Dit zijn de 5 duurste Rolex horloges

Waarom zijn Rolex-horloges zo duur? Het is een vraag die we ons allemaal hebben gesteld, of we onszelf nu een liefhebber van luxe horloges vinden of niet. Rolex is het meest erkende horlogemerk ter wereld. Het bedrijf is wereldwijd geliefd vanwege het innovatieve gebruik van zeldzame materialen, waarvan er vele in eigen huis worden gemaakt voordat ze worden verwerkt in een vakkundig ontwikkeld gereedschapshorloge. Een Rolex-horloge is duur - dat kun je niet ontkennen.

De duurste Rolex ooit verkocht ging voor meer dan 17 miljoen: de Paul Newman Daytona. Andere Rolex-horloges verkopen aanzienlijk minder, maar ze vallen nog steeds binnen de high-end beugel. Deze luxe horloges hebben niet voor niets een premium prijs, u betaalt voor de ongeëvenaarde kennis van Rolex op zijn expertisegebied. Het heeft een eigen afdeling Material Research & Development. Het blijft altijd voorop lopen. Naast kwaliteit betaalt u ook voor het erfgoed van Rolex. Hun geschiedenis omvat het maken van het allereerste waterdichte automatische duikhorloge, het eerste mechanische horloge met een datum op de wijzerplaat en het eerste duikhorloge dat bestand is tegen waterdiepten van 100 meter. Hier is een lijst met de duurste modellen van Rolex tot nu toe. De gids omvat de prachtige Pearlmaster, de iconische Daytona en de multifunctionele GMT-Master II.

De Rolex Daytona Paul Newman

Een euforische biedingsoorlog van 15 minuten vond plaats op 25 oktober 2017, toen de Paul Newman Rolex Daytona Reference 6239 werd geveild. Het uiteindelijke bod kwam van een koper aan de telefoon, ondanks dat er ongeveer tien bieders in de kamer waren. Het horloge uit circa 1968 had een exotische crèmekleurige wijzerplaat met een verfijnd trio van zwarte chronograaftellers op 3, 6 en 9 uur. Een zwarte buitenste track met rode kalibraties omlijst de opvallende wijzerplaat, vergezeld van een zwaaiende secondewijzer. De roestvrijstalen ring had een tachymeterschaal van 200 eenheden en werd voltooid op een Oystersteel-armband. Dit dure Rolex-horloge ging de geschiedenis in toen het voor maar liefst 17 miljoen werd verkocht.

Rolex Daytona 6265 "Eenhoorn"

Het is niet ongehoord dat een Rolex-horloge voor meer dan het dubbele van de geschatte waarde of zelfs de oorspronkelijke verkoopprijs wordt verkocht. De Cosmograph Daytona is een sportief, retro-geïnspireerd uurwerk dat zijn naam dankt aan de Daytona Beach-race in Florida. De eerste werd in 1963 gemaakt voor de Daytona International Speedway voordat Rolex kort daarna een ander model uitbracht met een exotische wijzerplaat en een lunette versierd met een handige tachymeterschaal. Toen Paul Newman de Daytona om zijn pols droeg, kreeg hij een bijna cult-achtige aanhang. Ondanks de duurste Daytona-verkoop voor ongeveer 17 miljoen, hebben verschillende andere Daytona-modellen de verwachtingen in waarde ver overtroffen, met name het Rolex Daytona 6265 "Unicorn" -model. John Goldberger, een Italiaanse geleerde en horlogeverzamelaar van Rolex, werd de gelukkige eigenaar van dit Rolex-horloge, maar het was oorspronkelijk gemaakt voor een Duitse detailhandelaar. Het zeldzame Rolex horloge wijkt af van de gebruikelijke 18k of 14k geelgouden kast. In plaats daarvan is het ontwerp gemaakt van glanzend 18k witgoud. De zwarte 'Sigma'-wijzerplaat is versierd met witgouden markeringen die passen bij het materiaal van de kast en de armband. Toen de heer Goldberger besloot het horloge te veilen, werd het verkocht voor bijna het dubbele van de verwachte geschatte waarde van 3 miljoen.

Rolex "Bao Dai" 6062

Rolex creëerde de Bao Dai 6062 als antwoord op een verzoek van de laatste keizer van Vietnam. Nguyễn Phúc Vĩnh Thụy verlangde naar een zeldzaam en luxueus polshorloge waaraan Rolex zo vriendelijk was toe te geven, en creëerde een prachtige geelgouden Oyster-kast, bezaaid met vijf sprankelende diamanten op een ebbenhouten wijzerplaat. De drievoudige kalenderfunctie werd gecombineerd met een elegante weergave van de maanfase en omhulde de pols van de keizer met een bijpassende geelgouden armband. Dit Rolex-horloge verdiende de titel van de duurste Rolex vóór de Paul Newman Daytona. Het werd 15 jaar eerder verkocht, wat een onverwachte €5 miljoen opleverde. Het feit dat dit Rolex-horloge een in-house ontwikkeld uurwerk bevat en speciaal voor Nguyễn Phúc Vĩnh Thụy is ontworpen, maakt het tot een van de meest gewilde polshorloges ooit.

Rolex GMT-Master II

Ice De Rolex GMT Master II Ice is esthetisch stimulerend, met een visueel aantrekkelijke met diamanten ingelegde lunette en kast. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom deze Rolex een van de duurste in de hele geschiedenis van het merk blijft. De marktprijs, toen deze werd gelanceerd, werd gewaardeerd op meer dan 485.000. Er zijn bijna 30 karaat briljant geslepen diamanten ingebed in het ontwerp van dit 18k witgouden Rolex-horloge. Een vastgeschroefde Triplock-kronkelende kroon en een vastgeschroefde achterkant van de kast zorgen ervoor dat het zijn 100 meter lange waterbestendige constructie kan handhaven. Een zwarte GMT 24-uurswijzer zorgt ervoor dat een tweede tijdzone nauwkeurig kan worden gevolgd, terwijl het interne 3186 zelfopwindende uurwerk een datumfunctie op 3 uur biedt. De armband, aangevuld met een Oysterlock-sluiting, is volledig bezet met betoverende diamanten, wat aantoont hoe ver het merk zal gaan om een ​​meesterwerk te creëren dat een echt gevoel van zeldzaamheid en exclusiviteit uitstraalt. Dit uurwerk zal je misschien herkennen aangezien dit soms in de media wordt gedragen door de bekende voetballer Cristiano Ronaldo

Rolex Platinum Diamond Pearlmaster

Tweeënveertig baguette-geslepen diamanten sieren het met platina gecoate Rolex Pearlmaster-model. De diamanten markeringen op 6 en 9 uur worden gecombineerd met een dag- en datumfunctie, waardoor het niet alleen een ongelooflijk luxueus uurwerk is om te bezitten, maar ook een functioneel en praktisch tijdwaarnemingsinstrument. Rolex maakte de Pearlmaster-kast in 2011 van platina, lang nadat het in 1992 het eerste Pearlmaster-horloge uitbracht. Het gaf het horloge een verfijnd en gepolijst gevoel - een gevoel dat verfijnder en weelderiger aanvoelde. Het overtreft zeker de gemiddelde prijs van een Rolex-horloge met een waarde van meer dan 277.000, waardoor het een plaats verdient op de lijst van enkele van de duurste Rolex-horloges ooit.

Of je nu aan het sparen bent om een ​​duur Rolex-horloge te bezitten, zoals degene die we in deze gids hebben vermeld, of dat je gewoon geïntrigeerd bent over hoeveel een Rolex daadwerkelijk kan verkopen, wat niet kan worden betwist, is Rolex's elitepositie binnen de horloge-industrie. Er zal altijd behoefte zijn aan uurwerken van prestigieuze merken zoals Rolex. Gebouwd op waarden van degelijkheid en geavanceerde prestaties, belichamen deze robuuste horloges uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen van de allerhoogste standaard. Deze onmisbare tijdregistratietools behoren tot de duurste ter wereld, maar staan ​​ook symbool voor succes, rijkdom en een onberispelijke smaak in stijl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.