Hoe je luxe horloge schoon houden?

Als het tijd is om uw horloge schoon te maken, moet u ervoor zorgen dat u de juiste procedures volgt om schade te voorkomen. Het goede nieuws voor jou is dat deze gids je alles leert wat je moet weten over hoe je een horloge thuis schoonmaakt. Je hebt niet al te veel materialen nodig en het voorkomt dat je later een nieuwe moet kopen. Moet ik mijn horloge schoonmaken? Mensen vragen zich vaak af of het wel de moeite waard is om hun horloge schoon te maken. Zal een snelle poetsbeurt met een handdoek toch niet werken? Helaas is er veel meer aan de hand dan dat. Als u uw horloge niet schoonmaakt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Zelfs als er niets ergs gebeurt, blijven er de hele dag bacteriën, oliën en andere grove stoffen op het oppervlak van uw horloge zitten.

Wil je dat het naast je hand hangt? Nee, dat dachten we niet! Als u een beleggingshorloge heeft gekocht, is het belangrijker om uw horloge schoon te houden en uw investering te beschermen. Kortom, je moet je horloge regelmatig schoonmaken. Als u een planning bijhoudt en het onderhoud bijhoudt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het te lang duurt. Het duurt alleen wat een eeuwigheid lijkt als je het maandenlang niet schoonmaakt. Met onze beknopte handleiding leert u binnen een paar minuten hoe u een horloge het beste kunt schoonmaken. Hoe vaak moet ik mijn horloge schoonmaken?Hoe vaak u uw horloge moet schoonmaken, hangt af van hoe vaak u het draagt. Sommigen van ons dragen alleen een horloge tijdens belangrijke zakelijke bijeenkomsten en formele bijeenkomsten. Aan de andere kant dragen veel mensen elke dag hetzelfde horloge. Als je iemand bent die maar af en toe een horloge draagt, hoef je het niet vaker dan een keer per maand schoon te maken.

Dat gezegd hebbende, als je het niet draagt, hoef je het niet schoon te maken, behalve een beetje afstoffen als je geen opbergdoos voor het horloge hebt. Als je iemand bent die elke dag een horloge draagt, wil je het zeker veel vaker schoonmaken. Voor degenen die ze vaak dragen, wordt aanbevolen om je horloge een keer per week of zo te wassen. Soms kun je wegkomen door het om de week schoon te maken, maar je moet de tekenen kennen. Als u merkt dat uw horloge wazig of moeilijk leesbaar wordt, is het tijd voor een schoonmaakbeurt. Je moet er ook voor zorgen dat de knoppen niet knarsen of vertragen wanneer je ze draait. Dit zijn allemaal tekenen van een horloge dat hoognodig aan een schoonmaakbeurt toe is. Waarmee moet ik mijn horloge schoonmaken?

Aangezien er een paar manieren zijn om je horloge schoon te maken, kun je uit verschillende items kiezen. Om te beginnen kunt u een simplistische zijden doek gebruiken om stof en lichte vegen af ​​te vegen. Elke zachte doek is voldoende, zorg er gewoon voor dat de doek schoon is en helemaal niet schurend. Ruwe randen kunnen de wijzerplaat van uw horloge permanent krassen en voor altijd beschadigen. Hoewel je soms nog kleine krasjes kunt verwijderen, is het een hele klus. Als het tijd is voor een grondige reiniging van je horloge, heb je meer benodigdheden nodig dan een simpele doek. Je moet een kom voor het water, een droogdoek of zachte doek, antibacteriële zeep en een spons pakken. Nogmaals, abrasiviteit is een belangrijk probleem bij horloges. Zorg ervoor dat het sponsje zacht is aan de kant waarmee je het horloge schoonmaakt. Afgezien van die materialen, ben je helemaal klaar om naar het volgende gedeelte te gaan en te leren hoe je een horloge schoonmaakt. Voordat we er meteen op ingaan, moet je echter ook leren wat je niet mag gebruiken om een ​​horloge schoon te maken. We weten bijvoorbeeld al hoe slecht schuurhanddoeken en -sponzen zijn.

Dat gezegd hebbende, moet u ook het gebruik van ijskoud water vermijden, omdat dit interne condensatie of scheuren in het glas kan veroorzaken. Warm water is ook een probleem, maar zolang je het van het eigenlijke uurwerk van het horloge houdt, zou het goed moeten komen. Andere materialen die je moet vermijden bij het schoonmaken van je horloge zijn handdesinfecterend middel (geen vervanging voor antibacteriële zeep), vuile sponzen, handdoeken of doeken en alle ingrediënten die te zuur zijn. U moet ook wegblijven van het gebruik van zuiveringszout, omdat dit in het gezicht van het horloge kan snijden. We beginnen met de gemakkelijkste manier om uw horloge te spotten tussen diepe reinigingen door. Pak een zachte handdoek, lap of doek die helemaal schoon is. U wilt tijdens het proces geen bacteriën of vuil aan uw horloge toevoegen. Oefen vervolgens stevig druk uit terwijl u met de doek in cirkelvormige bewegingen veegt. Dit helpt vegen en wazige plekken te verwijderen zonder het oppervlak te schrapen. Je kunt ook de band van het horloge afvegen, maar maak je niet al te veel zorgen over het opschrapen ervan.

De riem of ketting is meestal veel duurzamer tegen abrasiviteit. De andere manier waarop u uw horloge kunt schoonmaken, is door het af en toe grondig schoon te maken. Zet een kom warm water en wat antibacteriële zeep klaar voor gebruik. Begin door de band of ketting van het horloge in het water te dompelen. Je kunt een druppel of twee van het wasmiddel in het water doen en het vooraf mengen als het een tijdje geleden is dat je het voor het laatst hebt schoongemaakt. Zorg ervoor dat uw hand zich onder het uurwerk van het horloge bevindt om te voorkomen dat het nat wordt. De gemakkelijkste manier is om uw wijs- en middelvinger tussen het uurwerk en de band te houden. Laat het ongeveer 15 tot 30 seconden intrekken, afhankelijk van hoe vuil het is. Ga vervolgens je gang en pak de spons en dompel hem onder in het water. Wring het uit, zodat er niet te veel water uit kan druppelen. Veeg de wijzerplaat van het horloge met cirkelvormige bewegingen schoon en zorg ervoor dat u alle oppervlakken krijgt. U kunt ook de onderkant van het horloge en de zijkanten afvegen. De knoppen van de klok zijn lastiger dan de rest. Als je echter merkt dat de jouwe moeilijk te draaien is, gebruik dan een tandenstoker om vuil of stof te verwijderen dat zich in de loop van de tijd heeft opgehoopt. Als je helemaal klaar bent met de diepe reiniging, kun je het horloge deppen met een zachte handdoek, doek of doek. Schrob het niet, omdat dit watermerken en zelfs meer vlekken kan achterlaten dan voorheen. Cirkelvormige bewegingen zijn altijd de beste keuze als je je horloge schoonmaakt. Dat is het! Er is niet veel aan het reinigingsproces van het horloge. Hoe maak je een roestvrijstalen horloge schoon?

Het schoonmaken van een edelstalen horloge lijkt op de hierboven beschreven methode, afgezien van een paar extra tips. Nadat u het hele horloge hebt schoongeveegd en het is schoon, kunt u de band van het uurwerkgedeelte losschroeven. Dit geeft je veel meer mobiliteit om het te verplaatsen en in de spleten van de band te komen. Voel je vrij om de roestvrijstalen band volledig onder te dompelen in het warme zeepsop voor een diepe reiniging. Als je klaar bent, dep je het op en droog je het met cirkelvormige bewegingen, zoals eerder vermeld. Het enige nadeel van het bezitten van een roestvrijstalen horloge is dat ze de neiging hebben te roesten als ze niet goed worden onderhouden. Aangezien water en lucht de twee belangrijkste componenten zijn, moet u ervoor zorgen dat u geen water op het horloge morst. Zelfs als het bedrijf beweert dat het waterdicht is, betekent dit niet dat het roestvrij is. Elke keer dat uw horloge nat wordt, moet u het zo snel mogelijk afdrogen. Dat gezegd hebbende, moet je, nadat je je roestvrijstalen horloge hebt schoongemaakt, het grondig inspecteren op waterdruppels. Water lijkt altijd in de ruimtes tussen de band en kettingen van horloges te komen. Dit is over het algemeen waar de roest zich ophoopt, waardoor het moeilijker te verplaatsen is. De scharnieren komen vast te zitten en het horloge komt vast te zitten. Gelukkig is een beetje extra zorg alles wat je nodig hebt om dit te voorkomen.

Een speciale tip om roest weg te houden van uw roestvrijstalen horloge is om een ​​föhn of een ventilator te gebruiken wanneer het nat wordt. Na een regenachtige dag, zwemmen (als het waterdicht is) en elke schoonmaakbeurt, kun je het gerust afdrogen met een ventilator. Dit voorkomt roest en het duurt slechts ongeveer een minuut om alles op te ruimen. Hoe maak je een leren horloge schoon? Het schoonmaken van een leren horloge kan een beetje lastig zijn. Verwijder de horlogeband van de band als je in staat bent. Veel leren horloges worden geleverd met kleine schroeven aan beide zijden van de band. Zodra u de onderdelen uit elkaar heeft gehaald, kunt u het uurwerk wassen zoals u dat gewend bent. Raadpleeg de bovenstaande gids voor verdere instructies. De leren band is wat uitdagender. Je hebt leerreinigingsspray of -crème nodig om het grondig te reinigen. Volg de aanwijzingen op de fles voor de beste toepassing. Dit is over het algemeen de beste keuze voor leren horloges, omdat ze niet nat kunnen worden. Als er water op leer komt, kan het uitdrogen en barsten. In plaats daarvan zal het gebruik van een van de aanbevolen behandelingen helpen om het leer te laten glanzen en de kwaliteit van het leer te verlengen. Als je klaar bent met het apart schoonmaken van beide onderdelen, ben je klaar om ze weer in elkaar te zetten. Doe een laatste klopje met een schone handdoek om ervoor te zorgen dat het helemaal niet nat is. Het is geen slecht idee om de band droog te föhnen voordat je hem weer aansluit om te voorkomen dat er druppels op het leer rollen. Leren hoe je een horloge schoonmaakt, is gemakkelijk als je het eenmaal onder de knie hebt. Wekelijkse vlekbehandelingen zorgen ervoor dat het er glanzend uitziet tot de volgende diepe reiniging.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.