Alpha Dominche Steampunk - Innovatieve koffie - en theezetter

Koffie zetten is een ware kunst, vooral als men streeft naar een voortreffelijk en smakelijk resultaat. Alpha Dominche's Steampunk Coffee and Tea Brewer is een fascinerend apparaat dat moderne en retrostijlen combineert en functioneert als een kruising tussen een geavanceerd computergestuurd koffiezetapparaat en een espressomachine.

De Steampunk Brewer is uitgerust met tal van indrukwekkende functies, zoals aanpassingsmogelijkheden voor watertemperatuur, waterdruk en roeren door middel van metalen filters. Hierdoor wordt de koffie bijna perfect gezet. Bovendien kan dit apparaat ook uitstekende kopjes thee zetten. Het wordt geleverd met enkele koffierecepten die eenvoudig met een aanraking van het scherm kunnen worden geselecteerd.

Deze innovatieve koffie- en theezetter kan tot wel 80 kopjes koffie per uur bereiden, wat aanzienlijk sneller is dan de traditionele Franse persen die vijf minuten nodig hebben om slechts één kopje te zetten. Later dit jaar wordt de Steampunk 4.0 op de markt verwacht. De Steampunk MOD, een modulaire versie van het eerdere model, zal barista's in staat stellen om het systeem zelf te configureren, wat zorgt voor minder rommel. De Steampunk MOD wordt binnenkort beschikbaar en wordt geleverd in versies met twee en vier smeltkroezen.

Naast de indrukwekkende technische specificaties en mogelijkheden, heeft de Steampunk Coffee and Tea Brewer een opvallend design dat zowel nostalgisch als futuristisch aandoet. Het apparaat is vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, glas en koper, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en de premium uitstraling.

De Steampunk Brewer is niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor horecagelegenheden zoals koffiebars en theehuizen die hun klanten een unieke en hoogwaardige koffie- en thee-ervaring willen bieden. Dankzij de modulaire opbouw en de mogelijkheid om verschillende smaakprofielen te creëren, kunnen barista's experimenteren met nieuwe en innovatieve recepten.

Het touchscreen van de Steampunk Brewer zorgt voor een eenvoudige en intuïtieve bediening, waardoor zelfs gebruikers zonder ervaring als barista moeiteloos de perfecte kop koffie of thee kunnen zetten. Het apparaat beschikt tevens over een geïntegreerde reinigingsfunctie, wat het onderhoud vergemakkelijkt en de levensduur van de machine verlengt.

Ondanks het relatief hoge prijskaartje vanaf €15.000, is de Steampunk Coffee and Tea Brewer een investering die zich op lange termijn kan terugbetalen, zowel op het gebied van smaakbeleving als in het creëren van een unieke en gedenkwaardige ervaring voor koffie- en theeliefhebbers. Het apparaat is niet alleen een innovatieve koffie- en theemaker, maar ook een ware blikvanger die ongetwijfeld de aandacht zal trekken van klanten en bezoekers.

 • Computergestuurd systeem: De Steampunk Brewer is uitgerust met een geavanceerd computergestuurd systeem dat zorgt voor nauwkeurige controle over de bereiding van koffie en thee.

 • Aanpasbare watertemperatuur: Gebruikers kunnen de watertemperatuur instellen om de ideale extractie te bereiken, afhankelijk van het type koffiebonen of theebladeren.

 • Variabele waterdruk: Het apparaat stelt gebruikers in staat om de waterdruk aan te passen, wat invloed heeft op de extractie van smaken en aroma's.

 • Roerfunctie met metalen filters: De Steampunk Brewer is voorzien van een roerfunctie die werkt met behulp van metalen filters, wat zorgt voor een gelijkmatige extractie en een consistente smaak.

 • Touchscreen bediening: Het intuïtieve touchscreen maakt het gemakkelijk om het apparaat te bedienen en de gewenste instellingen te selecteren.

 • Geïntegreerde reinigingsfunctie: Het onderhoud van de machine wordt vereenvoudigd door een ingebouwde reinigingsfunctie die helpt om het apparaat schoon en efficiënt te houden.

 • Modulair ontwerp: De Steampunk MOD is een modulaire versie van de Steampunk Brewer, waardoor barista's het systeem kunnen configureren op basis van hun specifieke behoeften en voorkeuren.

 • Twee of vier smeltkroezen: De Steampunk MOD is verkrijgbaar in versies met twee en vier smeltkroezen, wat de mogelijkheid biedt om meerdere soorten koffie en thee tegelijkertijd te bereiden.

 • Capaciteit van 80 kopjes per uur: De Steampunk Brewer kan tot 80 kopjes koffie of thee per uur zetten, wat aanzienlijk sneller is dan traditionele Franse persen.

 • Koffie- en theerecepten: Het apparaat wordt geleverd met verschillende koffie- en theerecepten die eenvoudig kunnen worden geselecteerd via het touchscreen.

 • Hoogwaardige materialen: De Steampunk Brewer is vervaardigd uit roestvrij staal, glas en koper, wat zorgt voor een duurzaam en premium design.

 • Unieke esthetiek: Het apparaat combineert moderne en retrostijlen, wat resulteert in een opvallend en uniek ontwerp dat zowel nostalgie als een futuristische uitstraling oproept.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.