elke Amerikaanse president, van LBJ tot Clinton, een van deze slechteriken droeg tijdens zijn ambtsperiode. Zoals de naam al aangeeft, heeft het een dag- en een datumvenster, waarbij de eerste de dag van de week volledig beschrijft. De Day-Date wordt alleen gemaakt in edele metalen (voornamelijk goud) en is verkrijgbaar in 16 verschillende talen. Dit jaar bracht Rolex zelfs een volledig platinaversie van de Day-Date uit, maar de President is een tijdloze klassieker.

Rolex Explorer II

De Rolex Explorer II, die vaak wordt aangezien voor een GMT-Master II, is ook een GMT-horloge, maar is met 42 mm iets groter en heeft een vaste roestvrijstalen ring in tegenstelling tot de directionele ring met keramische bovenkant van zijn bekendere broer. Het heeft ook een strakke witte wijzerplaat vandaar Polar, hoewel het ook verkrijgbaar is met een zwarte wijzerplaat als de witte look te veel voor je is. We houden van de oranje GMT-hand- en wijzerplaatletters ... Eerlijk gezegd weten we niet zeker waarom meer mensen bijvoorbeeld geen Polar kopen in plaats van een Pepsi.

Rolex Yacht Master II

De Yacht-Master II is misschien wel het meest onbegrepen horloge van Rolex. Het is niet alleen een van de grootste Rolexen die momenteel in productie is met een forse 44 mm, maar het heeft ook een nogal ongebruikelijke complicatie: een regatta-timer. Een regatta-timer wordt gebruikt om de resterende tijd af te tellen voordat jachten die deelnemen aan een race de startlijn mogen passeren - een zeer gespecialiseerde en complexe complicatie. Weinig eigenaren van Yacht-Master II gebruiken hun horloge voor de beoogde aankoop.

Rolex GMT Master II Sprite

Dit jaar onthuld op Watches & Wonders Genève en ook wel de Destro genoemd, is de Rolex GMT-Master II Sprite een van de meest ongewone en out-er-horloges die Rolex in jaren heeft uitgebracht. Het is een linkshandig horloge (d.w.z. ontworpen voor degenen die hun horloge aan hun rechterhand dragen), maar in tegenstelling tot de meeste linkshandige horloges, zijn het datumvenster en de kroon op 9 uur gemonteerd in plaats van op 3 uur. Alsof dat niet ongebruikelijk genoeg was, heeft de Sprite/Destro ook een gloednieuwe en volledig exclusieve bezel-kleurencombinatie, zwart en groen. Hoewel het is ontworpen voor linkshandigen, hebben mensen van allerlei soorten handigheid deze op de kop getikt, en de vraag is fel.

Rolex Sea Dweller

Als de 300 meter waterbestendigheid van de Submariner niet genoeg voor je is, dan is er de Sea-Dweller. Bovendien heb je de Deepsea, het grootste en meest capabele duikhorloge van Rolex, met een hoogte van 3.900 meter. Het is gemakkelijk te onderscheiden van andere Rolexen en Submariners dankzij zijn dikke rehaut- en datumvenster zonder Cyclops-lens. De D-Blue-wijzerplaat van deze referentie herdenkt filmregisseur en aquanaut James Cameron's recordbrekende solo-afdaling in 2012 naar de bodem van de Mariana Trench, het diepste deel van de oceaan van de aarde, in de Deepsea Challenger-onderzeeër.

De Sky-Dweller is het jongste model van Rolex, dat pas in 2012 op de markt kwam en is een van de grootste en meest unieke van het merk horloges. Het is Rolex' eerste en enige jaarkalender-uurwerk - dat toevallig ook dubbele tijdzones heeft - en is een interessante hybride tussen een dresswatch en een toolwatch. Het is ook een vrij moeilijke Rolex om te verkrijgen, vooral deze referentie met een Oysterflex-riem.

Rolex Sky Dweller

Een GMT-horloge zoals de beroemde GMT-Master, de Sky-Dweller heeft een werkelijk unieke benadering van het vertellen van de tijd die anders is dan elk ander horloge. De wijzerplaat van de Sky-Dweller geeft de lokale tijd en datum aan via de middelste wijzers en het 3 uur-datumvenster - tot nu toe, dus normaal - maar geeft ook de maand aan door de kleine rechthoekige vensters naast de uurmarkeringen, die veranderen van wit naar rood. De 24-uurs schijf in het midden van de wijzerplaat geeft een tweede tijdzone weer, bedoeld als uw thuistijd.

Rolex Air King

De hype die over het hoofd wordt gezien: de Rolex Air-King is een bescheiden tijdloos stuk dat vroeger een van de gemakkelijkste Rolexen was om in de detailhandel te krijgen - maar dankzij een update uit 2022 is de Air-King weer in de schijnwerpers verschenen . De nieuwe Air-King heeft nu een kroonbescherming en de vijf-minutenmarkering leest nu '05' in plaats van gewoon '5', waardoor het horloge een meer symmetrische en consistente esthetiek krijgt.

Rolex Cellini Moonphase

De Cellini is de meest atypische Rolex van allemaal: zeer chic en zonder veel van dezelfde ontwerpcodes als andere modellen, is het altijd geweest een uitbijter en naar onze mening crimineel onderschat. Niet alleen is de Cellini Moonphase het enige horloge dat Rolex momenteel maakt met een moonphase-complicatie, maar het is ook het enige model dat beschikbaar is op een leren band en heeft een unieke datumwijzer voor het merk. Het is leuk, het is anders, het is ongebruikelijk. Nephorloges worden tegenwoordig erg goed en komen dichter bij het echte werk. Een veelbetekenend teken dat een Rolex nep is, is als de secondewijzer stopt bij elke tweede markering in plaats van soepel te vegen wat duidt op een quartz uurwerk in plaats van een automatisch uurwerk - Rolex maakt geen quartzhorloges.

Het is onze aanbeveling dat als u een tweedehands horloge wilt kopen, het dan bij een gerenommeerde dealer moet kopen. De prijs die u kunt verwachten te betalen voor een Rolex zal, niet verwonderlijk, fluctueren, afhankelijk van welk model u wilt. Rolex brengt slechts een beperkt aantal van hun meest populaire modellen uit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.