Monaco Yacht Show richt zich op nieuwe generatie

De Monaco Yacht Show is de meest prestigieuze tentoonstelling van superjachten ter wereld. Een iconisch evenement, het combineert exclusiviteit, uitmuntendheid en innovatie. Dit jaar biedt het een strenge selectie van exposanten; met 500 grote bedrijven in de sector en 105 uitstekende super- en megajachten.

Met gemiddeld 33.000 deelnemers biedt de Monaco Yacht Show (MYS) een unieke gelegenheid in het jaar voor hoofden van jachtbedrijven om de nieuwste hi-tech producten en luxe diensten te ontmoeten en te ontdekken. Het vindt plaats in Port Hercules van 28 september tot 1 oktober en zal enkele van de grootste superjachten bevatten, zoals het 115 meter lange door Lürssen gebouwde superjacht Ahpo en Benetti's 65,4 m superjacht Triumph.

Als onderdeel van het driejarige ontwikkelingsprogramma van MYS zal de editie van dit jaar een nieuwe tentoonstellingsruimte bevatten gewijd aan duurzame jachtoplossingen. Een nieuwe Sustainability Hub zal worden toegevoegd aan de 2022-editie van de show, ter gelegenheid van de tweede editie van het programma „om superjachten onder een nieuwe generatie klanten te promoten.

De Hub zal bedrijven presenteren die gespecialiseerd zijn in innovatieve en bewezen technologie die is ontworpen om de milieueffecten van luxe jachten te verminderen, van het bouwproces tot eigendom en charter. De exposanten zijn geselecteerd door de Water Revolution Foundation in samenwerking met organisatoren van evenementen om de kwaliteit van de producten te waarborgen. Het Sustainability Hub-gebied beslaat 200 m² binnen Darse Sud en dient als incubator voor bedrijven die baanbrekende oplossingen bieden.

Robert Van Tol, directeur van de Water Revolution Foundation laat weten dat de oprichting van de Sustainability Hub een cruciale prestatie is. De Monaco Yacht Show heeft opnieuw zijn leidende positie in het veld geconsolideerd, terwijl de expertise van de Water Revolution Foundation op het gebied van duurzaamheid wordt benadrukt.

Zo is de nieuwe tentoonstellingsruimte van de show ontworpen om vormen van technologie te laten zien die concrete verbeteringen zullen brengen in de wereld van de jacht. We doen er alles aan om duurzame oplossingen te vinden, te verifiëren, te promoten en te belonen, terwijl we het gebruik ervan aanmoedigen en de broodnodige verandering teweegbrengen aldus Robert.

Verder hebben ze ook hun nieuwe Adventure Area gelanceerd. Het combineert de voormalige luxe Car Deck- en Tender & Toys-tentoonstellingen en wordt georganiseerd op 2 locaties: Quai Antoine en Quai Jarlan. Het gebied omvat een breed scala aan sport- en dagtochtaanbestedingen, evenals luxe en terreinvoertuigen, waterspeelgoed, helikopters en nautische gadgets, allemaal ontworpen voor geavanceerde jachtervaringen.

De uitgebreide Adventure Area-tentoonstelling voor alle avontuurlijke en vrijetijdsactiviteiten weerspiegelt de ambitie van de show om bezoekers de beste jachtervaring te bieden. Tegenwoordig willen charterklanten terreinvoertuigen naar de Noordpool rijden, onderwaterexcursies maken, tedere ritten maken voor de kust van afgelegen eilanden, genieten van op maat gemaakte rondleidingen langs historische en culturele locaties op kustbestemmingen, diersoorten ontdekken met respect voor hun ecosystemen, en neem zelfs deel aan wetenschappelijke excursies verklaarde de dertegenwoordiger van Monaco Yacht Show verklaarde in een recent persbericht.

MYS heeft ook de 6e editie van de Monaco Yacht Summit aangekondigd. Het evenement wordt gehouden op dinsdag 27 september 2022 in de Monaco Yacht Club en behandelt praktische vragen over de onderwerpen jachtchartering, aankoop en bouw voor een vooraf gekwalificeerd publiek van ervaren of nieuwe jachteigenaren en bevrachters. Door de nieuwe thematentoonstellingen aan te kondigen, is het bedoeld om de industrie te helpen de jachtervaring opnieuw te definiëren en weerspiegelt het de drive van de show om zich te richten op de opkomende generatie superjachtklanten, evenals als reactie op de toename van de vraag naar ontdekkingsreizigerjachten die overal naartoe gaan door te onderscheiden reizigers die op zoek zijn naar steeds spannendere avonturen buiten de gebaande paden.

De nieuwe generatie daagt de huidige jachtnormen uit en zorgt voor een revolutie in het concept van luxe met zijn levensgenieter visie en verlangen om vrijelijk nieuwe ervaringen te ontdekken.